Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 806 skatījumi

Mobīlais telefons

Sadzīves tehnika un elektronika » Telefoni un mobilie telefoni

2011. gada Novembrī iegādājos Nokia N8, pēc laika viņš sāka ķerties. Tā kā telefonam bateriju nevar izņemt, nākas gaidīt kamēr telefons sāk pats darboties, gadās 2h un vairāk. Nodevu garantijas servisā. Tur man pārrakstija programmu, nepagāja ne 2 nedēļas, atkal niķi. Sācis nedaudz ķerties un ik pa laikam neļauj nosūtīt sms vispār, pēc tam pats izdomā nosūtit pa 3 vienādās sms. Nopratu ka nav laikam jēgas vēlreiz nodot garantijas servisā. Vai es varu doties uz veikalu kurā iegādājos telefonu un pieprasīt lai man apmaina pret telefonu kurš nav ar defektu vai pieprasīt naudas atgriešanu?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Ansis

+1247

 
Protams! Tās ir Tavas tiesības. Tev ir jāraksta iesniegums (prasība), ka vēlies mainīt aparātu pret tādu pašu vai līdzvērtīgu, un, ka no remonta atsakies. Klāt iesniegumam pievieno dokumentus no iepriekšējā remonta (kad pārdzina softu), vēlams kopijas, bet orģinālus paturi pie sevis. Iesniegumu 2 eksemplāros - uz Tavējā lai parakstās pārdevējs, ka saņēmis un lieta tiek ierubīta no tā paša brīža. Nezinu kas par bodi, bet gadās, ka šamējie mēģina Tev tomēr smērēt to pašu, šeit jābūt prioncipam, ka vēlies maiņu un viss. Pats kādreiz strādāju telefonu veikalā.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.