Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Asnaats

+259

 
  • 10

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 2191 skatījumi

Help! Esmu nokļuvis neapskaužamā situācijā.

Ģimene un attiecības » Attiecības

Man ir draudzene, viss ir lieliski, bet ir viena problēma - viņas vecāki ir nacionāli, patriotiski cilvēki, ievēro visas paražas tradīcijas.. un kā jau kārtīgā latviski domājošā ģimenē ir attiecīgs uzskats par krieviem un visu pārējo, kas saistās ar šo "sāpīgo tēmu". Un ar vārdu "attiecīgs" bija domāts - negatīvs, slikts, nievājošs utt. Lieta tāda, ka draudzene mani saviem vecākiem iepazīstināja ar citu vārdu. Es to uzzināju tikai pēc tam. Diemžēl dzīvē ir sagadījies, ka esmu ne īpaši latviskas izcelsmes un līdzarto tagad reāli man sanāk melot viņas vecākiem acīs skatīdamies, kas nav īpaši patīkami. Vēl nepatīkamāka būs vecāku reakcija uzzinot, ka viņu latviskā meita pinās ar "krieviem" ar visām no tā izrietošajām sekām, proti aģitācijām, kaunināšanu, spiediena izdarīšanu uc. Saprotu draudzeni, bet es arī negribu visu laiku dzīvot kā partizāns ar vainas sajūtu, ka tomēr kaut kas nav labi. Kāds būtu tas prātīgakais veids kā izkļūt no šīs situācijas?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 7

    balsis

Kristaps Vucens

+430

 
Nu piedod, spriežot pēc tava uzrakstītā, ar latviešu valodu tev problēmu nav..
Nacionālisms, patriotisms nav sliktas lietas, tik nevajag aiziet galējībās... Tava izcelsme šeit nav galvenais, bet gan dzīves uztvere, Ir tūkstošiem tādu, kuriem pasē rakstīts Latvietis, bet dzīvē viņi ir pārkrievojušies, morāli kropļi un uzskata, ka tas ir liels stils ar CCCP kreklu mugurā skraidīt pa dažādiem pasākumiem.... Tātad vaina varbūt nav tevī, bet gan vecākos, kuri nespēj to saprast, tavs uzdevums viņiem to ieskaidrot :)

pirms 14 gadiem  

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Ar latviešu valodu man nekad nav bijušas problēmas, un "CCCP'' dresscode arī nav manā gaumē. Lieta tāda, ka cilvēkam uz vecumu, rakstura īpašības tikai pastiprinās un līdzarto iespējamība, ka no sirds patriotisks cilvēks mainīs savus uzskatus ir pavisam niecīga.

Kristaps Vucens, pirms 14 gadiem :

Galvenais ko jūti tu pret meiteni un meitene pret tevi...
Vecāki, ja nespēj pieņemt, tad varbūt kāds labs psihologs var palīdzēt.
Tik nu nespēju iedomāties tādus vecākus, manuprāt viņi tik ļoti baidās no tā, ka viņu meita nav kopā ar latvju tautu dēli pastalās kā arī lina biksēs un negrib atzīt to, ka var būt arī ne tā kā viņi iedomājas...

Krist, pirms 14 gadiem :

Jā, ir niecīga iespēja, ka cilvēks vecumā mainīs uzskatus. Bet, labas attiecības noteikti ir iespējams Tev ar meitenes vecākiem izveidot. Noteikti :)

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Meitene ir ar līdzīgiem uzskatiem, bet esam kopā, jo ļāvu viņai sevi iepazīt kā cilveku, un ja uz to piever acis, tad kopumā viss ir bumbās. Tās meitenes mamma ir psihologs.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Inese Lieppa

+295

 
Tieši tā, spriežot pēc Tavas rakstības, ar valodu viss ir kārtība, kas tādiem patriotiem varētu būt primārais. Ja vecāki redzēs, ka meita ir gādīgās un mīlošās rokās, tad agri vai vēlu pieņems Tevi, neatkarīgi no tautības. Šo ziņu varbūt vajag vecakiem pasniegt Tavai draudzenei, jo tā tik tiešām ir vairāk vecaku un meitenes problēma. Viņai pašai vajag izrunāties ar vecākiem.

pirms 14 gadiem  

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Vecākiem un pārējiem ģimenes locekļiem esmu radijis labu iespaidu, varbūt varētu kaut kas izdoties.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Man jau ar tas liekas pastulbi, šķirot cilvēkus pēc tautības un tos nacionālā naida kūrējus ari vajadzētu bargi sodīt. Bet tavā situācijā, es uzskatu, ka meitenei pašai putra jāizstreb :)). Bet šķiet, ka esi labs draugs savai meitenei un ja viņa par tevi vecākiem ir stāstijusi to labāko un arī Tu esi labu priekštatu par sevi radijis, tad problēmām nevajadzētu būt. Nu negribas ticēt, ka tieši viņas vecāki būs tik aprobežoti.

pirms 14 gadiem  

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Man arī negribās tam īpaši ticēt, bet pēdējā laikā tik daudz ir piedzīvots, ka viss var gadīties!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Krist

