Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2340 skatījumi

Mācīties-nemācīties?

Izglītība » Skolas mājasdarbi

Ko jūs sakiet par tiem saita dalībniekiem, kuri tekoši uzdod jautājumus par kādu mācības priekšmetu, tādā veidā nesaspringstot ar grāmatas atvēršanu un mācīšanos. Vai tie nav potenciālie diplomdarbu pircēji nākotnē?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tā arī izskatās, ka pirks diplomdarbus, jo paši neko atrast nemāk, bet ja tādam aizrāda, tad rupjiem vārdiem atcērt pretī.

pirms 13 gadiem  

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Īss ieskats vienā diskusijā ;-D
Maģistra darbs
• Autors: Raimonds Šmaukstelis (Shmiks)
Ir kāds kurš varētu uzrakstīt maģistra darbu, tēma uzņēmuma vadība, un par kādu summu būs runa ?
p.s. Pirms sākat dirst tas nav man, un pat ne RTU studentam !
Komentāri (10)
Alise Mačtama 17. jan 20:06
Njā, tu pats to noteikti nebūtu spējīgs izdarīt, jo tavs krievu akcents tevi noteikti ierobežo

Taču zinu, kurš varētu uzrakstīt, jautājums kādu summu tu piedāvā?

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

:D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nav gan, tie ir potenciālie uzņēmēji. Tam jau nav nozīmes vai persona zināšanas gūst, izlasot tās mācību grāmatā, patstāvīgi atrodot internetā vai kādā citā veidā. Svarīgs ir tikai tas, ka skolēns vai students mājasdarbu izpilda. Tas ir saglabājies no Padomju laikiem, ka katrs mācību priekšmets bija pats galvenais un viss mācību apjoms bija jāiemācās un jāzina atstāstīt no galvas. Mūsdienās modernās mācību metodes nepieprasa neko apgīt no galvas, bet zināt, kur to visētāk un labāk ir atrast. Tā saucās laika plānošana un darbu optimizācija! :-)

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Nepiekrītu. Ja mācību priekšmetā nepieliek nekādas pūles un neizprot tēmu, bet tikai atreferē jautājumu un pēc tam atbildi, iemācīšanās un saprašanas procesa nav. Cilvēks turpina praktiski neko nezināt par tēmu. Meklējot atbildi patstāvīgi un analizējot doto informāciju, tiek pamanītas papildlietas mācību priekšmetā. Atrakstot pamana tikai virspusējo, un ja iepriekšējās zināšanas ir pārāk seklas, tad iemācīšanās nenotiek vispār.
Protams, no galvas iekalšana arī ir līdzvērtīga neiemācīšanās.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Viss, Uldi, ir atkarīgs no tā, kā jūs definējat izglītības mērķi. Ja izglītības mērķis ir iegūt zināšanas, tad tam nav nekādas nozīmes no kurienes tās nāk un kā tās tiek iegūtas. :-)

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Aivi, tie ir nākamie potenciālie sliņķi, kas gribēt visu mūžu izbraukt uz citu rēķina, bet paldies par tavu viedokli. Uldi, tev žetons par komentāru.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tik traki jau nav, Sarma Sabīne! :-) Šī projekta mērķis ir uzdot sev interesējošos jautājumus un pēc iespējas īsā laikā saņemt vairākas atbildes, pēc tam kritiski izvērtēt sniegtās atbildes un izlemt, kas no šīm atbildēm tiešām varētu noderēt un kas nē. Neesmu par slinkošanu, taču neredzu neko satraucošu, ka kāds skolēns uzdod jautājumus, kas saistīti ar viņa mājasdarbu, pēc tam tos izlasa, kritiski izvērtē un patstāvīgi izlemj, kas viņam no visām tām sēnalām varētu būt noderīgs.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Kurš no viņiem kritiski ko izvērtē:D pārlaimīgi, ka kāds iedevis atbildi, ko var fiksi nošpikot.:D

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jūsu problēma ir faktā, ka jūs vērtējat un analizējat šos skolēnus un studentus vispārinot un pēc savas pieredzes, bet neviens cilvēks nav vienāds un katram jautājuma uzdevējam ir savi iemesli šo jautājumu uzdošanai un tas vien, ka šīs skolēns ir jautājumus uzdevis liecina viņam par labu. Piemēram, mani daudz vairāk uztrauc cilvēku negatīvisms un sevis stādīšana Dieva vietā, vērtējot negatīvi nevis nepareizas atbildes, bet gan to, ka kāds ir uzdrīkstējies izteikt citādāku viedokli ..

