Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4900 skatījumi

Tūrisma jēdzieni.

Izglītība » Speciālā izglītība

Jūs protat paskaidrot šādus jēdzienus? 1. Tūrisma vieta; 2. Tūrisma resurss; 3. Tūristu cilmvieta; 4. Tūrisma produkts 5. Tūrisma objekts 6. Tūrisma nozare.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
EN tourism destination
LV tūrisma vieta, tūrisma galamērķis
RU туристское место / туристский центр
DE die Reisedestination
Definīcija: Valsts, reģions, pilsēta vai cita vieta, kas piesaista tūristus. Iecienītākie ceļojumu galamērķi ir kūrorti, pilsētas un lauku rajoni. Tūrisma vietā ir koncentrēts liels skaits tūristu, tūristu mītņu, tūristu piesaistes objektu, notiek dažādas tūrisma aktivitātes. Jebkuras vietas izveidošana par tūrisma rajonu ir atkarīga no tās pievilcības, ko veido tādi elementi kā, piemēram, tūristu piesaistes, tūrisma infrastruktūra, pieejamība, vietas tēls. Tūrisma plānošanā un izpētē tiek nodalītas dažādu rangu un tipu tūrisma vietas: centrs, areāls, rajons, zona, reģions.
Sk. arī ceļojumu galamērķis; tūrisma rajons; tūrisma reģions

pirms 13 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

▪ tūristu cilmvieta


1. EN tourism generating area
LV tūristu cilmvieta
RU генерирующий туристский регион
DE das Touristenherkunftsland
Definīcija: Valsts vai tās reģions, no kura izceļo daudz tūristu. Tūristu cilmvietās tūrisma nozares uzņēmumi (tūrisma un ceļojumu aģentūras) veic galvenokārt funkcijas, kas saistītas ar ceļojumu organizēšanu uz citām tūrisma vietām (galamērķiem). Pasaulē daudz tūristu izceļo no attīstītām valstīm, valsts mērogā galvenās tūristu c

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
1. EN tourism product
LV tūrisma produkts
RU туристский продукт
DE das Tourismusprodukt
Definīcija: Prece, maksas vai bezmaksas pakalpojums, cilvēka darbības radītās bagātības, vērtības un apstākļi vai to kopums, kuriem piemīt reāla patēriņa vērtība un kurus tūrisma un citu tautsaimniecības nozaru uzņēmumi un organizācijas ražo, izveido vai pielāgo tūristu interešu un vajadzību apmierināšanai. Tūrisma pamatprodukts ir ceļojums, kurā ietilpst dažādu pakalpojumu komplekss. Ceļojumu (tūrisma produktu) tūrists var iegādāties savā dzīves vietā, bet patērēt šo produktu var pakalpojumu sniegšanas vietā.

pirms 13 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

1. EN tourism attraction / place of interest
LV tūrisma objekts
RU туристский объект
DE das Tourismusobjekt
Definīcija: Viens no tūristu piesaistes veidiem - dabas objekts, vieta, ēka, būve u. tml., kurš piesaista tūristus ar savu unikalitāti vai arī tipiskumu, estētisko vai vēsturisko vērtību. Piemēram, Ventas rumba, Zvārtas iezis, Motormuzejs u. tml.
Sk. arī tūristu piesaiste

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

EN tourism industry
LV tūrisma nozare
RU индустрия туризма / туристская индустрия
DE die Tourismusindustrie
Definīcija: Tautsaimniecības nozare, kuras uzdevums ir tūrisma pakalpojumu sagatavošana un sniegšana. Tūrisma nozari veido iestādes un uzņēmumi, kuru darbība ir tieši saistīta ar tūrismu (tūristu mītnes, tūrisma transports, tūrisma komerciālās piesaistes, tūristu ēdināšana, tūrisma operatori, tūrisma un ceļojumu aģentūras utt.). Tūrisma nozares uzņēmumi un iestādes kopā ar netieši saistīti

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
TO VISU VARĒJA ATRAST GOOGLE!!!

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Kādēļ meitenei, kas meklējusi, rakstījusi atbildes, ieliek mīnusu, vai tā ir pateicība par veltīto laiku? Googlē tiešām to visu var atrast!!!!!

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Paldies! Vismaz kāds novērtē manas pūles :) Citādi jau citiem ir vieglāk uzdot jautājumu nekā iemācīties lietot internetu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.