Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Vineta Miška

+200

 
  • 6

    Atbildes

  • 5 balsis
  • 2043 skatījumi

Jaunietis!

Ģimene un attiecības » Ģimene

Kā tikt galā ar jaunieša nervozitāti 18.gados? Uzstāda savas prasības, ko vecāki nevar izpildīt. Neuzklausa padomus, ieņem savu galvā un saka - citiem dod, citi var utt.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Gundega Ezera

+2960

 
Tas ir jāpārdzīvo. Lielākoties vecāki jūtas un šķietami ir bezspēcīgi. Bet ja cilvēkā ieaudzināta mīlestība pret ģimeni un cieņa pret tuvākajiem, tad parasti viss nokārtojās. Ir jāļauj cilvēkam "izplosīties" un "izveidoties". Bet pagriezt muguru nedrīkst, lai cik nesaprotama un kaitinoša ir jaunā cilvēka uzvedība. Tas, manā skatījumā, ir kā tāds mutācijas periods, kad jaunietis pārtop vīrietī, vai jauniete sievietē. Citiem šis process ir mazāk pamanāms, citiem, tas izpaužās dažādos "izlēcienos". Tas atkarīgs ne vien no audzināšanas, lielā mērā tie ir gēni, apkārtējā vide - draugi, kam tajos gados cenšās izpatikt - līdzināties - neatpalikt...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jancis

+222

 
Izskaidro viņam kādeļ jūsu ģimenē nevar. Vienmēr jau tā būs ka citi var kaut ko, bet paši nevar, jo ne visiem ir vienādi resursi. Galvenais ir sapratne par situāciju un tas godīgs izklāsts.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Nav jau nekāds mazais bērns ko nedrīkst pērt. Bērziņdakteris palīdzēs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viktorija

+2752

 
Vispirms jau - es vēl pati esmu tā ka vairāk vai mazāk jauniete :) bet nu vnk gribēju teikt, ka arī man bijusi saskare ar ko tml..
Nervozs jaunietis?! Nu vispār jau 1.kas iešaujas prātā - vai viņš ko nelieto?!..Bet nopieti? Vai arī kkas taj draugu lokā ir kas tāds kas viņu tādu pataisa..
šajā gadījumā vipār ko grūti komentēt tā diezgan, jo nezin jau kādas piemēram ir tās jaunieša prasības? varbūt gluži normālas? nu ja tās ir par iešanu tusēties, palikt pie draugiem un tml tad es domāju vajadzētu ļaut, ja protams uzticaties, ja tās ir kādas meteriālas lietas, ko prasa vai neuzticaties, tad lai sāk strādāt un kārto savu dzīvi pats - tad redzēs cik viegli - jo 18 jau ir! un varbūt vecāki tiešām ir ļoti strikti un vecmodīgi?! (tādas lietas nāk prātā,jo manam puisim vnk bija līdzīga situācija!), bet ja nu tā nav un jūs tiešām tikai gribat kā labāk (jūsuprāt!), tad nu.. es saku grūti tā kko pateikt vai komentēt ja nav konkrēta situācija un piemēri, bet vispār jau visa visuma arī vecums..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Demokrātija rullē....Es gribu..man vajag...Tam teliņam vajag kārtīgi pa ausīm,lai paskrien savam bļāvienam pa priekšu,uzreiz pie samaņas nāks...:)! Nu,protams,ja neiet runa par veselības problēmām.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Maris ...

+390

 
Nervozajam jaunietim jāsāk strādāt, tad izveidosies cita vērtību sistēma. Vēl var izlikt no mājām, lai pilnībā organizē savu dzīvi pats

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.