Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Laura Erele

+5429

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2564 skatījumi

Par dekoderu!

Sadzīves tehnika un elektronika » Televizori

Sveiki!
Uzstādīju dekoderu, visu pieslēdzu, it kā viss rāda ļoti labi! Bet mans jautājums ir sekojošs - tā kā mana māja atrodas ceļa malā - katru reizi, kad garām brauc auto, man bilde raustās, un kaut kāda skaņa dīvaina!
Kas tas varētu būt? Kāpēc tā notiek? Jo tā nekad nav bijis ar parasto TV! Un ir istabas antena, nevis jumta antena!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja tev antena ir pavērsta tieši, kur tas auto brauc, tad mēģini pacelt viņu augstāk. Tām jaunajām antenām, ko Lattelekom piedāvā ir diezgan stipra virziendarbība. Varbūt tev viņa atrodas augstu, bet nokārusies uz leju. Ja tev nav tā jaunā, bet kāda veca, kam iespējams nav tik spēcīga virziendarbība, tad nu jāmēģina noizolēt pirmkārt novietojot vai nu uz jumta (māja priekšā), vai ar kādām skārda plāksnēm. Vai vienkārši nopirkt jaunu, ar stipru virziendarbību. Vēl dekoderam zemējums varbūt nav, var mēģināt dekodera metāla korpusu ar vadu savienot ar radiatoru.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Ai istabas antena, nu tās ir bieži sliktas kvalitātes, var viņai vadus mēģināt noizolēt ar zemo frekvenču ferrīta gredzenu. Auto tur ir liels zemfrekvences impulss svečvados, arī ģeneratorā.

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Paldies liels par atbildi!
Cik es noprotu, tad pie visa vainīga ir mana vecā antena - kura jau ir kādus gadus 7,8 noteikti! Bet, ja es to antenu vispār izslēdzu ārā, tad ekrāns pazūd, un bilde pazūd! Tātad bez viņas es nevaru! Antena ir likta visādi - gan pret sienu, gan uz TV, gan zemāk - bet izmaiņas nekādas! Bet par pašu dekoderu un zemējumu - tur es nemācēšu atbildēt - tik tehniskas lietas nesaprotu!

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Un kas ir zemo frekvenču ferrīta gredzens???

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Tās istabas antenas ļoti bieži ir plata virziena, līdz ar to, ja nav iespējas to virzienu ierobežot tur, no kurienes nāk signāls, tad jāmaina antena. Antenas vecumam tur nav nozīmes. Bet vislabākais ir atrast kādu zinātāju (kaimiņpuika nederēs), lai pārbauda uz vietas.
Jauna virziendarbības antena kaut kur līdz 20 lasīšiem maksā, ārā liekamā gan.

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

A tas ir tāds štruntelis ap vadu ko liek. Mūsdienās ļoti populāri visiem portatīvo barošanas bloku vadiem, fotoaparātu vadiem un kam tik vēl ne pirms paša aparāta tāds resns cilindrs, kas bieži traucē un visiem krīt uz nerviem. Tur tāds ir iekšā. Vienkārši tas vads ir iztīts viņam ar cilpu cauri. Ideja ir tāda, kādreiz krievu laikos varēja bieži pa radio vai TV dzirdēt/redzēt, kad kaimiņš kādu motoru ieslēdza. Nu to tad tāds gredzens noņem, jo pa 220 vadiem arī tādi trokšņi skraida, tiek uztvert

verners osis, pirms 14 gadiem :

ar radiatoru zemēt nevar,jo var būt soļa spriegums,palielināsies trokšņu līmenis.zemēt var pie aukstā ūdens caurules ,labāk elementāri bez kontūra vienkārši armatūras gabalu zemē un iezemēt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

nu jūs sagrozījāt meitenei galvu...tā vietā,lai vienkārši pateiktu,ka jānopērk un jāuzliek āra antena...un problēmai vajadzētu atkrist...

pirms 14 gadiem  

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Jā, varbūt tas varētu būt risinājums - bet diemžēl, priekš manis pārāk dārgs - jo privātmāja, un līdz ar to viss sadārdzinās!

Ingmārs Linkovskis, pirms 14 gadiem :

a kāda starpība,kur uzstāda antenu-zaru būdā,teltī,vai privātmājā? kas tur sadārdzinās?

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Ja??? Nu es tiešām nezināju - biju pārliecināta, ka ja nav daudzdzīvokļu nams, tad sadārdzinās viss!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Un ko lai dara tie kam signaals ir labs bet Latelekom Tvstar dekoderim nenoshaa nenotaa pazuud bilde un pat vairaakas reizes dienaa kas notiek katru dienu un uz ilgaaku laiku?

pirms 14 gadiem  

Ingmārs Linkovskis, pirms 14 gadiem :

gaidi regulēšanu,ko sola 20.-22.aprīlī...varbūt kas uzlabosies...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vilnis

+3247

 
uff.. ja būtu vīrietis.. 3metrīgu metāla stieni (virs 12mm) iedzīt zemē, pašu kabeli aptīt ar kapara vadu, jo blīvāk, jo labāk, attālums starp vijumiem nedrīkst pārsniegt viļņa garumu(varētu būt zem 24 mm). Vada galu stingri (ar skrūvi) piestiprināt pie zemē iedzītā stieņa gala. Gatavs zemējums. Tas apmēram. Bet ja precīzi, tad jārēķina.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Un tas gredzens nelaiž cauri tādus trokšņus. Antenām gan tādus neliek.

pirms 14 gadiem  

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Mjaaaaa, pati es te galā netikšu - būs vien man jāpieaicina meistars!

Bet paldies liels par palīdzību! :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.