Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3760 skatījumi

Kur labāk studēt medicīnu RSU vai LU?

Izglītība » Augstākā izglītība

Jūnijā jābeidz 12. klase un esmu nonākusi pie secinājuma, ka gribu stāties mediķos. Tā kā LV ir tikai divas iespējas - LU un RSU, tad gribu zināt, kurā ir labāk studēt.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Manuprāt,RSU tam pieiet nopietnāk.Katrā ziņā,mācoties RSU,jāapzinās un jābūt gatavai,ka tā turpmākos gadus būs tava vienīgā dzīve,jo tur ir jāmācās ļoooti daudz un nopietni un nekāda auklēšanās nenotiek.Visam pārējam laika atliks maz. Respektīvi,lai ietu uz RSU,medicīnai jābūt tiešām tavam aicinājumam. Par LU tik sīki nezinu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Nekā prestiža Latvijas Universitātē es vairs nesaskatu. Tas laiks ir sen kā pagājis, un šī augstskola ir nekas vairāk kā viens liels konvejers bez kvalitātes kontroles.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reinis

+880

 
Stradiņiem ir labāka sadarbība ar slimnīcām un līdz ar to arī prakses iespējas, bet pirms izvēlies studēt par ārstu, izlasi šo http://www.darbasludinajumi.lv/darbs/ka-izveleties-nodarbosanos-un-pec-tam-to-nenozelot/88/
Ja es būtu to izlasījis pirms sāku mācīties, daudz kas būtu savādāk.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Katrs teiks, ka viņa universitāte ir labākā. Es kā Stradiņu students teiktu ka RSU. Iemesls: RSU ir jau nostiprinājušās tradīcijas un tā ir pazīstama kā Medicīnas institūts. No ērtības viedokļa, RSU mācību filiāles ir kompaktāk. Īpaši to var just pirmajos divos kursos, kad studijas notiek galvenokārt RSU galvenajā ēkā un Anatomikumā. Ar trešo kursu jau vairāk slimnīcās. Bet LU tomēr ir regulāra "skraidīšana" no vienas fakultātes uz citu.
Ieteiktu konsultēties ar sev zināmiem cilvēkiem.
Izpētīt iestāšanās prasības un stāties abās. Ja tiksi vienā, bet ne otrā, tad vairs nebūs ne jāšķiro, ne jādomā.
RSU disciplinārās prasības ir stingrākas tas ir fakts, bet tas nav tas sliktākais. Tomēr, ja tas nepatīk ar var izsvērt.

Veiksmi studiju izvēlē un CE ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

LU

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

LU

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Eva Stangvila

+1113

 
Pavisam noteikti RSU, kā jau šeit tika minēts, tur tam pieiet daudz nopietnāk. Protams, tur arī smagāk jāmācās. Pazīstu cilvēku, kurš tur strādā diezgan augstā amatā, diezgan zināms par to universitāti. Dzirdēts arī, ka ja darba devējam esot jāizvēlas, pieņemt cilvēku ar RSU vai LU diplomu, priekšroka tiek dota RSU.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

Ja man būtu jāizdara izvēle es ietu uz LU,jo man tur daudzi draugi studē un saka,ka esot baigi feini,kā nekā prestiža universitāte :)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.