Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3587 skatījumi

Kas ir arodslimība un kādu materiālo palīdzību varu saņemt,ja man tiek konstatēta arodslimība?

Veselība » Slimības un simptomi

Mans darbs ir klientu apkalpošana - darba diena 11mit stundas. Telpa caurvējaina,auksta, krēsls neatbilst prasībām un bieži ir tā,ka 5/6 stunadas no vietas nav iespējams atpūsties,pavingrot kaut vai normāli pastaigāt. Šogad man sākās pamatīgas problēmas ar muguru,gada sākumā pusmēnesi nogulēju uz gultas,tagad augustā visu mēnesi. Rentgens jau parādīja izmaiņas mugurkaulā, tam visam papildus nāk galvas,muguras sāpes un pamatīgi reiboņi. Nogulēju menesi, ārstējos,apmeklēju fizioterapeitu,jutos jau var teikt ideāļi un atgriezos darbā. Ir pagājušas nepilnas divas nedēļas - muguras sāpes ir atgriezušās,galva reibst tikko pieceļos kājās. Atkal esmu atgriezusies punktā no kura sāku ārstēšanos. Vai šo slimību var pieskaitīt pie arodslimības? un kādu atlīdzību es varu saņemt,ja man konstatē arodslimību - lūdzu pastāstīt cilvēcīgā valodā(nevis likuma pantos :) ). Darbu manā mazajā pilsētā ir grūti atrast,bet esošo turpināt vairs nevaru - nevelk veselība. Paldies!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris

+401

 
Arodslimības ir atsevišķām darbinieku kategorijām raksturīgas slimības, kuru vienīgais vai galvenais cēlonis ir darba vietas fizikālie, ķīmiskie, bioloģiskie, psiholoģiskie un citi faktori.

Arodslimības iedalās šādās lielās grupās:
ķīmisko faktoru izraisītās akūtās un hroniskās slimības;
bioloģisko faktoru izraisītās slimības;
fizikālo faktoru izraisītās slimības;
ārstniecības līdzekļu izraisītās slimības;
pārslodžu (kopējās fiziskās pārslodzes vai atsevišķu orgānu vai sistēmu pārslodzes) izraisītās slimības;
rūpniecisko aerosolu izraisītās slimības;
alerģiskās arodslimības.

Arodslimību izmeklēšanas un uzskaites kārtība attiecināma uz visiem arodslimību gadījumiem, ja nodarbinātie darbā tiek vai tikuši pakļauti kaitīgiem darba vides faktoriem.

Ja nodarbinātajam konstatētas Arodslimību izmeklēšanas un uzskaites kārtības noteikumu 1.pielikumā minētās slimības vai to pazīmes, un viņš tiek vai ir ticis pakļauts kaitīgu darba vides faktoru iedarbībai, viņam ir tiesības pras

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+401

 
askaņā ar likuma „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” III nodaļu, darba ņēmējam, kuram iestājusies pārejoša darba nespēja, ir tiesības pretendēt uz slimības pabalstu.

To piešķir un izmaksā par laiku no darba nespējas 11.dienas līdz darbspēju atgūšanas dienai, bet ne ilgāku par 26 nedēļām, skaitot no darba nespējas pirmās dienas, ja darba nespēja ir nepārtraukta, vai ne ilgāku par 52 nedēļām triju gadu periodā, ja darba nespēja atkārtojas ar pārtraukumiem.

Pamatojoties uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas atzinumu, slimības pabalstu, ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai, piešķir un izmaksā arī par nepārtrauktas darba nespējas periodu, kas turpinās pēc šā panta pirmajā daļā noteiktajām 26 nedēļām, bet ne ilgāku par 52 nedēļām, skaitot no darba
nespējas pirmās dienas.

Slimības pabalstu par laiku no darba nespējas 11.dienas piešķir un izmaksā arī cilvēkam, kuram darba nespēja iestājusies m

pirms 12 gadiem  

Andris, pirms 12 gadiem :

http://www.lvportals.lv/e-konsultacijas.php?id=814 labāk palasi šeit, jo visu nevaru iekopēt

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Griezies "VDI" un saņemsi precīzu atbildi.

pirms 12 gadiem  

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Cilvēcīgā valodā nesanāks, jo ar tādiem argumentiem neko nepanāksi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.