Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1558 skatījumi

Vai un kur iespējams salabot Casio pulkteni?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Gadijās pakrist uz akmeņiem un pulkteņa siksna aizķērās aiz akmeņa un izrāvās laukā tā asīte, un arī neliels gabaliņs pulksteņa korpusa, dēļ kura asīte viena pusē vairs neturas ieksā. Mēģināju pakausēt ciet ar lodāmuru, bet vienalga neturās. Domāju ka varētu aiznest uz kādu Casio srevisu lai varbūt korpusu pulkstenim nomaina, kur Latvijā ir kāds Casio pulksteņu serviss?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja vaina tikai korpusa gabaliņš izrauts, kur asīte iet, tad salabot nevajag pulksteņmeistaru. Ar šķidro metālu salabot elementāri. Tam gan iepakojums ir liels, jo domāts automašīnām, maksā arī ne lēti, bet ja pulkstenis labs, tad ir tā vērts. Ja ir kāds pazīstams autoservisā, var palīdzēt. Vienkārši visu to zudušo aiztaisa ciet un pēc tam, kad sacietējis, pieslīpē un izurbj asītei caurumu.

Lodāmurs ir arī risinājums, bet vajadzīgs pareizais flux, kas deoksidē korpusa metālu. Pie tam alva ir salīdzinoši mīksta, ar laiku var atkal izraut, izdilt.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Ja elektronikas veikalu nevar atrast, kur pareizo flux nopirkt, var mēģināt ar veco labo aspirīna tableti. Tikai bez piedevām - būs grūti atrast, drīkst būt termiņš pāri, smird kodīgi, degunu pāri neturi. Otrs, kas daudz kam der ir ar cinku šķaidīta (pusizreaģējusi) sālsskābe, ķers alvu klāt pie dzelzs.

╚ Artūrs Lapiņš ╝, pirms 14 gadiem :

Diemžēl aizmirsu piebilst ka korpuss platmasas. Ja būtu metāla, tad jau kautvai piemtinātu to asīti :D

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Plastmasas ar epoksīda sveķiem jālīmē.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.