Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Leo Veinbergs

+901

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1981 skatījumi

stereotipisks vīrietis?

Ģimene un attiecības » Attiecības

Kāds pēc tavām domām ir stereotpisks vīrietis un tā domāšana?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

A. L.

+7446

 
think out of the box!
Stereotipi rodās tamdēļ, ka mums tos ieaudzina, vai iepotē sabiedrība. Te nu esam vainīgi mēs paši. Piemēram jociņi par blondīnēm - pašu izdomāti, kā rezultātā ir radies mītisks stereotips. Visi vīrieši ir cūkas - arī mītisks steretips. Mēs katrs esam unikāls. Ne velti mums katram ir kas tāds, kas nav otram cilvēkam. Nav divu identiski vienādu cilvēku uz pasaules. Tamdēļ vien man nepatīk, ja kāds vērtē otru pēc ierastajiem rāmjiem un pēc tā, kādi ir citi.

pirms 14 gadiem  

A. L., pirms 14 gadiem :

vēl jau tipisks stereotips ir tas, ka vīrietis nav spējīgs darīt divus darbus vienlaicīgi.
Šis pat man šķiet mazliet smieklīgs :D

Līga Bērziņa, pirms 14 gadiem :

Bet zinu daudzus un viņi nevar arī... Vaikalā, kaut ko stāsta apstājas, vai braucot ar mašīnu nerunā.

A. L., pirms 14 gadiem :

Nu un tad tagad pēc tiem dažiem indivīdiem spriežam par visiem pārējiem? Nu nē taču. Tas ir absurdi. Es zinu dažus cilvēkus, kas ir tiešām slimi un dara visādas anomālas lietas, bet tas jau nenozīmē, ka tagad dēļ tiem dažiem es uzskatīšu, ka visi tādi ir - nebūt nē :)

Tad jau Tu uzskati, ka visas sievietes ir sliktas autovadītājas? :D :D

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Nu vot,redz kā ir,stereotipi visu sabojā,jo ir viens 'veids' (stereotips) un visus tādus uzskata,nemaz nemēģina ieskatīties,varbūt cilvēks ir savādāks..

A. L., pirms 14 gadiem :

tieši tamdēļ stereotipi mani tracina. Man pat nepaīk, ja kāds par mani saka - bet vot tas čalis darīja tā, tapēc domāju, ka arī Tu tā darīsi. Arī tāda salīdzināšana mani tracina.
Stereotipi, manuprāt, liecina par to, ka cilvēkam nav sava stingrā "mugurkaula" un, ka viņš nav spējīgs izspriest patstāvīgi. Viņam vajag kādu, kurš viņa vietā izdomās kas ir labs, un kas nē.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Varbūt kāds bankas klerks atbilst vīrieša stereotipam? Labi situēts, privātmāja, ģimene, pāris atvases prestižā skolā, kāds mājdzīvnieks, dārgs hobijs - jahta. Diemžēl nevienu tādu nepazīstu. Katrs pazīstamais vīrietis ir indivīds, gluži tāpat, kā sieviete, bērns vai pat mājdzīvnieks. Es pat noliedzu horoskopu atbilstību, savādāk sanāktu, ka ir tikai 12 dažādi personāži uz pasaules.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Stereotipi veidojas no vairākuma, ja man gadās satikt vīriešus, kas vienādās situācijās rīkojas līdzīgi, tad gribot negribot man veidojas priekštats, ka visi vīrieši ir vienādi. To pašu var teikt arī par sievietēm. Bet tā kā es zinu sevi , tad mani arī tracina teiciens, ka visas sievietes ir maitas, bet ja tā padomā, varbūt arī taisnība :)).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Līga Bērziņa

+4648

 
Kāpēc uzreiz tikai par negatīvajiem stereotipiem. Vīrietis jau arī ir ģimenes galva. Kārtīgs pelnītājs, mīl sievu un bērnus utt utt.. :D Arī uzskatu, ka visus nevar vienā maisā bāzt... :) Katrs ir individuāls...

pirms 14 gadiem  

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Tiko vel vienā citā pajauta.lv jautājumā,visas sievietes teica ka vīrieši ir neatbildīgi,par bērniem nedomā,un ir pilnīgi vienaldzīgi utt... :D

Līga Bērziņa, pirms 14 gadiem :

"visas sievietes" :D es tur neko neesmu atbildējusi, bet cik zinu sieviete esmu.... nešaubos, ka tur tikai pāris sievietes piekrita negatīvajam stereotipam../.. bet ir taču arī labi stereotipi, ka vīrieši ir labi meistari ,piemēram, vai labi māk braukt ar mašīnu....

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Nu visas sievietes,bija domāts tā,ka visas kuras tur atbildēja.. ;)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Angļu valodā ir tāds trāpīgs īpašības vārds narrow-minded. Tas tad arī diezgan atbilst stereotipiskam vīrietim.Ne tikai vīrietim-jebkuram cilvēkam.Tāds,kurš nav spējīgs domāt un paskatīties mazliet plašāk "ārpus robežām".Tāds,kuram par kaut ko ir tikai viens uzskats,pie kura strikti turas. Klasiskākie piemēri ir par to,ka vīrieši domā,ka sievietes ir tādas un tādas un sievietes domā,ka vīrieši ir cūkas utt. Te var bezgalīgi turpināt...

pirms 14 gadiem  

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Jā,piekrītu,bet ir tāču cilvēki kas neatbilst stereotipam?

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Tie tad būtu open-minded cilvēki. :D Ne tikai ar plašu domāšanu,bet arī labestīgu dabu.

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Skaidrs.Bet,dēļ stereotipa,cilvēkus visus padara vienādus,nemaz nepaskatoties uz to kāds viņš ir.Piemērs tas pats stereotips par vīrieti,viņš ir neatbildīgs un neapzinīgs cūka,bet ja nebūtu ši stereotipa,tad redzētu ka ļoti daudzi tam neatbilst.Stereotips itkā vienkāršo dzīvi,bet patiesība visu tikai sarežģij.

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 14 gadiem :

Tu jau arī esi mazliet stereotipisks-vismaz jautājumā par abortu tas ļoti izpaužas un arī tagad Tu visu laiku saki "visas sievietes" saka tā un tā par "visiem vīriešiem".Kaut vai par to,ka sievietes domā,ka vīrieši ir cūkas,neatbildīgi utt. Tas ir diezgan tālu no realitātes.Laikam arī Tu spried pēc dažiem indivīdiem.Tas Tev tāds sasāpējies jautājums.Tu pats rakstīji "dēļ stereotipa,cilvēkus visus padara vienādus"..Tev ir visas iespējas pašam tā nedarīt un tad varbūt arī citi sekos Tavam piemēram

Leo Veinbergs, pirms 14 gadiem :

Es tā nedaru.Tajā abortu tēmā,es galīgi nebiju stereotipisks,jo pirmkārt neviens vīrietis par tādam lietam nerunā,pēc stereotipa,bet kā redzēji biju tur vienīgais no viriešiem kas atbildējā,un izteica viedokli,Tur bija vel divi,kuri to nemaz neuztvēra nopietni,stereotipiski tas arī ir pieņemts,ka vīrietis izvairās no nopietnām tēmām.Tāpēc mani par stereotipisku diezvai vari nosaukt,jā protams kaut kas manī ir no stereotipa,jo stereotipi ir plaši un katram dažādi,katram savi uzskati.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.