Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1801 skatījumi

kā sniegt pirmo palīdzību epelepsijas lēkmē?

Veselība » Slimības un simptomi

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
lēkme ir stiprāka,ja slimnieks jūtoties sliktāk ,iedomājas ka kāds to var ieraudzīt,tad momentāli būs lēkme.
ja jūt ka būs,vēlams izolēt no apkārtejiem,noguldīt uz sāniem,ja pēc 3 minūtēm nepāriet-saukt ātros.Vispār jāiet pie ārsta,ir speciālas zāles,kas novērš lielās lēkmes,jāierobežo datora un tv skatīšanās un jālieto zāles,70% ārstējas,ka lēkmes ir minimālas.Uztraukums parasti ari ir lēkme,bez krišanas ,bet vienalga lēkme,vajag pozitīvu attieksmi un aprunāties,ja var,neuztraucot cilvēku,pēc lēkmes parasti ir grūtības ar nokļūšanu mājās,jo uztraukums atkal bloķē smadzeņu darbību,radot miegainu iespaidu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tagad iesaka ja ir sākušies krampji neko mutē nebāzt jo kas būs labāk-ja no lēkmes sakodīs mēli vai cenšoties izmisīgi kautko iedabūt starp zobiem ar varu tos aizlauzt(medskolā stāstija par tādiem gadijumiem)tāpēc ja nu kādam sākas lēkme vislabākais ir palikt kautko zem galvas un ja var tad vislabākais pagriez slimo uz sāniem-pārējo jau ir jādara mediķiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

nevienas zales ,diemzel nespej apturet epilepsiju....lai cik skumji,bet ta ir....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Stabilā sānu guļa, uzmanīt, lai nesavainojas. Gaidīt kamēr beigsies un mierināt apkārtējos, ka jāgaida, jo pārmetumi būs. Kad beidzas, sakopt cūcību, palīdzēt apsēsties un iet kur nu bija vajadzīgs. Mutē nevajag tiešām neko bāzt, nesmuki var beigties.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Pirmais kas ir jāizdara jāiebāž kautkas mutē,lai kā tautā sakās nenorij mēli,tas var būt jebkurš ciets priekšmets 2cm diametrā

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.