Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 6013 skatījumi

Vai drīkst precēties Katolis ar Luterāni?Un kas ir vajadzīgs 23 gadus jaunai sievietei lai viņa pieņemtu katoļu ticību!

Ģimene un attiecības » Kāzas

Vai ir jāiziet īpaša skola lai viņa dabūtu to ticību!Es piemēram gāju svetdienas skolā lai tiktu pie kristīšanas!Lieta tāda!Gribam precēties,bet viņa nav kristīta!:(

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://www.ogresvestis.lv/print.php?newsid=10044
"Iespējams, daudzi nemaz nezina, ka katoļu baznīca laulā arī tos pārus, kuros viena no pusēm pārstāv citu konfesiju,» stāsta Renārs. «Katolis var laulāties ar luterāni, pareizticīgo, baptistu un pat islāma reliģijas pārstāvi. Izņēmums ir tādu ticību pārstāvji, kas nepielūdz Dievu, piemēram, budisti. Katolis var salaulāties arī ar nekristītu cilvēku, taču retos gadījumos, arī lūdzot kardināla atļauju. Piemēram, sieva ir katoliete, bet vīrs kategoriski atsakās pieņemt kristības sakramentu. Baznīca viņus salaulās, ja nekristītais neliegs savai otrai pusei dzīvot saskaņā ar baznīcas mācību. Taču pašam katolim laulība ir derīga tikai katoļu baznīcā. Ja katolis laulājas, piemēram, luterāņu baznīcā, viņš tāpat turpina dzīvot grēkā – Dieva priekšā nekas nemainās"
(Ogres Svētā Meinarda katoļu draudzes diakons Renārs Circenis)

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"Lai laulātos baznīcā, noteikti jābūt kristītiem un iesvētītiem. Ja tas nav izdarīts iepriekš, kristības sakramentu un svētību var saņemt pirms kāzām, pārdomām atvēlētajā laikā."
turpat.

Ja jau piešķir ticībai tik lielu nozīmi, vai nebūtu pareizāk to jautāt savas draudzes mācītājam?

Sanda :), pirms 14 gadiem :

viss ir atkarīgs no konrētā mācītāja. ir katoļu mācītāji, kas kategoriski iebilst pret to, ka laulājas dažādu konfesiju pārstāvji.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis S - kalns

+611

 
"Vai ir jāiziet īpaša skola lai viņa dabūtu to ticību!" Raksti saka, ka ticība ir no Dieva un mūsu brīva izvēle - vai nu mēs ticam, ka Jēzus Kristus ir miris par mūsu grēkiem un darījis mūs brīvus no visiem grēkiem un līdz ar to arī par Dieva mantiniekiem, kam būs tiesības pēc nāves būt debesīs, vai arī mēs neticam. Kristus miesas uzdevums nav vadīt kāzas, bet sludināt evaņģēliju, tajā pat laikā draudze var lūgt par jaunlaulātajiem un svētīt viņus. Dīvaini, ka mūsdienās cilvēki domā, ka apprecoties baznīcā viņu laulībā vieglāk klāsies..statistika parāda, ka tā nav!

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

zinu ka ir iespējams mainīt ticību ,daudzi tā ir darījuši ,aizejat uz to baznīcu kurā gribētu laulāties un pajautājat kas būtu jādara . :) reti kurš mācītājs atsaka..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Inga Ingucis

+1833

 
Mani vecāki salaulājās katoļu baznīcā pēc 25 gadu kopdzīves laulībā, kas noslēgtas dzimtsarakstu nodaļā, kaut gan paši nav ne kristīti, ne iesvētīti nekādā konfesijā. Salaulāja, pie viena, kad kristīja viņu krustbērnu.
Draugi salaulājās samelojoties, ka ir kristīti katoļu baznīcā Lietuvā un dokumenti pazuduši! :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

jā tas ir iespējams. vispirms jums ir jāaiziet uz baznīcu un jāaprunājas ar priesteri- tikai viņš jums sniegs vispareizākās atbildes uz jums interesējošiem jautājumiem. tikai nesaprotu vienu - ja jau Viņa nav kristīta- kā viņa var būt luterāne???? ja neesi kristīts tātad nepiederi ne pie vienas ticības!!! noskaidrojiet to meitenes ģimenē- kas īsti viņa ir un vai ir kristīta??

pirms 14 gadiem  

Viesturs Skudra, pirms 14 gadiem :

Vinja nav kristiits,bet grib kristiities luteraanju bazniicaa!

Daila Davidenkova, pirms 14 gadiem :

nu tad lai dara to katoļu baznīcā pirms laulībām. visu pie reizes, priesteris nokrustīs, iesvētīs. saņemsiet visus svētos sakramentus, tai skaitā arī laulības sakramentu.

Daila Davidenkova, pirms 14 gadiem :

ejiet abi kopa un viss būs ok!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aa veel svariigi, lai buutu bazniicaa arii iesveetiiti nevis tikai kristiiti, ja esi tikai kristiits un neesi iesveetiits, tad gan buus drusku jaapamaacaas, nju kaadi 4 meeneshi(lut. bazniicaa, par kat.nezinu)tad arii kaazu dienaa gan nokristiis gan iesveetiis gan salaulaas....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

lteraanju bazniicaa var droshi...ja taa ir pirmaa oficiaalaa lauliiba, nevis lauliibas iesveetiishana, tad lauliiba ir tik pat oficiaala kaa dzimsarakstu nodaljaa...kaa pret to attiecas katolju bazniica nezinu, bet piem, luteraanju un pareizticiigo bazniicas atziist jebkuru oficiaali likuma kartiibaa nosleegtu lauliibu....ja tev nav svariigi laulaaties katolju bazniica, tad varat laiciigi doties pie luteraanju maaciitaaja, jo buus jaaiziet taadi ka kursi....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Ja būs patiesa mīlestība ,tad ticība nevar būt par šķērsli,jo tu jau ņemi to otru cilvēku nevis viņa ticību.

pirms 14 gadiem  

Viesturs Skudra, pirms 14 gadiem :

Ne jau to es prasīju!Gribu ar viņu precēties BAZNĪCĀ!!!!!!Bet vai tas ir iespējams,ja viņa ir Luterāne?utt. utt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.