Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2600 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Sēra dioksīds un sulfīti ir ražotāju izmantotie konservanti (E 220 – 224, E 226 – 228), kas pagarina dzēriena glabāšanas laiku, aizsargājot pret mikroorganismu iedarbību. Kaut arī sulfīti atzīti par drošiem, daļai cilvēku pret tiem tomēr ir pastiprināts jutīgums, kas arī izpaužas kā galvassāpes, reiboņi, elpas trūkums, nātrene vai citādi.

Alergēni, mijiedarbojoties arī savā starpā, turklāt var kļūt vēl negantāki, proti, kontakts ar vienu alerģisku vielu var izraisīt šādu reakciju arī pret kādu citu. Riskanta šādā aspektā ir pelējuma sēnīte vai vistas olas baltums, ko mēdz izmantot vīna attīrīšanai.

Latvijas Republikas un Eiropas Savienības tiesību akti paredz, ka ražotājiem ir jānodrošina pārtikas nekaitīgums. Spēkā ir regula, ka pārtikas produkta marķējumā ir precīzi jānorāda, vai starp sastāvdaļām ir tādas, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas. Tādēļ informācija par sēra dioksīdu un sulfītiem ir obligāta arī uz vīna pudelēm.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Tu droši zini, ka tā ir? man vairākos vīna veikalos/salonos ir skaidrotas dažādas versijas. tamdēļ interesanti salīdzināt. pēdējā versija bija, ka tas (sulfīdi) rodas no apdedzinātām koka mucām, kurās tur to vīnu..
vai no tā sāp galva? jā, ir eksemplāri, kuriem no visa sāp galva :)

pirms 14 gadiem  

Uldis, pirms 12 gadiem :

Un kā pašai, vai nekad tā galva nav "sāpējusi"?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.