Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Laura Erele

+5429

 
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2083 skatījumi

Jautājums par randiņiem!

Ģimene un attiecības » Attiecības

Mums ar draudzeni šodien panesās baigā diskusija par to, kā tad būtu pareizi un pieņemami pirmajos randiņos ar izmaksāšanu! Respektīvi, kā rīkoties meitenei, ja nekas konkrēts nav sarunāts, bet puisis uzaicinājis uz randiņu! Vai ir jāmaksā katram pašam par sevi, vai tomēr puisim ir jāmaksā???

Kā būtu pareizāk izprast šo shēmu, lai nebūtu neveiklas situācijas?

PALDIES par Jūsu atbildēm :) ļoti gribētos zināt Jūsu viedokļus!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Zinu, ka mans viedoklis nebūs populārs, jo mūsdienu sabiedrība ir izaudzinājusi veselu paaudzi patērētāju un labuma meklētāju un visa sistēma valstī ir balstīta uz to, lai kāds kaut ko dot... taču atgriežoties pie šī tik būtiskā jautājuma, mans uzskats ir tāds, ka neviena sevi cienoša sieviete nekad neļaus par sevi maksāt, ja vien attiecības jau nav tuvu kāzām un iniciatīvai maksāt vienmēr ir jānāk no vīrieša un nevis sievietei vai meitenei stulbi smaidot ir jāskrien uz WC sakārtoties, kad pusdienas ir paēstas vai jāgaida citi materiālie labumi.

pirms 13 gadiem  

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

PALDIES par viedokli! Nav nepareizu viedokļu :)

Arī par šo ir vērts padomāt!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
ja runa ir par neveiklām situācijām, tad katrs maksā par sevi. kas var būt vēl neveiklāks, ja tagad tev viens atbildēs, ka tā un tā ir pareizi, bet tavs draugs būs atkal citās domās un abi pieturēsieties pie sava. kompromiss šajā gadījumā būs arī visneveiklākā situācija.

ja runa iet par pieklājības normām, tad rēķinu apmaksā saimnieks/pasākuma organizētājs, bet tik pat pieklājīgi ir uzprasīt vai saimniekam nevajag palīdzēt ar rēķina apmaksu, jo vai tad tas būs pieklājīgi, ka saimnieks ēd zirņu zupu, bet viesis 1/2 cūku, bet rēķins jāmaksā vienam?

ir arī tādi indivīdi, ja es tev izmaksāju, tātad es tevi esmu nopircis. tā arī varētu būt neveikla situācija.

pirms 13 gadiem  

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

Paldies par viedokli :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

es pieturos pie tehnikas, ja uzaicini tad maksaa!

pirms 13 gadiem  

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

Tātad, abos gadījumos - uzaicina meitene, maksā viņa?
uzaicina puisis, maksā viņš?

Pareizi sapratu?

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

adolfs

+6756

 
drošības labad gan paņem naudu līdzi

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

bet vispār es domāju, ka šodien/mūsu dienās, pirmajā randiņā pie rēķina pasniegšanas krietni būtu piedāvāt apmaksāt savu kafijas tasi pašai;
tālāk lai puisis pārņem iniciatīvu - apmaksāt vienam vai pieņemt naudu no Lauras

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

Paldies, Ādolf par atbildi! Bet es šajā gadījumā, nerunāju par sevi, bet vispār par sabiedrības uzskatu, domām par to! :) interese radusies, un gribas noskaidrot - lai ja kādreiz nākotnē, kāds prasa padomu, vai pašai vajag zināt, lai būtu vairāki varianti, pie kuriem es varētu piedomāt!

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Piekrītu adolfam. Pieklājīgi un bez liekas ķimerēšanās - cik kam jāizdod, bez kalkulatora, lai tas process ir ātrs un, galvenais, nepiespiests. Ja puisis būs pieklājīgs, apmaksās bez vārda runas. Un, ja redzi, ka veidosies neveikla situācija, ņem vadību savās rokās un neļauj izveidoties klusuma brīdim pie rēķina - rīkojies un neveiklība izzudīs. Šādā situācijā nauda nav galvenais, bet kā uztver otru.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Un vēl kas - nekādi klusie mājieni nenotiek. Ja nu vienīgi māk tos tik veikli pasniegt, ka ne mazākās aizdomas nerodas. Bet tad jau tāda jautājuma nebūtu te.

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

Paldies Uldi par viedokli! Arī tas vieš kādu skaidrību! :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Boreiko

+661

 
Jau iepriekš kaut kur ejot, būtu jāizrunā, kurš par ko maksā. Ja norunas nebij, tad jāparedz, ka maksās, kurš aicināja. Savādāk var nonākt neērtās situācijas, piemēram, dārgs restorāns, kur viens var atļauties visu , otrs tikai tējas glāzi

pirms 13 gadiem  

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

Paldies, Ivar!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Ja pārītis iet uz randiņu ar domu, ka tas ir tiešām randiņš, nevis brīvā laika aizpildīšana ar paziņu, tad manuprāt jāizmaksā puisim. Taču meitene iegūtu ļoooti lielu plusu manās acīs, ja piedāvātu pusi vai tikai par sevi maksāt pati. Es nezinu vai viņai to ļautu, bet plusiņš tas noteikti būtu.

pirms 13 gadiem  

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

Paldies par viedokli :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Manuprāt, katram noteikti ir jāmaksā par savu daļu, sievietei jābūt drosmīgai un jāpiedāvā samaksāt par sevi, ja vīrietis redzēs, ka viņa ir pārliecināta, un, ka pati vēlās maksāt par sevi, tad jau viss būs okey un nebūs stulbu apmulsuma mirkļu, jo, kas tad te nu būs, ka vīriešiem nāksies visu izmaksāt, viņu tāpat ir mazāk un, ja mēs vēl šitā te izturēsimies :D

pirms 13 gadiem  

Laura Erele, pirms 13 gadiem :

PALDIES par viedokli :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.