Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

vībotnis

+1128

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2462 skatījumi

kura barība ir derīga nerviem un smadzenēm?

Veselība » Homeopatija

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ļoti laba smadzenēm u.c ir Visa Oil piedāvātā auksti spiestā linsēklu eļļa - omega 3 avots - tai nav rūgtuma, jo to piedāvā tikko spiestu , tāpēc tā nav pērkama veikalos, bet iet "caur tīklu" (var iegādāties pie manis sazinoties skype: strangel77 vai pa tel 29 612 007. Vairāk info par šo un citām interesantām lietām: www.lietas.90.lv
Man lieto visa ģimene - zivju eļļas vietā, garšo nedaudz pēc riekstiem un to var likt pie biezputrām, biezpiena vai dzert tīrā veidā.
Var izmantot masāžā. Ražo mūsu pašu "Iecavnieks"
Starp citu - vai zinājāt, ka tieši lineļļu pievieno "parastajām" eļām, lai tajās būtu vajadzīgais omega 3?!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tāpat kā tavam ķermenim ir nepieciešami vitamīni un minerāļi, tā arī smadzenēm un nervu sistēmai ir nepieciešama īpaša diēta jeb tā saucamais "smadzeņu pārtika". Īpaši svarīgi normālai smadzeņu un nervu sistēmas funkcionēšanai ir B grupas vitamīni. B1 vitamīnu satur maize, rīsi, makaroni, kā arī cūkgaļa (Veselīgām smadzeņu un nervu šūnām); B5 vitamīnu var uzņemt ēdot vistas gaļu, zivis, dzerot pienu, ēdot dārzeņus un augļus (Veido koenzīmu, kas palīdz pārraidīt nervu impulsus); B6 vitamīns ir atrodams vistas gaļā, zivīs, cūkgaļā, aknās, nierēs, riekstos; B12 - olās, gaļā, zivīs, piena produktos; folijskābe - banānos, apelsīnu sulā, citronos, zemenēs, utt... Tāpat arī svarīgi ir minerāļi: magnijs - riekstos un zaļajos dārzeņos, kalcijs - piena produktos un kālijs - aprikozēs, avokādo, banānos, greipfrūtos, kartupeļos, kivi, zivīs u.c.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingūna Ogriņa

+1544

 
Barība, kas satur B grupas vitamīnus un kalciju, magniju būtu laba nerviem, smadzenēm atkal barība, kur sastopamas dažādas aminoskābes. Piena produkti, graudaugi, rieksti, banāni, medus, ziedputekšņi... Un vispār sabalansēta, veselīga pārtika. No visa pa druskai...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pilnvērtīga :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Saka, ka īpaši vērtīgi smadzenēm esot banāni :) jebkas ir veselīgs, ja vien tas ir bioloģiski audzēts un labas kvalitātes. Jo vairāk vitamīnu ar augļiem un dārzeņiem, jo labāk.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.