Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 926 skatījumi

Vai drīkst lietot kontaktlēcas no 13 gadu vecuma?

Veselība » Redze

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aicis

+10511

 
Brilles ierobežo redzesloku, tādēļ cilvēks lai paskatītos kaut nedaudz sāņus groza nevis acs ābolu, bet visu galvu un tādējādi acs ābola muskuļus padara "slinkus" un tie pamazām atrofējas, kā rezultātā redze paliek arvien švakāka un pie vainas nemaz nav vecums.
Tāpēc kontaktlēcas ir pat ieteicamas, ja vien acs veselība un tava uzņēmība to atļauj, jo ar kontaktlēcām ņemšanās ir liela un paviršas rīcības rezultātā var traumēt acis vai pat ievazāt kādu slimību.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
http://www.manaslecas.lv/lv/help
Bērna vecums nevar traucēt lietot kontaktlēcas. Dažos gadījumos pat pavisam mazi bērni var lietot kontaktlēcas. Tieši bērniem, lietojot kontaktlēcas, ir nepieciešams pievērst lielu uzmanību kontaktlēcu kopšanai, it sevišķi to ikdienas higiēnai. Vidējais vecums, kad bērni sāk lietot kontaktlēcas , ir no 13 gadu vecuma. Kontaktlēcas tiek uzskatītas par pašu labāko redzes korekcijas veidu pusaudžiem un tiem, kas nodarbojas ar sportu vai ir aktīva dzīvesveida piekritēji.
Pirms sākt lietot kontaktlēcas, noteikti jāapmeklē acu ārsts vai optometrists un jāveic atbilstoša izmeklēšana – acu un redzes pārbaude, jāizvērtē, vai acij nav kādu slimības pazīmju. Tikai pēc tam acu ārsts vai optometrists var ieteikt, ko labāk nēsāt – brilles vai kontaktlēcas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, jūs varat. Mana meita ir izmantojis tos, jo 10 gadu vecumam. Es nopirku tos šeit: https://lecas365.lv/

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.