Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2733 skatījumi

Liellopa gaļa vai cūkgaļa?

Ēdieni un dzērieni » Pavārmāksla & receptes

Kāda ir atšķirība cūkgaļai no liellopu gaļas, kura ir augstvērtīgāka un kāpēc? Kādas ir atšķirības tieši no kulinārijas viedokļa. Vai liellopa gaļai ir īpaši savādāka garša? No kā tieši iegūst liellopa gaļu? Kādos gadījumos labāk ieteicams izmantot tādu gaļu un kādos savādāku?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Liellopu gaļa ir augstvērtīgāka, diētiskāka un veselīgāka nekā cūkgaļa. Cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna līmeni cūkgaļa vispār nav ieteicama, tās vietā ir jāizvēlas teļa gaļa vai putna gaļa bez ādas. Savukārt cūkgaļa ir treknāka un garšīgāka, pie tam saglabā labas garšas īpašības gan siltā, gan aukstā veidā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
lielopu gaļu parasti iegūst no gaļas govju šķirnēm tādas kā Šarolē.

pirms 13 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Re,jautājuma autore spēj iedomāties arī to,ka cūkgaļu varētu iegūt no liellopiem, bet liellopa gaļu no cūkām vai vistām.... Vai arī viņai nav ne mazākās jēgas par lopiem kā tādiem. Varbūt derētu izmantot kādas jēdzienus skaidrojošas vārdnīcas.
Pašu gaļu varbūt vajag nopirkt un nogaršot,tad jutīsi,ar ko garša atšķiras.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Īstenībā daudz produktu, kurus mēs pērkam veikalā un domājam, ka sastāvā gaļa, nesatur pat vienu procentu gaļas. Un labi vēl, ja tur soja ir. Nu jau, daudzās desās, piemēram, gaļas saturs ir pat pilnīga nulle. Gaļai tuvākais ir kaulu masa. Tāpēc vislabāk ir pirkt no mazajiem uzņēmējiem, kuri tiešām paši ražo gaļu. Citādāk tik stumjam iekšā visādu ķīmiju, ne vairs kā piedevas, bet pamatmasu.

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

no vienas puses itkā muļķīgs jautājums, bet no otras puses, es pats nesen tikai uzzināju, ka vepra gaļa stipri atšķiras no cūkgaļas, ko latvieši lieto uzturā ikdienā. iespējams tas arī attiecas uz bulli un govi. es gan pieļauju, ka Latvijā arī tik pat labi var iegādāties piena govis gaļas paviljonos, jo mēs šajā ziņā esam stipri neizglītoti - neatšķiram vēl tās gaļas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.