Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2507 skatījumi

Mīkla kūkai?

Ēdieni un dzērieni » Pavārmāksla & receptes

Kā pareizi ir jātaisa mīkla kūkai? Gribu uztaisīt pārsteigumu ģimenei,bet pat nezinu ar ko sākt! :D

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Biskvītu, ko izmantot tortei, ir vienkarši uztaisīt.
5 olu baltumus saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura, 5 dzeltenus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Pie stingri saputotajiem baltumiem caur sietiņu iesijā 5 ēdamkarotes miltus un uzmanīgi iemaisa. Šai masā iecilā saputotos dzeltenumus.
Apaļo tortes formu ietauko, masu salej iekšā, liek uzakarsētā cepeškrāsnī kādas un cep 15-20 minūtes. Gatavs, kad gaiši brūns un iedurot sērkociņu, tas nelīp! Pēc izņemšanas no krāsns apklāj ar dvielīti.
Īstai tortei vajag trīs tādus - pārgriežot šķerseniski, iegūst sešas pusītes, starp kurām tad nu smērē viskaut ko garšīgu - putukrējumu ar vai bez biezpiena, ievārījumu, šokolādes krēmu - vai kas nu ienāk prātā. Priecīgas brīvdienas un lai labi izdodas ieprcināt ģiemeni.

pirms 14 gadiem  

Inese Regīna S., pirms 14 gadiem :

paldies liels! :)

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Izmanoji?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

paldies par idejāmmm!!!!!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Iveta :)

-60

 
viselementārākā kūka ir t.s. Šarlote-3olas saputo ar glāzi cukura stingrās(!) putās,pēc tam piesijā glāzi miltu un uzmanīgi iecilā saputotajā masā.formu ietauko un izkaisa ar miltiem vai mannu,dibenā kārto šķēlītēs vai kubiciņos sagrieztus ābolus un virsū lej mīklu.liek līdz apm.200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī,cep apm 20-30 min.gatavu izgāž otrādi uz šķīvja,pārsmērē ar skābu krējumu un pārkaisa ar cukuru un kanēli.pats galvenais biskvītu cepot ir-par ātru neatvērt cepeškrāsni,citādi kūka sakritīsies un sanāks plācenis!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdistt

+8491

 
Katrai kūkai ir sava mīkla un sava recepte. Ja pieredze ir pilnīga 0, tad varbūt labāk sāc ar kādu veikalā nopērkamu pusfabrikātu - piemēram Dobeles dzirnavnieku keksiem vai tml. Kad tie sanāk, tad jau meklē dažādas receptes un pakāpeniski vari taisīt aizvien sarežģītākas un sarežģītākas lietas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Māra Krieviņa

+3319

 
vispār jau atkarībā no tā-kādu kūku gribi taisīt!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.