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

... vai uzdot jautājumu vispār!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Rezumējot, problēmas sākas tad, kad mēs sākam vērtēt citus cilvēkus pēc savas samaitātības pakāpes. :-)

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Aivi, es jau nevaru pārstrīdēt psihoteirapeitu :D, tikai katram viedoklim ir tiesības zem saules. Es esmu radusi dzīvē sasniegt visu saviem spēkiem un nesēdēt pie baznīcas ar izstieptu roku:D

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Protams, Sarma Sabīne un atsevišķos gadījumos tas tā arī ir, kā jūs uz to skatāties, tomēr šo gadījumu skaits nav tik liels, lai to uzskatītu par tendenci. Tāpat kā nopirkto bakalaura, maģistra un citu darbu skaits neveido sistēmu.

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Aivi, diemžēl, man ir jāpiekrīt Sarmai. Vadu poligrāfijas uzņēmumu, kurā mēs laiku pa laikam piedāvājam prakses vietas topošajiem poligrāfiķiem. Nu zini, tie cilvēkbērni pat nejēdz salikt trīs vārdus kopā, kur nu vēl tehniku pārvaldīt. Protams tādi nav visi, bet tie, kas kaut ko ir apguvuši ir stipri mazākumā.
Nesaprotu ko cilveks var darīt 4 gadus skolā ja viņš nemāk pat elementāras lietas. Man paziņai puika tagad mācās tajā pašā skolā un vienu dienu viņš man prasa, lai paskaidroju

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

elementāras lietas, ko zinu, ka stundā viņiem tas ir pasniegts....zini ko viņš man atbildēja, mums skolotāja par tām lietām nav stāstījusi :D:D Tā skolotāja tanī skolā strādā jau 30 gadus un zinu ko un kā viņa pasniedz. Mūsdienu jaunatne ir pieradusi pie modernajām tehnoloģijām un pie tā, ka viss tiek nolikts priekšā jau gatavs.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Neredzu tam nekādu saistību ar internetā iegūtām mājasdarbu atbildēm, tas drīzāk ir saistīts ar izglītības kvalitātes strauju krišanos Latvijā. Tas, ka skolēni pabeidz mācību iestādes pilnībā nesagatavoti dzīvei un ar ļoti ierobežotām zināšanām gan ir fakts. It īpaši tas attiecas uz savas dzimtās valodas prasmēm, nespēju komunicēt, argumentēt un veselīgi uztvert kritiku. Bet tas jau ir liels akmens pedagogu dārziņā un nepareizas izglītības politikas sekas!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas jūsu piemērs gan neiztur kritiku un es jūsu paziņas vietā vairāk ticētu savam bērnam. Tas, ka skolotāja vecākus kādreiz ir mācījusi un skolā strādā visu mūžu vēl neliecina par to, ka arī šobrīd tiek nodrošināta iepriekšējā mācību kvalitāte un īstenota identiska māc'bu programma. Mācību programmas mainās katru gadu, stundu skaits tiek samazināts dzimtajai valodai, palielināts matemātikām un svešvalodām. 30 gadi vienā skolā ir ļoti daudz! Skolotāja jau sen ir nogurusi un ieslīgusi rutīnā.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Lai nezustu darba kvalitāte tiek uzskatīts, ka darbavieta ir jāmaina vismaz reizi 5-10 gados.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Pie tam daudzu gadu laikā īstenotā izglītības programma ir novedusi pie tā, ka skolās strādā vai nu pedagogi, kuri ir pirmspensijas vai pensijas vecumā un/vai tie, kas nav spējīgi atrast citu, labāk atalgotu darbu.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Aivi, šīs stāsts bija par to, ka mūslaiku jaunatne vairs necenšas mācīties un grib, lai to viņu vietā dara citi, pieaugot tehnoloģijām, proporcionāli pieaug slinkums un paši jaunieši ir pie tā vainīgi , ka krīt izglītības līmenis Latvijā.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Iedomājies tos dakterus, kas apendicīta vietā izgriezīs nieri:D

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Medicīna no šādiem studentiem ir pasargāta, jo studijas ir pietiekami komplicētas un ceļš no augstskolas sola līdz privātpraksei ir garš un ērkšķains.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Visa Latvijas sabiedrība šobrīd ir tendēta uz sociālo palīdzību un nekā nedarīšanu un, lai arī bezdarba procents valstī ir ļoti augsts, profesionālus strādniekus un augsti kvalificētus speciālistus Baltijas valstīs atrast ir grūti. Par so tēmu nesen runāju ar savu kolēģi no Vācijas, kas Lietuvā jau gadu savam uzņēmumam nevar atrast direktoru. Un bērni ir savu vecāku spogulis! :-)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.