Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1716 skatījumi

Par bērnu paternitātes tiesībām civillattiecībās

Ģimene un attiecības » Ģimene

Paternitāte ir kā dzimtene, kurai bērnam un tā tēvam būtu jāpienākas, nemanipulējot ar juridiskiem pieņēmumiem, ne ar jelko tirgojoties, bet sociālajai un bioloģiskajai realitātei atbilstoši un pašsaprotami jau ar bērna dzimšanu.

Latvijā pašreiz tēviem, kas dzīvo (vai ir dzīvojuši) civilattiecībās ar sievieti, kura, savukārt, ir novilcinājusi savas iepriekšējās laulības juridisku šķiršanu, praktiski nepastāv juridiskas tiesības pretendēt uz paternitāti saviem bērniem, dzimušiem šajās attiecībās.

Kā vērtējat šāda veida iniciatīvu "Par bērnu paternitātes tiesībām civillattiecībās" portālā MANABALSS? Iesākumam ir jāiegūst 100 balsis, lai tā iegūtu jau tālāku virzību: http://manabalss.lv/i/102

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Antons

+4839

 
Es domāju ka.. Bērna mātei ir pietiekami daudz laika, lai sakārtotu savas attiecības - likumdošana visiem kaut cik domājošiem cilvēkiem ir zināma. Ja viņa nav šķīrusies, bet taisa bērnus ar citiem vīriešiem, tad tomēr ģimene bērnam skaitās tā, kurā ir viņa māte ar vīru. Nav taču problēma arī pēc tam visu nokārtot, jo ir iespējams veikt paternitātes testu - protams, par to (par savām kļūdām) ir jāmaksā.

"Paternitāte ir kā dzimtene, kurai bērnam un tā tēvam" - pēc šī sanāk, ka visiem tēviem un viņu bērniem vajadzētu obligāti taisīt paternitātes testus, lai nesanāk pēc tam, ka visiem lielies, ka esi dzimis Latvijā, bet īstenībā - Krievijā.

pirms 13 gadiem  

Uldis, pirms 13 gadiem :

Acīmredzami Tu nepārzini likumdošanu un to, cik kropla tā ir konkrētajā situācijā. Runa jau ir par civilattiecībām, un tas nozīmē, ka Tev ar partneri ir kopēja saimniecība, bet sieviete, jurisprudenci nepārzinot (kā daudzi no mums, pirms saskaramies ar reālu problēmu), šķiršanos ar juridisko vīru no iepriekšējām attiecībām ir novilcinājusi. Runa ir par to, lai juridiskie pieņēmumi nedominētu pār bioloģisko un sociālo realitāti.
Kam bērnam tāds неродной "отец", ar kuru sieviete nav kopā?

Uldis, pirms 13 gadiem :

Jautājums ir par to, vai Tu pats gribētu, lai Tavā dzimumšanas apliecībā būtu ierakstīts kāds svešinieks, un tikai tāpēc, ka Tavs māmuķītis ir kādreiz bijis precējies ar to; tad attapusies, ka nav īstais, un tevi ieņēmusi no cita- mīloša vīrieša, ar kuru ir kopā

Antons, pirms 13 gadiem :

Klau, Tu pats pārzini LR likumdošanu?
"Latvijā pašreiz tēviem, kas dzīvo (vai ir dzīvojuši) civilattiecībās ar sievieti, kura, savukārt, ir novilcinājusi savas iepriekšējās laulības juridisku šķiršanu..." - kā tas ir iespējams? Vai Tu zini, kas ir civilattiecības? Laulību Latvijas Republikā slēdz saskaņā ar LR Civillikumu, tāpēc visas LR likumīgi noslēgtās laulības var uzskatīt par civilattiecībām. Tad, kā Tu vari būt precējies ar sievieti, kas vēl nav izšķīrusies no iepriekšējā vīra? :)

Uldis, pirms 13 gadiem :

Civilattiecības nav laulība. Civilattiecības ir tad, kad Tev ir kopēja saimniecība (jūs dzīvojat kopā) ar kādu sievieti, bet Tev nav obligāti jābūt ar viņu laulībā.

Antons, pirms 13 gadiem :

Nu jā, tas taču ir loģiski, ka civillikums neattiecas uz civilām attiecībām, bet gan uz laulībām (kas ir PAVISAM kas cits).

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva Brante

+1309

 
Labdien, Uldi, negribu jus aizvainot, bet so likumprojekta iniciativu noteikti neatbalstisu vairaku iemeslu del.

Pirms ieteikt kadam sada veida aktivitates ir pasam jasaprato konkretais jautajums un iespejas, tiesibas un pienakumus. Sievietei tapat ka virietim lauliba vai arpus tas ir jasakarto savas attiecibas likuma prieksa un tas ir katra pienakums. Ne tikai tiesibas.

Kas attiecas uz to, ka berna tevam nav faktisko tiesibu apstridet paternitati - ir mulkibas. Aicinatu jus iepazities ar CPL un CL - ka jau teicu, lai ko tadu apgalvotu, ir jaiepazistas ar jautajumu pilniba. Berna faktiskam tevam ir tiesibas versties tiesa un lugt noteikt bernam paternitati. Atkariba no situacijas - noteikt vai apstridet.

Man tiesam loti zel, ja bijat pie nekompetenta jurista, bet soreiz jums nav taisniba.

Ar cienu,
Ieva Brante
juriskonsults
---
Krizu un konsultaciju centrs "Skalbes"
Kungu iela 34, Riga, LV-1050
talr. 67222922, 27722292
www.skalbes.lv

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.