Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5776 skatījumi

Vai melna teja ir veseliga?

Ēdieni un dzērieni » Bezalkoholiskie dzērieni

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Melnā tēja ir veselīga, ja to nedzer vairāk kā 3-5 krūzītes dienā. Melnā tēja nenozīmē to, ka tā ir tēja bez piena, tāpat kā baltā tēja automātiski nenozīmē to, ka tā ir tēja ar pienu. Melno tēju iegūst no tiem pašiem augiem kā balto un zaļo tēju, atšķiras tikai tējas apstrādes process. Melnās tējas satur antioksidantus, kuri aizsargā no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem, kuri vēlāk var izraisīt dažādas saslimšanas. Dzerot melno tēju mēs samazinām risku piedzīvot sirds trieku vai infarktu un tā palīdz paplašināt artērijas, kas palielina asins padevi sirdij. Pētījumi ir pierādījuši to, ka melnā tēja palīdz cīnīties ar vēzi. Tējas iedarbībā vēža šūnu augšana palēninās un tas notiek nenogalinot veselās šūnas. Tāpat arī tiek uzskatīts, ka melnā tēja palēnina novecošanas procesu. Mūsdienās ir daudz sejas kopšanas līdzekļu, kuru sastāvā ir tējas koka lapas, tieši šī paša iemesla dēļ. Melnā tēja palīdz sadedzināt taukus un paātrina metabolismu jeb vielumaiņu.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tāpat arī melnā tēja palīdz samazināt slikto holesterīnu un palielināt labo holesterīnu. Tēja satur floru, kas palīdz stiprināt zobu emaliju. Cilvēkiem, kuri slimo ar diabētu, melnā tēja palīdz palielināt glukozes līmeni, kas savukārt samazina risku saslimt ar kataraktu, ja tēju dzer bez cukura un piena.Tāpart arī pētījumi ir pierādījuši to, ka ieguvumu no melnās tējas ir mazāk, ja tā tiek dzerta ar pienu.Tādēļ, lai viss manis augstāk aprakstītais darbotos, iesaku tēju dzert bez cukura un piena!

Vita Puskina ex.Mikitanova, pirms 14 gadiem :

Paldies!

Rihards Ščeredins, pirms 13 gadiem :

Vajadzētu arī pieminēt, ka melnā tēja, salīdzinot ar zaļo un balto, visvairāk krāso zobus un tie paliek dzelteni. Saka, ka pat pēc katras malkas, dzerot melno tēju, ieteicams padzert ūdeni, lai zobi nekrāsotos un beigās zobus iztīrīt. Dzerot tēju karstu, zobi paliks dzelteni vēl ātrāk.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ilze C

+568

 
Tikpat veseliga, cik kafija.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Melnajā tējā nekā speciāli neveselīga nav. Bet vairāk vērtīģo vielu ir zaļajā tējā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

nezinu vai veselīga, bet zinu ka vina loti labi der kafijas vietā

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

teeja laba,izdzeeru 2 glaazes 22.00 ,ir 6shi no riita,veeljoprojaam nenaak miegs :D :D

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.