Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Voo Doo

+2100

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1661 skatījumi

Kā rīkoties, ja man neļauj tikties ar brāli?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Stāsts garš. Man ar brāli bija viena mamma, bet dažādi tēvi. Jau daudzus gadus mamma ir mirusi. Brālis dzīvo pie sava tēva mātes. Tēvs totālais dzērājs, māte ar putniem galvā. Brālim rudenī 14.g. , bet es esmu pieaudzis cilvēks, kuram ir sava ģimene. Dzīvojam mēs katrs savā Latvijas pusē. Lieta tāda, ka brāli nelaiž pa brīvdienām pie manis. Katru reizi ir kāda atruna, tad atzīmes par sliktām, tad dārzs jāravē, tad tēva mātei vienai garlaicīgi, tad pie kaut kādiem mistiskiem radiem jābrauc u.t.t Vienu vārdu sakot - izdomās jeb ko, lai tikai nelaistu pie manis. Īsto iemeslu es nezinu. Iepriekšējos gadus ar lielu ''čīkstēšanu'' panācām, ka kaut uz nedēļu, bet palaida. Tagad viņas nostāja ir tik strikta, ka saprotu, ka nelaidīs. Arī pēc devītās klases beigšanas nelaidīšot mācīties uz Rīgu, bet gan vajadzēšot iet turpat (laukos) vidusskolā. Dažreiz uznāk dusmas, gribētu aizbraukt, paņemt un atpakaļ nekad nevest. Kā rīkoties? Tiešām bez tiesas neiztikt? Bērnam pašam ir kaut kādas tiesības?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Bērnam tiesības ir pēc 18 gadiem. tad ej uz visām debess pusēm un neviens neko nevar pārmest. Vai čalim nav pašam telefons? varbūt var piezvanīt kādā brīdī, kad senči nav blakus un izrunāties? Pārliecināt lai nāk uz rīgu mācītirs u.t.t. Vai ja nelaiž pie Tevis - brauc pie viņa! Aizbrauc un izrunājiet ar to vecmāmiņu viņai saprotamā valodā... Moš viņai kautkāds kreņķis uz Tevi jeb arī viņa ir reāliste un saprot, ka mezdēls (jo dēļ cik sapratu ir alkoholiķis) būs vienīgais, kas vecumdienās viņai palēdzēs, tapēc arī prom nelaiž.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Lai cik skumji tas Jums nešķistu, bet bērna vecākiem vai aizbildņiem līdz bērna pilngadības sasniegšanai ir visas tiesības izlemt visus jautājumus, kas skar viņu bērnu. Ja bērna vecāki kādu iemeslu dēļ nevēlas, lai Jūs kontaktētos ar savu pusbrāli, tad šis konflikts ir jārisina ar pusbrāļa vecākiem. Iemesli nelaišanai var būt visdažādākie un mūsdienās viens no visbiežāk izplatītajiem ir finanšu trūkums... Jebkurš ceļojums prasa naudu, pusaudzis ir nepieciešams mājas darbos kā palīgs saimniecībā, naudas nav sūtīšanai uz skolu Rīgā, utt. un tā joprojām. Ja brālis tik tiešām interesē, tad nekas neliedz brāli apciemot un visu izrunāt klātnienē!

Tiesāšanās neko nelīdzēs! Tā ir velta laika un naudas izšķiešana! Ja pusbrālis uzskata, ka viņa kā bērna tiesības tiek pārkāptas, tad var pats zvanīt bērnu tiesību aizsardzības centram, kas sazināsies ar bāreņu tiesu un noskaidros lietas apstākļus! Tomēr pirms sūdzēties vajadzētu vispirms padomāt, vai nenodarīsi ļaunumu brālim!

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Latvijā ir bijuši precedenti, kad pēc bērna sūdzības par to, ka viņa vecmāmiņai, kas pēc palaidnībām ir bērnu sodījusi ar žagaru rīksti, ir atņemta aizbildniecība pār bērnu, jo abai vecāki ir miruši, un bērns ir nonācis bērnu namā... Vai tas tik tik tiešām bija labākais variants bērnam... par to ir ļoti jāšaubās... Un brīvdienu pavadīšana ar pusbrāli un pusaudža audzināšana, skološana un atbalstīšana finansiāli ir divas dažādas lietas!

Voo Doo, pirms 14 gadiem :

Nja, neuzrakstiju visu. Domāju, ka ar finansēm manā gadījumā nav nekāda sakara. Vienmēr brālim ir aizbraukts pakaļ un vienmēr viņš ir laicīgi aizvests atpakaļ. Es nopērku viņam drēbes, apavus, šo to nepieciešamo skolai, ik mēnesi ieskaitu sarunu priekšapmaksas kartē naudu. Kad aizbraucu ciemos, tad arī pašam iedodu naudu. Nekad '' vecmāmiņai'' par to nav bijis jāuztraucās.
Es negribu tiesāties, negribu sūdzēties, gribu tikai lai brālis var padzīvot pa brīvdienām pie manis.

Voo Doo, pirms 14 gadiem :

Vai tiešām mums nav nekādu tiesību? Vai pusaudzis pats nevar izlemt kur mācīties?

Baidos par to, ka viņš sāks mukt no mājām. Un ja nāks pie manis, tad nevarēšu viņu izdzīt laukā un teikt : brauc atpakaļ pie ''vecmāmiņas''.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Es nezinu konkrēto situāciju, līdz ar to arī nav iespējams viennozīmīgi pateikt, kādēļ pusbrālim netiek ļauts Jūs apciemot! Vislabāko atbildi Jums sniegs pusbrāļa vecmāmiņa, kur brālis dzīvo un kas audzina jaunekli. 13 gadi tas vēl ir bērns un ir pilnībā atkarīgs no saviem vecākiem vai aizbildņiem. Jebkura konflikta risinājumu var panākt tikai ar dialogu, izrunājoties, piedāvājot kompromisu, uzklausot otra cilvēka viedokli... Kā jau teicu, aizbrauciet ciemos, aprunājaties!

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

cacaaaa

-60

 
Lai tavs brālis samelo tai Tēva mātei piem. Viņš ir pieteicies kaut kādā pulcinā-piem futbolā.
Pasaki tēva mammai ka viņam ir spēle un viņam jābrauc. Ja tēva mamma saka ka vēlas tikties ar trenneri, Tu vari sarunāt kādu savu draugu kas satiktos ar to Sievieti ;)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.