Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2551 skatījumi

Vai latvijā atstarjošā vestei ir obligāti jābūt automašīnā?

Ziņas un jaunumi » Notikumi

Skatos ka atkal ir pieņemsts likums.
Kas skan šādi.
Ja transportlīdzekļa vadītājs piespiedu apstāšanās gadījumā nepietiekamas redzamības apstākļos un diennakts tumšajā laikā izies uz brauktuves vai ceļa nomales, viņam būs jāuzvelk gaismu atstarojošs apģērbs, piemēram, veste.

Vai tas ir jāsaprot, ka automašīnā obligāti ir jāatrodas atstarojošajai vestei, ka bez tās nevarēs iziet tehnisko apskati, no kura datuma tas stājas spēkā.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
Tas nav likums, tie ir noteikumi un tie skan tieši šādi: "piespiedu apstāšanās gadījumā, nepietiekamas redzamības apstākļos un diennakts tumšajā laikā, izejot uz brauktuves vai atrodoties uz nomales, jābūt tērptam apģērbā ar iestrādātiem gaismu atstarojošiem elementiem." tie stājas spēkā līdz ar to izsludināšanu Latvijas Vēstnesī.
Šajā noteikumu redakcijā punkts, kurā ir noteikts obligātais auto aprīkojums nav mainīts, tā kā jāsecina, ka apģērbs ar gaismu astarojošiem elementiem ir jālieto nepieciešamības gadījumā, bet tam nav jābūt auto un apskati arī var iziet bez šāda apģērba klātbūtnes auto.

pirms 13 gadiem  

Juris, pirms 13 gadiem :

Nu izmeļoši!UN Pareizi!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jancis Vingrais

+224

 
ja, obligati!
Jo dienakts tumshaja laika, labojot mashinu celja mala, tai obligati jabut uzvilktai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Drīzāk jau nepieciešams atstarotājs, jo tas ir obligāts visiem kājāmgājējiem neapgaismotos ceļa posmos tumšajā diennakts laikā, kad arī autovadītāks automātiski kļūst par kājāmgājēju izkāpjot no mašīnas. Atstarojošo vesti vajadzētu stopētājiem, jo tos ir lielāka varbūtība nobraukt, bet automašīnas tagad ir tik sarežģītas, ka reti kurš tās remontēs uz ceļa, pie tam vēl tumsā. Oktobra sākumā kad gāju tehnisko apskati nekāda atstarojošā veste netika prasīta.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Šodien 01.11.2010. tika izdarīti grozījumi CSN: "piespiedu apstāšanās gadījumā, nepietiekamas redzamības apstākļos un diennakts tumšajā laikā, izejot uz brauktuves vai atrodoties uz nomales, jābūt tērptam apģērbā ar iestrādātiem gaismu atstarojošiem elementiem."

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Tātad tas domāts arī kājāmgājējiem, jo tad jau tumsā izkāpjot ārā no mašīnas un redzot, ka tuvojas CP auto jebkurš autovadītājs ceļu policistam varēs pateikt, ka pašam nav dokumentu, viņš nezin kam tā mašīna, bet pats tāpat sagadīšanās dēļ gājis garām, protams ar atstarotāju, ja atstarojoša veste tiešām nepieciešama vadītājam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.