Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

tas ta4u Jōņs

+1455

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2268 skatījumi

Lūdzu, izpalīdziet ar formulām!

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

vajag formulu ar ko varētu aprēķināt : 1.cik ilgi izlādējās akumlators ar noteiktu darbības laiku pie noteiktas slodzes?
2. cik ilgi jālādē akumlators, ar noteiktu jaudas lādētāju, lai tas sasniegtu maksimāli pilnu darbības laiku?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Formulas te nepalīdzēs, jo akumulatora ietilpība ir atkarīga no izlādes strāvas lieluma. Automašīnu svina akumulatoriem nominālā ietilpība ampērstundās atbist 20 stundu izlādes režīmam ar strāvu 1/20 daļa no ietilpības. Ja izlādes strāva būs lielāka, tad ietilpība būs mazāka par nominālo. Lidmašīnu akumulatoriem nominālā ietilpība uzrādīta 5 stundu izlādes režīmam. Aptuveni izlādes laiku var noteikt dalot akumulatora nominālo ietilpību ar izlādes strāvas stiprumu. Jo vairāk tā atšķirsies no nominālās strāvas, jo lielāka būs aprēķina kļūda. Uzlādes laiks ir 15 stundas ar strāvu 1/10 no nominālās ietilpības, bet lidmašīnu akumulatoru baterijas, piemēram 12CAM-28 no sākuma lādē ar 4A strāvu atuveni 4 stundas līdz spriegums uz katra akumulatora sasniedz 2,38-2,42V, bet tad tālāk ar 2A strāvu(aptuveni 2 stundas), līdz elektrolīta blīvums vairs nemainās 2 stundu laikā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ar formulu būs par īsu. Pēc idejas var, ja ir zināma konkrētā akumulatora līkne. Bet šī līkne ar laiku mainās; nepareizi lādējot sabojāsi akumulatoru vēl vairāk. Tur ir pastāvīga regulēšana nepieciešama. Lādēšana pēc noteikta laika ir pamatā visiem lētajiem bateriju lādētājiem, kurus met pakaļ pērkot lādējamās baterijas. Bet tie der tikai viena noteikta izmēra baterijām, kuras dzīves laikā nemainītos. Iesaku tādus nepirkt, ja tomēr pirkt, tad tikai izjaukšanai citiem projektiem.

Formula ideālajā variantā ir sekojošā skaidrojumā. Akumulatora ietilpība piemēram 70 ampērstundas. Tātad 70 stundas 1 ampērs var tikt pumpēts, vai 7 stundas 10 ampēri. Ar lādēšanu tas pats. Tikai patēriņam un lādēšanai nevajadzētu pārsniegt desmito daļu no ampērstundām - tas tāds ne visai labs īkšķa likums, kā jau visi īkšķa likumi. Ja lielāka jauda tiek dota iekšā/ārā, tad jau regulēšana vajadzīga ar spriegumkrituma/temperatūras/baterijasti pa vērā ņemšanu.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.