Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 780 skatījumi

Koncerta organizēšana un diska ierakstīšana

Izklaide un mūzika » Mūzika

Labdien! Mans vīrs ir profesionāls čellists.Es vēlētos organizēt viņa koncertu, bet mums vēl pagaidām nav nekādas pieredzes. Tapēc gribētu palūgt padomu, kā tas ir darāms - vai nepieciešamas kādas atļaujas, vai man kā organizētājam ir kaut kur jāreģistrējas, jāmaksā nodokļi, kā arī vai biļetes iespējams pārdot tikai caur oficiālu biļešu pārdevēju (piem., "Biļešu serviss") vai varam arī paši pārdot pie ieejas pasākuma vietā? Kā arī ir doma ierakstīt mūzikas disku un pārdot to koncerta laikā. Vai tam arī nepieciešamas kādas atļaujas un vai vēl par kaut ko ir jāmaksā (neskaitot diska ierakstīšanu). Par cik mēs esam iesācēji šajā jomā, noderētu jebkādi ieteikumi, kā arī procesa izcenojumi.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva D

+7100

 
par disku aizmirsu. jāvienojas, kurš būs fonogrammas producents - kam tā fonogramma beigu galā piederēs. producents tad arī slēdz līgumus, piem, ar studiju. ja cd ietilpst arī kādi aizsargātu autoru darbi, var būt nepieciešama licence no akka/laa:
http://www.akka-laa.lv/lat/autoru_darbu_lietotajiem/muzikalie_darbi/Reproducesanai/

producenta pārziņā ir arī cd vizuālais noformējums, kā arī vienošanās ar visiem citiem projektā iesaistītajiem - vai tas būtu aranžētājs, fabrika, kas cd drukās etc.

producents var uzzvanīt arī Laipai - ja ierakstītos darbus raidīs radio/tv etc, varbūt atlec no turienes kāds eirocents. vairāk te: http://www.laipa.org/lat/es_radu_muziku/esmu_fonogrammas_producents

neaizmirstiet korekti noformēt savu cd!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva D

+7100

 
1.neaizmirstiet savas biļetes reģistrēt VIDā. varat izplatīt kā gribat, biļešu serviss nav obligāta lieta.
2.ja koncertā tiek izpildīti aizsargāti darbi (ja to autori ir dzīvi vai kopš to nāves pagājis mazāk par 70 gadiem), izņemiet licenci akka/laa.

un vispār - labāk piedāvājiet savu čellistu kādam KN. Viņiem ir gan licences, gan biļetes reģistrētas etc. tas derēs pirmajai tūrei - aprunājieties ar KN vadītājiem, kad promoutosiet savu izpildītāju, uzzināsiet visu par biļetēm, atskaitēm, koncertorganizēšanu.

tiesa, ja grasāties sākt darboties kā koncertorganizatore, tad būs liels darbs jāiegulda, lai jau pirmajā reizē kaut kur neiekristu.

pirms 10 gadiem  

Ieva D, pirms 10 gadiem :

protams, vizīte uz vid un ur, kā jau Valdis teica.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Līcis

+879

 
Noteikti uzradīsies arī kāds, kas zinās par biļešu servisiem un to visu epopeju. Bet tas, ko varu pateikt ir, ka noteikti ir nepieciešama reklāma. Ja ir doma regulāri izplatīt mūziku, tad vēlams arī kāda pastāvīga informācijas ieguves vieta, kā biedrība vai mājas lapa vai entuziastu pulciņš vai nevalstiskā organizācija vai vienalga kas tāds, kas masās izplata informāciju. (personīgi dotu priekšroku mājas lapai, jo tad varu Jums palīdzēt :) ). Par nodokļiem - noteikti, ka no ieņēmumiem būs jāsamaksā nodokļi vismaz IIN točna un noteikti, ka tāpat vien iekasēt naudiņu nevarēsiet, bet vismaz kādā no piedāvātajiem veidiem tomēr būs jāreģistrējās uzņēmumu reģistrā. Svarīgi zināt visus izdevumus pirms uzsākt, lai nav nepatīkami negaidīti pārsteigumi. Mans ieteikums, konsultācija pie VID un konsultācija pie UR, un tad konsultācija pie PR speciālista vai pie manis :)

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.