Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Kalniņa

+11

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1737 skatījumi

Perthes slimība!!!

Veselība » Slimības un simptomi

Vai es varētu sameklēt kādu mammmu kuras bērniņam Latvijā ir kostatēta Perthes slimība!Viņa ir ļoti reta 1 no 10 000,biežāk zēniem no 3 līdz 12 gadu vecumam!Lūdzu atsaucieties-būšu pateicīga par jebkuru informāciju!!!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sveiki,man pašai ir Pertesa slimība. Es jums varu ieteikt aiziet pie fizioterapeita,lai jums iesaka kādus vingrinājumus,tas palīdz saglābt situāciju,es pati arī biju apmeklējusi,rezultāti bija. Es senāk izteikti kliboju,man RSVKS ieteica pastaigāt 3mēnešus ar kruķiem,tas man palīdzēja mazināt klibošanu un iztaisnoja stāju. Es lietoju vitamīnu B un Kalciju,kas palīdz nostiprināt kaulus. Kaut gan es neesmu tikusi galā ar slimību,bet paļaujos uz operāciju,kurā tiks nomainīti sabojātie kauli pret metāla,cik atceros.Manai mammai arī bija Pertesa slimība,uztaisot operācijuti no slimības vairs nav ne vēsts. Galvenais nepārpūlēt gūžu,lai tā nesāk vēl vairāk dilt.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

labdien manam bernam ari atklaja nesen so slimibu ka jus ar to cinaties?

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rihards Kluss

+2567

 
Neesmu mamma nevienam shadam bernam bet iisu infu varu sniegt.
Perthes slimiiba ir lociitavu(preciizaak iegurnja kaulu artriits smagaakaa formaa). Paraadaas kaa saapes kustoties. Slimiibu izraisa lociitavu apasinjoshanas trauceejumi, kas liedz attiistiities lociitavaam. Beerns aug, bet lociitavas nespeej tik liidz. Aarstee fikseejot guuzhas ar speciaalu lenci(nezinu ka pareizi latviski teikt) un izmantojot krukjus, lai nonjemtu spiedienu no gurna. Fizioterapeita apmekleejumi ir obligaati!!! Arstam jabut parliecinatam, ka kauli un lociitavas ir gludas, nevis ar deformaacijaam. Paliekoshas sekas slimiibai var buut saapes iegurnii kustoties vai skrienot, kaa arii neliels elastiiguma zudums. Pie fizioterapijas butu jaaliek arii peldeeshana, kas ir ljoti ieteicama, kas paliidz iegurnim tik vingrinaatam samazinot nepatiikamaas sajuutas liidz minimam. Regulaari jaaseko liidz aarsteeshanas gaitai, lai nepaliktu nekadas sekas. Kaite nav mirstamaa un visi ir tikushi paari:)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.