Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis Bensons

+688

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1923 skatījumi

ir ideja nolakot koka gūltu tikai nezinu ka iegūt vajadzīgo efektu,

Māja un dārzs » Izdari pats

vajag tālai koks ietonejas nedaudz balts bet arī apaksejo koka krasu var redzet esmu redzējis kā tas izskatās bet nav ne jausmas ka iegūt varbūt laika jaietonē gaiši balta un tad, vai ir kadam kadi varianti

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars

+4247

 
ietonē pats laku - ja tā ir alkīda (vai cita "smirdīgā"): esmu sekmīgi lietojis mākslinieku eļļas krāsu no tūbiņas - cinka balto. Pašķīdini ar škīdinātāju (terpentīnu, vaitspirtu) nelielu porciju krāsas un piejauc to nelielai lakas porcijai. Izmēģini uz kāda dēlīša. Ja OK, klāj nožāvējot vairākas kārtas. Lakai jābūt šķidrākai nekā tā mēdz būt iegādātā bundžā.
Ja laka "uz ūdens bāzes", tad derēs baltais guašs. Nožuvušu pirmo kārtu jāslīpē, jo uzbriest koksnes mīkstās šķiedras.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ar koka grīdām dara tā, vispirms notonē gri'du ar speciālu škīdumu, un tad tikai lako, tie toni ko liek klāt lakām īsti labi nestrādā,jo vajag lai gaišs ir koks, nevis laka, lakai jābūt caurspīdīgai !!!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

dace

+205

 
Pa TV redzēju, ka no sākumā krāso ar balto akrila krāsu un ar lupatiņu slauka nost (ieberž koksnē un lieko noslauka), pēc tam, kad viss ir nožuvis lako ar akrila laku. Pati vēl neesmu mēģinājusi.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pirmo slāni var ietonēt. Eksperimenta pēc dabū kādu dēlīti vai līdzīgu nederīgu mēbeli. Sliktākā gadījumā eksperimentē ar gultas aizmuguri, vai apakšu. Sajauc uz aci vēlamās proporcijas mazā traukā un eksperimentē. Tikai pērc krāsas, kuras var jaukt. Tā teikt: Do it!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Alise Šulca

+783

 
Varbūt vari tonēt laku.. būvmateriālu veikalos ir speciāli lakām paredzēti toņi...(paprasi pārdevējam, jo krāso toņi nederēs!) varbūt kāds no tiem tev der!

pirms 13 gadiem  

Valdis Bensons, pirms 13 gadiem :

pardevejam prasiju bet jega nekada

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.