Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Janis Jansons

+21

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2669 skatījumi

kā lai cīnās ar bezmiegu?

Veselība » Diēta & Fitness

darba dienās jāceļas ap 6.30, taču darba dienās nevaru aizmigt līdz apmēram pusnaktij. brīvdienās itkā ļauju sev gulēt cik gribu, bet mostos līdz 9.00, taču modruma sajūtas nav. ja pasnaužu kādu stundu pa dienu - nevaru aizmigt pa nakti līdz kādiem 4.00

esmu mēģinājis gan nomierinošāas tējas, gan tabletes "benosen"", bet jēgas nav - ja negribas gulēt tad tas arī nelīdz.

ko darīt? kā lai pieradināt organismu aizmigt ap 22.00, lai darba dienās mosties ar sajūtu, ka esmu izgulējies?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sveiķi, Jāni!
Ar bezmiegu var cīnīties:
2 stundas pirms gulēt iešanas 1. skriešana, riteņbraukšana, peldēšana un citas sporta aktivitātes atbilstoši sezonai.
2. nav ieteicams ēst pirms gulēt iešanas, vismaz no 4 līdz 2 st.
3. labs cīniņš ar bezmiegu ir zāļu tēja ar asinszāli+baldriāņu sakni+piparmētru, vai vījgrieze+raudene+piparmētra. vislābāk visas zāļu tējas lietot katru atsevišķi ik dienu, jo katra no tējām dod lielāku efektu, kad tā tiek lietota atsevišķi.
4. ieteiktu vismaz 1,5 men. padzert no rīta baltas madaras tēju un vakarā pa 1 krūzej ugunspukes tējas. Balta madara nolidzsvaro veģetatīvo sitemu, bet ugunspuķe ir ļoti stipra nomierinošā darbība.
5. Visu tēju dzeršanas laika perioda ir jātaisa pārtraukumi, tikai tapēc ka, neveicot partraukumus organisms pierod.
P.S. varētu ilgi un dikti skaidrot, bet tas būs par garu! Ja vēlaties precizāk uzzinat, tad varat man atrakstit vai piezvanīt un es noteikt izskaidrošu kā sakkare@inbox.lv Mob. 26422092

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Merry

+6073

 
man labi iemigt palīdz sports. ja paskrienu kādas 40min, tad lielisks miegs garantēts. arī ko esmu ievērojusi, daudz labāk guļu vēsā un labi izvēdinātā telpā. arī tēja (īpaši ziemas vakaros).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Trīs stundas pirms miega neko neēst, pastaiga pa svaigu gaisu un pirms gulētiešanas silts piens ar medu, tālāk kā Uldis saka, tam jābūt regulāri vienā un tai pašā laikā un obligāti līdz 12 naktī jau jāguļ jau vismaz divas stundas, jo cilvēka bioloģiskais pulkstens iekārtots tā , ka viņš vislabāk izguļas , ja guļ jau līdz divpadsmitiem naktī.Tas viss ir pārbaudīts.Piena vietā var iedzert vīgriežu tēju, tagad vīgriezes zied visās malās, nu sliktākā veidā mani iemidzina televizors, uzlieku uz taimera in it kā skatos desmit minūtes.:D

pirms 14 gadiem  

Unknown™, pirms 14 gadiem :

Tēja būtu pirmais no kā jāatsakās! Tai ir stimulējošs efekts jo satur kofeīnu. (kumelītes, laikam, nesaturot...)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pilnīgi vienāds režīms katru vakaru nedaudz palīdz. Lai izveidojas automātiska reakcija, ka sāk nākt miegs, ja tu 2130 padzer tēju, saklāj gultu, nomazgājies, saliec rītam vajadzīgās lietas. Vienmēr aptuveni vienādos laikos un obligāti secībā vienādā.
Arī temperatūrai ir liela nozīme. Ja iespējams, lai istabā ir pat vēss gaiss. Ne pašam auksti, tikai gaiss vēss. Tagad kondicionieri daudziem ir.
Neēst smagu pārtiku kādas stundas pirms gulēšanas. Kaut ko vieglu. Pāris desmaizes, augļus, dārzeņus, bet ne steikus, frī kartupeļus, vai kukuli maizes.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.