Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ronalds Sniedze

+1749

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 908 skatījumi

Vai ir iespējams uztaisīt sienā eju?

Māja un dārzs » Izdari pats

Tātad, doma ir atjaunot kūti, kas ir celta no akmeņiem (seno laiku tipa), blakus tieši kūtij ir siena šķūnis. Vai ir kāda iespēja, kā uztaisīt eju no siena šķūņa, pa taisno uz kūti, izgriežot, vai kā citādi, izjaucot daļu sienu (nelielu, apmēram, kā istabas durvju lielumā)

Kādas ir jūsu domas, vai vispār drīkst tā darīt? Vienkārši doma ir uztaisīt tā, ka no siena šķūņa, ka izietu pa to eju, lopiem būtu barojamais "galds, un nevajadzētu īpaši pašam pa kūti staigāt, vienkārši, saliktu sienu un varētu mierīgi strādāt. :)

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Varēt var visu (gandrīz visu), tas cik tas droši un vienkārši izdarāms atkarīgs no:
- sienas materiāla un biezuma,
- sienas nozīmīguma ēkas kopējā konstrukcijā.
Vislabāk to var novērtēt zinošs cilvēks uz vietas apsekojot konstrukcijas, vai vismaz kārtīgi sabildē visu no visām pusēm un ieliec, piemēram, building.lv forumā, tur mēdz apgrozīties arī pa kādam īstam būvinženierim.
Varianti var būt visdažādākie sākot no "droši jauc", beidzot ar "bez nopietnas nostiprināšanas" neko neaiztiec.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
akmeņu mūrī nav tik vienkārši,jourbšana,kalšana drebina sienu un akmeņi zaudē atbalstu.siena droši ir vismaz 80 cm.var mēģināt veidot caurumus,caurejošus no abām pusēm saskrūvēt ar švelleriem,tad nostiprināt ar betona javu,tad akurāti jaukt ailu ,tad stiprināt ar armētu betonu,tad veidot durvis.ko līdzīgu dariju,vairs negribu.vieglāk nojaukt un uzmūrēt no fibām vai ķieģeļiem.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Nav nekā neiespējama. Ir taisīts. Ko var , to izjauc, bet lielajos ieurb, var iegriezt ar ripu un galā atliek atskaldīt.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.