Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1629 skatījumi

vai ir iespējams nolikt kādu vidusskolas eksāmenu, kurš nav likts, bet kurš ir nepieciešams, lai varētu iestāties universitātē?

Izglītība » Augstākā izglītība

vidusskola jau pabeigta pirms pāris gadiem, un ir vēlme mācities universitātē, bet nav nepieciešamā v-skolas eksāmena, kur un kā to varētu nolikt un cik tas maksā?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Ministru kabineta noteikumi Nr.104
Rīgā 2002.gada 12.martā (prot. Nr.11, 4.§)
Noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību
...
"12. Eksterni (personas, kuras pašizglītojoties apguvušas noteiktas vidējās izglītības programmas prasību izpildei nepieciešamo izglītību un kārto pārbaudījumus akreditētā izglītības iestādē atbilstoša vidējās izglītības dokumenta iegūšanai), izglītojamie, kuri apgūst profesionālās vidējās izglītības programmas, kā arī personas, kuras jau ieguvušas vidējo izglītību un vēlas kārtot centralizētos eksāmenus, katru gadu līdz 15.decembrim var pieteikties jebkurā izglītības iestādē vai pašvaldības izglītības pārvaldē eksāmenu kārtošanai."

Par samaksu vajadzētu interesēties izvēlētajā mācību iestādē.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sveiki, es vēlos informēt par iespējām studēt Dānijā bez maksas, kur visi pilna laika studenti var saņemt arī Dānijas valsts stipendiju 750 EUR mēnesī.

Studijas tiek piedāvātas gan vidusskolu beidzējiem, gan esošajiem studentiem, kuri vēlas Latvijā iesāktās (nepabeigtās) studijas turpināt ārzemēs.

Paralēli mācībām studentiem ir iespēja strādāt, saņemot apm. 15-20 Euro stundā, tādā veidā nodrošinot dzīvošanu, neņemot studiju aizdevumus.

Pieteikšanās studijām notiek bez iestājeksāmeniem, un bez IELTS un TOEFL testiem, ko var nokārtot caur aģentūru Study Start bez maksas. Pieteikšanās termiņš septembra studijām ir 10. marts.

Study Start mājas lapa: www.studystart.lv vai jautā Study Start konsultantei Baibai uz baiba@studystart.lv

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, tas ir iespējams. Sazinies ar ISEC, lai saņemtu vairāk informācijas.
Valsts izglītības satura centrs
Vaļņu iela 2, Rīga, LV-1050.
Tālr.: 67216500, fakss: 67223801.
E-pasts: visc@visc.gov.lv

Cik es zinu, eksāmens tiek likts tajā pašā dienā, kad to liek vidusskola, un tas parasti notiek LU (ja nav sarunāts citādi). Draugs šogad bija domājis, vai likt vienu eksāmenu vai ne, un bija jāpiesakās ISEC līdz 2.-3. aprīlim (neatceros īsti).

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.