Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andris Lapsa

+271

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3108 skatījumi

Vai ēst gaļu ir veselīgi?

Veselība » Diēta & Fitness

Cik man zināms, tad gaļā esošos labumus var iegūt arī no gaļas nesaturošas pārtikas.

Bet vai tiek gūts kāds labums, ja cilvēks uzturā nelieto gaļu, bet gan tādu pārtiku, kura satur vajadzīgos labumus?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ēst gaļu ir veselīgi, jo daudzas uzturvielas no augu valsts uzņemt ir salīdzinoši grūti, jāēd daudz noteiktus produktus, lai iegūtu to pašu, ko vienkāŗši un nedaudz gaļas apēdot uzņem uzreiz. Cilvēks ir visēdājs (kaut vai spriežot pēc zobiem), tam nepieciešami gan augi, gan gaļas produkti, lai normāli funkcionētu. Personīgi uzskatu, ka veģetārieši sevi apmāna ar visādām muļķībām un pilnīgi veltīgi aizliedz sev dažādas gardas lietas. Nemaz nerunājot par vegāniem, par kuriem es vispār brīnos, kā tie neiedzīvojas dažādās kaitēs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Domāju, ka gaļu ēst nav slikti. Tur ir tās uzturvielas, kas nepieciešamas cilvēka organismam. Bet kas par daudz, tas par skādi, jo ja saēdās pārāk daudz gaļas, viņa vēderā maitājās, pūšās vēders un rodas delikātas vēdera problēmas.

Gaļa ir garšīga, es no gaļas nekad nevarētu atteikties,taču nenosodu arī vegānus & veģetāriešus, kas aizpriedumu pēc gaļu neēd.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-20

 
Jāuztraucas būtu nevis par gaļu (olbaltumvielas), bet gan ogļhidrātiem http://app.talkfusion.com/newsletters/vn_view.asp?MzA1NDI4_26848337

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dietologi uzkata, ka gaļas lietošana uzturā ir ne tikai veselīga, bet arī vienkāršākais un vieglākais veids kā mēs varm nodrošināt savu organismu ar visiem nepieciešamajām uzturvielām. Gaļa ir vienīgais augstas kvalitātes proteīnu avots, ko veēgetāriešu uzturs nevar nodrošināt. Sarkanā gaļa satur ļoti daudz dzelzs, kas salīdzinājumā ar augu valsts produktiem ir nenovērtējami. Piemēram, 100gr aknu ir 6000mcgm dzelzs, salīdzinājumam 100 gr burkānu ir tikai 325mcgm. Gaļa ir arī galvenais vitamīna B12 avots. Rezumējot var piebilst to, ka cilvēki ir gaļēdāji un atteikšanās no gaļas ir ne tikai neveselīga, bet arī draud ar nopietnām saslimšanām ilgstošā laika periodā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
"Pareizas" ēšanas teoriju un kultu ir vairāk kā reliģijas pasaulē. Kāds saka, ka gaļā esošās uzturvielas nevar aizstāt, cits saka, ka apēdot gaļu saņem bailes un ciešanas, ko izjutis dzīvnieks pie nokaušanas. Vēl kādi apgalvo, ka tas vai vajag gaļu vai nē atkarīgs no asingrupas, savukārt citi, ka no tā kādu darbu dari utt. utjpr.
Daži, kas pamēģinājuši veģetārismu ir sajūsma no sajūtām, kādas sniedz brīvība no gaļas, citi nemaz netaisās atteikties no sulīgas karbonādes un arī ir laimīgi.
Vai būsim veselīgi vienā vai otrā gadījumā? Protams, ēšanai ir būtiska ietekme uz veselību, bet gaļas lietošana vai nelietošana ir tikai viens saskaitāmais milzīgi garā formulā, kuru neviens nav atklājis un izpratis līdz galam.

pirms 14 gadiem  

Agija Lelle, pirms 13 gadiem :

piekrītu, ka cilvēkam jāpamēģina un jāieklausās sevī- vai pietrūkst gaļa vai nē!! Pamēģināju bez gaļas- ļoti patīk viegluma izjūta, bet tagad ēdu to ko organismam gribas- gaļu ēdu maz- vidēji reizi nedēļā! Pietiek!:)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

:D:D nu i jautajums - tas ir dabigais kreatins, tira energija....

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.