Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 4165 skatījumi

Kā iekurt krāsni?

Māja un dārzs » Izdari pats

Kāds ir krāsns kurināšanas noslēpums? Kādā secībā un izkārtojumā krāsns mutē degošās lietas būtu jāievieto?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

DamagE

+26662

 
Iekurināšanā katram sava tehnika novērota, ideālo risinājumu pašam jāatrod.
es kurinu pa malām nolieku 2 trīsstūrveida pagales ar mizas pusi uz āru, pa vidu tām dažādi izkārtotus sveķu skaliņus, virs tiem jau resnākus skalus un pašā augšā 1 vai 2 pagales bet tā lai starp tam siltais gaiss un dūmi viegli tiktu garām. papīru nelieku, jo parasti piededzinot 1 sveķainu skaliņu tas ilgi deg un spēj aizdedzināt pārējos. un skatoties kāda krāsns, var šīberi pievērt vai atvērt lai labāka vilkme.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Noslēpums slēpjas sausā malkā un pēc iespējas smalkākos skaliņos, kā arī avīzes papīra, kas deg vislabāk. Ja malka nav sausa, tad 100% darbojas, aizdedzinot krāsni ar parasto eglīšu svecīti, protams, papīrs, skali un malka tāpat ir vajadzīga, taču ir garantija, ka tūlīt nenodzisīs un svecīte pakaltēs skalus un tie aizdegsies ar pirmo reizi. Degšķidrumu gan izmantot krāsnī nevajadzētu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Jo sausāka malka būs,jo ātrāk iedegsies!Es lieku sānos lielās pagales,pa virsu krusteniski saplēstus skaliņus,tāsi apakšā un viss labi aizdegās.Šķidrumu un sauso spirta pirkšana ir tik naudas izšķiešana.Parasti,ja malku pērk,tad alksni un bērzu 50/50,mazliet papildus var apsi sodrēju iztīrīšanai.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
apakšā avīzes vai papīru, virsū smalkus skalus, tiem virsū rupjākus skalus. Kad skali aizdegušies, liec virsū mazākas pagalītes un kad tās iekūrušās, tad liec virsū lielākās pagales. to tiešām ir tik grūti izdomāt...??????

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Paņem atnes mazus skaliņus un paņem avīzi nu un protams normālu sausu malku!
Krāsnī pirmo ieliec saburzītu avīzi un tad pa avīzes malām ieliec normālu sausu malku un virs avīzes ar šķirbām saliec mazus sausus skalus.Un kad viss šitas ir izdarīts liec tik klāt uguni pie papīra un lai deg.Pec tam kad ir labi aizdedzies un zini ka vairs nenodzisīs liec virsū malku un kurini!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+3489

 
Paskaties, kas tavā drēbju skapī nav vajadzīgs, sagriez gabalos un aizkurināsi patg velnu, lupatas deg kudī ilgāk par degvielu vai skaliem, papīriem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars A.

+1304

 
Nu man ir malkas apkure, un parasti sanāk ar pirmo reizi, kad sametu iekšā pagales, pa vidu atstājot lielu tukšumu, kur salieku iekšā papīrus, lielākus un mazākus skalus. Krāsns kurināšanas noslēpums ir ļoti īss un lakonisks - sausa malka :) Ja liksi iekšā malku, kas ir arī tikko ienesta no āra, arī būs grūtāk iekurināt. Labāk ienes vairāk tos klēpjus un samet uz krāsns augšas, lai apžūst no ārā vai šķūnī esošā mitruma (ja malku neturi kādās iekštelpās, kuras tiek apkurinātas). Ar neizžuvušu malku, kas viscaur ir mitra, sēdēsi pie pečkas pusstundu kā minimums, kamēr iekurināsi, ja ne vēl ilgāk. Esmu dzirdējis arī par grila šķidrumu, daudzi to izmanto, un nevienam krāsns vēl līdz šim nav uzsprāgusi. :D

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kerija Parkere

+480

 
Ļoti viegli krāsni ir aizkurināt ar briketēm un degšķidrumu . Pēc tam , kad aizdedzināts , pievieno malku vai vēl briketes .

pirms 12 gadiem  

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

jā, jā!!! salej kārtīgi degšķidrumu, pagaidi dažas minūtes lai mazliet iztvaiko un tad šķil klāt. neaizmirsti tik pirms tam uzlikt malā kameru uz statīva un nofilmēt kā Tev uzsprāgst krāsns. varēsi pēc tam jūtūbē ielikt.

Ralfs Ivo Ivanovs, pirms 12 gadiem :

Vel labāk benzīnu degšķidruma vietā!Labais!Plīts riņķi man mētājās pa visu virtuvi,un bija iemesls virtuvi kārtīgi visu izmazgāt!

Kerija Parkere, pirms 12 gadiem :

Protams , ar grilla degšķidrumu jārīkojas uzmanīgi . Šļācot to jau iekurinātā krāsnī no plastmasas pudeles pa mazu caurumiņu , to atlaižot, plastmasas pudelē kopā ar gaisu var tikt ievilkta uguns . Tad gan pudele sprāgs !

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tāpat kā ugunskuru :)

pirms 12 gadiem  

KASPARS KRAVINSKIS, pirms 12 gadiem :

Matīs, lūdzu, precīzāk! :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.