Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Agnija

0

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4581 skatījumi

Kāda ir atšķirība starp spoguļkameru un kvalitatīvu digitālo? Kuru labāk izvēlēties?

Sadzīves tehnika un elektronika » Kameras

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Spoguļkamera ir jēdziens, kas apzīmē salīdzinoši labu optiku, kas ar aci redzamo un iegūstamo bildi praktiski vienmēr vienādu rāda. Kādreiz, vienkārši, digitālajām nebija tik laba optika un jēdziens apzīmēja arī ko kvalitatīvu pretstatā digitālajam. Tagad ir labas digitālās kameras, kas arī var būt spoguļkameras, vai būt ļoti labas arī nebūdamas spoguļkameras - šis jēdziens pamazām zaudē savu jēgu, jo sensors saņem gaismu un uzreiz ekrānā redzams tieši tas, ko iegūsi. Nav vajadzības pēc spoguļa, kas atdala redzamo no iegūstamā attēla. Izvēle ir atkarīga no vajadzībām un tai jābūt daudz rūpīgākai, nekā tikai jautājumā minēto faktu apskatīšana.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Netici Uldim - pilnīgas muļķības! Spoguļkamerai ir savādāks uzbūves princips, nekā kompaktkamerai. Gan filmu kameras gan digitālās var būt kā spoguļkameras tā kompaktkameras.
Spoguļkameras galvenā atšķirība ir tā, ka tai digitālais sensors (vai filma) tiek izgaismota tikai attēla uzņemšanas brīdī, savukārt kompaktkamerai sensors tiek izgaismots visu laiku un attēls attiecīgi tiek rādīts ekrānā. Spoguļkamerām tikai jaunākajiem modeļiem tas ir iespējams.

Atbildot uz jautājumu - spoguļkamerām parasti ir daudz kvalitatīvāki objektīvi un līdz ar to "labākas" bildes, nekā kompaktkamerām.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Maris Dobrovics

+220

 
Spoguļkameras ir profiņu lietošanai,jo tām var mainīt pēc pielietojuma objektīvus.Amatierim noder ciparu ar labu maināmo zoomu un sanāks gana labas bilde.Nu kameras sākot ar 10 piks. un 18 zoom.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu esmu cirvis šai jomā. Man ir fotokamera 16 poks. un 28 zoom. Nezinu tā ir spoguļ vai nē. ;DDD
Bet razotājs KANON un samērā dārga .

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.