Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1690 skatījumi

Ideālais uzturs.

Veselība » Diēta & Fitness

Beidzot gribās pievērsties veselīgam uzturam , un vēl tādam ar kuru varētu zaudēt kādu KG , fiziski tieku nodarbināts - šobrīd hokejs katru otro dienu , jo ziema taču sākusies , bet ikdienā taisu presītes un cilāju svarus.

Gribētu zināt , to ideālāko ēdienkarti , tā lai dienu dienā nav - rītā biezpiens,vakarā vista , bet -
1d- biezpiens - brokastis , griki - pusdienas , vista ar grikiem - vakarinas
2d- auzu parslas - brokastis , griki - pusdienas , zivs - vakarinas
Kautkā tā.
Un kā ir par to ēšanu pēc 18:00 , ir jēga to ievērot?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Manā skatījumā pēc 18 jēga ievērot diētu ir tiem, kuri pa dienu totāli ēd un neskatās ko un cik daudz. Es ēdu pat 11 naktī, lai gan esmu no cilvēkiem, kuriem daba devusi to jaukumu, ka kā ieēd, tā viss iet labumā - to labumu es nosportoju vienkārši.
Ideāls uzturs nav iespējams, tu vari tikai sev izstrādāt sev labāko un efektīvāko uzturu, lai tiktu uzņemts viss vajadzīgais un sekmēta arī svara samazināšanās bonusā.
pašam sastādīt ēdienkarti ir ārkārtīgi grūti. pirmkārt, jāsāk pētīk to, cik un kādas kurā produktā 100 g ir vērtīgās vielas un kalorijas, tad var ar matemātikas palīdzību izrēķināt ko un cik daudz ikdienā vajag tieši tev no tā visa. izejot no kalorijām arī sastāda ēdienkarti atbilstoši uztura piramīdai.
Liela ķēpa un nekas vairāk - atsakies no fast food, pusfabrikātiem un seko līdzi tam, lai pēc iespējas mazāk uzņemtu visādus E, tad jau būs lieliski.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Artūrs Eniņš

+520

 
pa pagājušo ziemu ne speciāli nometu pāris kg.,lai gan nebija vajadzīgs,bet labi...
ko es ēdu?!!...no rīta man parasti negribas ēst-apēdu tik maizes šķēli ar sieru/desu vienalga ko....pusdienās,lai gan tās bija arī vakariņas-kādu zupu(piem.vistas,biešu un t.t.),retu reizi frī ar kādu gaļu+salātiem-tik ne vēlāk par 18:00...
kad gribējās ēst,tad vnk ņēmu un izdzēru kādu litru ūdens))...dienā sanāca,ka izdzēru pāri 10l šķidruma(ūdens,sula)...sākumā būs mazliet diskomforti,bet pēc apm.nedēļas jau liksies,ka savādāk nemaz nevar...pēc tam brīnījos,ka izdomā visādas diētas,lai nomestu svaru...manuprāt šitā var vislabāk-principā neko sev neatsacīju-kā jau rakstīju,tad apm.pēc nedēļas likās,ka savādāk nemaz nevar...
bet laikam jau bik ir atkarīgs no organisma un t.t....kas vienam der,tas otram būs mocības...un veselīgumu manai metodei negarantēju))...tik jādomā loģiski-šķidrums nekad nav nācis par sliktu-visu lieko izdzen āra un t.t.

pirms 13 gadiem  

Juris Kundziņš, pirms 13 gadiem :

Secinu to , ka liels ūdens daudzums ir labs risinājums , tagad iespējams sāku apzināties to , ka uzaudzēju slāni , jo šķidrumu gandrīz nemaz nepatērēju , dienā labi ja 1 tēju un varbūt kādu kolu/ vai kādu citu 0,5 limonādi.
Jāsāk ievērot kaut kādas ēšanas normas un jāpatērē daudz,daudz ūdens.

Juris Kundziņš, pirms 13 gadiem :

Secinu to , ka liels ūdens daudzums ir labs risinājums , tagad iespējams sāku apzināties to , ka uzaudzēju slāni , jo šķidrumu gandrīz nemaz nepatērēju , dienā labi ja 1 tēju un varbūt kādu kolu/ vai kādu citu 0,5 limonādi.
Jāsāk ievērot kaut kādas ēšanas normas un jāpatērē daudz,daudz ūdens.

Artūrs Eniņš, pirms 13 gadiem :

tik pie šķidruma nedrīkst peiskaitīt alkoholiskos dzērienus+VISUS gāzētos-pat parasto gāzēto ūdeni(Mangaļi,Vichy un t.t.) neiesaku(tik retu reizi)!...karbonizētie tik piepūtīs vēderu un t.t.
es personīgi dzēru parasto krāna ūdeni(tas ar nav oke)-labāk pirkt 5l parasto Ķekavas ūdeni...lai gan nav garantija,ka viņi ar neņem no krāna...kāpēc tik daudz šķidruma?!!-ja gribās ēst,tad izdzer 1l un negribās
tik saku-pie savas metodes mierīgi dažreiz ēdu picu un c."sliktos"ēdienus..bet nu skaties pats..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Unknown™

+5089

 
Ir jāēd ik pa 2-3 h,nelielām porcijām un jāsadala uzturvielas vadoties no ēdienreižu laikiem.Tas ir no rīta vairāk ogļhidrātus ,protams ar olbaltumvielām, un uz vakaru vairāk olbaltumvielas mazāk ogļhidrātus.Ieteiktu, pieteikties kādā kačaku domubiedru grupā draugiem.lv un palasi tur diskusijas,tad visu sapratīsi kas,ko,kapēc un cikos....

P.S.Biezpiens no rīta ir galīgi garām,tas der tikai pašā vakarā,pirms gulētiešanas.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.