+1635

 
Mja ... te ir, ko padomāt ... Man, piemēram, krievu tautības cilvēki ļoti patīk un pēdējā laikā 50% cilvēku, ar kuriem iepazīstos, ir tieši krievu tautibas. Pat mašīnā klausos krievu mūziku, jo tā mūzika ir "dziļāka".
Nu, bet cilvēki ir visādi, jā ...
Ja tev tā meitene un viņas ģimene tiešam ir svarīgi, tad nu centies būt tik labs, cik vien vari, un, gan jau viņiem iepatiksies, vienalga kādas izcelsmes, jo ne jau tā izcelsme ir svarīga ...
Esi tāds, kāds esi un saki patiesību. Jo ātrāk pateiksi, jo labāk viss atrisināsies, tici man :)
Ja tie cilvēki saprot jokus, pasniedz kā joku to, ka ar citu vārdu stādījies priekšā :)
Nu, tur ir 1000 varianti, kā iziet no situācijas :) Lai veicas, Pēteri :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Krista

+6605

 
Hmm...
Dīvaini!
Esmu krieviete, un vienmēr lepojusies ar to!
Draugi man lielākoties ir latvieši, lai gan nešķiroju nemaz un ne drusku...
Puišu vecākiem arī vienmēr veiksmīgi esmu iepatikusies! :)

Tev novēlu to pašu! ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Līga Bērziņa

+4648

 
Neķer kreņķi vnk... aizmirsti par to, ak viņi tādi patrioti un neiespringsti par to tik daudz.... Satiecies ar savas draudzenes vecākiem nevis ar patriotiski- naidīgi noskaņotiem latviešiem :) galvenais, ka cilvēks labs :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"kārtīgā latviski domājošā ģimenē ir attiecīgs uzskats par krieviem un visu pārējo, kas saistās ar šo "sāpīgo tēmu". Un ar vārdu "attiecīgs" bija domāts - negatīvs, slikts, nievājošs utt."
Pieļauju, ka ši piebilde tev nepatiks, bet baidos, ka tev pašam ir pārāk stereotipska uztvere - šāds uzskats, vismaz manu paziņu lokā, nav automātisks, lai gan bieži sastopams.

Par pamatproblēmu - divi varianti - vai nu jo ātrāk jo labāk (vislabāk jau pašā sākumā) vai velc cik ilgi vari novilkt (varbūt nekad neuzzinās). Nedomāju, ka te būs 'zelta vidusceļš'.

pirms 14 gadiem  

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Nenoliegšu, bet šāds uzskats no zila gaisa tāpat vien neveidojas. Otrais variants neder, Latvija ir maza, agri vai vēlu viss nāks gaismā, un kad tas notiks būs jau par vēlu!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Merry

+6073

 
Galvenais neiesaisties sarunās un nestrīdies par patriotiskām tēmām! Tas Tevi novedīs strupceļā! Esi tu pats, iespējams, sākumā, lai viņas ģimene iepazīst Tevi, un iespējams, ja būsi gana labs, tad viņi mainīs savas domas! Par to, ka sobrīd viņi Tevi pazīst zem cita vārda - ja kas, sakiet ka tā ir tava iesauka, vai "mīļvārdiņš". Nedomāju, ka viņi savai meitai vēl vienalga ko, tikai lai ir latvietis :) Turies :)

pirms 14 gadiem  

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Manai māsai ir samērā pasaulē populārs vārds un, kad draudzene pateica mammai ka sauc māsu, mamma teica, ka varēja manai māsai iedot latviskāku vardu.

Merry , pirms 14 gadiem :

nu viegli nebūs :) Ja Tev tā meitene dārga, tad cīnies! Ja nē - tad nav vērts sev nervus bojāt! nezinu vai tādus cilvēkus var pārliecināt! Galvenais nestrīdies ar viņiem, jo Tev tak nevajag, lai viņi sāk Tevi neieredzēt?!

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Ja viņiem tas nepatiks, netaisos neko pārmest, bet nu galvenais lai nav tās braukāšanas pa ausīm. Un draudzenei arī svarīgs ir citu viedoklis, tapēc viņa baidās arī no tā ka visas viņas latviskās draudzenes to uzzinādamas, rādīs ar pirkstu un teiks, ka Tev ir draugs kaut kāds krievs.

Merry , pirms 14 gadiem :

Tevi pašu tas nesāpina? Kaut vai draudzenes attieksme? Kāpēc kaut kāds krievs?!
Esmu no jauktas ģimenes un es lepojos ar to. Tas, ka es krievu valodu zinu, kā savu dzimto, arī tas ir plus! Tas,ka neesmu tipiska latviete, arī tas ir mans plus! Un tas ko domā citi, man ir dziļi vienalga! No Tevis teiktā, liekas, ka tava meitene ir tāda vāja rakstura. Cik viņa veca? Liekas, ka viņa nav gatava cīnīties par savām jūtām pret tevi :(

Asnaats, pirms 14 gadiem :

Tā ir sāpīgā tēma, kas ik pa laikam uzpeld, bet nenonāk līdz kādam konstruktīvam risinajumam. Viņai svarīgi ir abi - gan es, gan viedoklis. Ir jau 19.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Manuprāt labāk to izrunāt pēc iespējas ātrāk un atklāti visu pastāstīt. Pasaki, ka cieni viņus, tapēc ilgāk nevari to noklusēt. Nu ko lai dara - tāda tā dzīve ir. Ja vecāki būs tik principiāli, nāksies biežāk tikties ārpus mājas vai pie tevis. :)
Pārējo Kristaps jau pateica.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
ja draudzenes vecaakiem buutu aizdomas,vai vinjiem tieshaam buuti tik svariigi,tad tu jau to zinaatu,buutu izprashnjaats un veerteets.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.