Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 9268 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Paldies Janka, Tā kā specifiskais pretērču encefalīta imūnglobulīns, kas tiek ražots Krievijā, bet Eiropas Savienībā netiek lietots, no 2010.gada Latvijā vairs nav pieejams.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

1. Ērci izskrūvēt ar sērkociņu pretēji pulksteņa rādītāja kustības virzienam. Ērci nedrīkst saspiest! Pēc tam koduma vietu apstrādāt ar jodu vai spirtu.
2. Ja būs apsārtums, tad iespējams ka tā ērce ir inficēta.

Kā jārīkojas, ja izrādīsies, ka ērce bija inficēta?

Tad nevakcinētam cilvēkam jāsaņem imūnglobulīna pote. Imūnglobulīns ir "neatliekamā palīdzība" pēc ērces piesūkšanās. Tās ir jau gatavas antivielas, kas iegūtas no cilvēka asins seruma un kas var pasargāt no saslimšanas ar ērču encefalītu. Imūnglobulīns jāievada pirmo četru dienu (96 stundu) laikā pēc ērces piesūkšanās. Turklāt - pēc piesūkšanās brīža, nevis ērces ieraudzīšanas momenta, šī nianse ir svarīga.

Imūnglobulīna pote ir ļoti dārga, to daudzumu rēķina pēc cilvēka svara.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

- apsārtums ir laima slimības pazīme
- imoglobulīnu jau vairākus gadus nelieto

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

un ko lieto?

JanKa, pirms 13 gadiem :

No ērcēm var iegūt divas slimības a) encefalītu b) Laima slimību. Encefalītam nav zāļu, un var iedzīvoties nopietnās komplikācijās, tāpēc profilaktiskā vakcinēšnās ir tik svarīga un ik gadu par to runā. Laima slimībai, ko var iegūt nepareizi izņemot ērci, ārstē ar antibiotikām, bet arī var tikt pie komplikācijām. Savukārt imoglobulīnu nelieto, jo tas bieži vien radīja liekas problēmas.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Var mēģināt "Remantadīnu", bet par tā efektivitāti runas ir dažādas, tāpēc drošāk ir konsulēties ar ārstu, gan pie ērces izņemšanas, gan, lai apsprietstu turpmāko rīcību. Ja ērci neizņems pareizi, tad arī pārbaudīt to nevarēs.

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

kā ar sērkociņu var izskrūvēt ērci? Es savukārt zinu, ka ar diegu jāuzsien ērcei mezgls un tādā veidā jāizskrūvē viņa ārā. Fakts ir tas, ka nedrīkst saspiest viņai vēderu, piem. ņemot ar pinceti.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Remantadinam vajag recepti. Laima gatava. kaa tik neniidee to latvieti

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja ērce ir bijusi piesūkusies tikko, tad 48 stundu laikā varat padzert remantadīnu 2 x dienā pa 2 tabletēm jeb 100mg dienā, bet ne ilgāk kā 3 dienas. Remantadīns ir efektīvs pret arbovīrusiem, kas ir ērču encefalīta ierosinātāji. Tomēr ērces pārnēsā ne tikai ērču encifalītu, bet arī laima slimību, pret kuru vakcīnu nav un ir iespējama tikai ārstēšana ar antibiotikām. Ja tuvāko dienu laikā nekādas izmaiņas veselībā nav jūtamas, tad ērce nebija inficēta.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man ģimenē Imūnglobulīns palīdzēja ;)

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Prieks par to, bet šobrīd nav ko cilvēkiem veltas cerības dot. Agrāk starp citu daudzi imoglobulīnu uztvēra kā rezerves variantu - "Nevakcinēšos, ja, kas imoglobulīns līdzēs".

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

Agrāk par vakcināciju maz runāja.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Un kāpēc jāliek mīnuss? Mana atbilde ir laba!!!

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.