Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Majors yo

+1140

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1706 skatījumi

bedre garažā.

Māja un dārzs » Izdari pats

Esmu izracis bedri 4.5m x 1.2m un 1.5m dziļu, tgd jabetone sienas, cik ir min sienu biezums, lai iekša bedre paliktu maksimali daudz vietas darbam. Man personigi šķiet ka 10 cm ir par maz.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Pirms pāris gadiem betonēju atbalsta sienu terasei/ L12m H 1.3m un biezums 30cm.Lai tā siena ar gadiem netiktu saškiebta no zemes svara, uz leju ,zem zemes līmeņa vēl ietaku 70cm un tajā grāvī ik pa metram sadzinu 50mm caurules .Tādas pašas caurules sadzinu arī atraktajā vertikālajā sienā hotizontāli un abu cauruļu galus sametināju kopā.Izveidojās taisns leņķis.Pie tā piemetināju verikālu armatūras sietu.Tad to visu iebūvēju formā un aizlēju ar betonu.Pagaidām turās ;)

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Pilnīgi pietiktu,protams armē un ja mitrs,tad lai pavasaros ūdens nekrājās,ir jāveic papildus pasākumi ar hermetizāciju.
Es labāk gan tavā vietā kādu lietotu pacēlāju liktu,ja vien griesti atļauj.

pirms 9 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Protams ,ar pacēlāju ir ērtāk strādāt, BET ,kā jau teici vajadzīgi augsti griesti un apmēram EUR 1000.- Kā arī īpaši pastiprināta grīda pacēlāja montāžas vietās.
Tā grīdas pastiprināšana izmaksās to pašu ko bedre, lai arī neērtāk bet tomēr.

Majors yo, pirms 9 gadiem :

Pacelajam griesti neatļauj bedre vienigais variants

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Atklāti sakot man arī škiet ,ka 10cm nav pārāk daudz.Ja tās vertikālās sienas tiktu lietas un betonētas reizē ar grīdu, tad varētu savienot vai labāk nolocīt armatūtu kopīgu grīdai un vertikālajām bedres sienām, bet tagad tikai 10cm un faktiski brīvstāvoša siena, jo tas cik salips ar veco betonu nebūs pārāk labs savienojums.Cik biezs ir grīdas betons un cik bliva ir grunts zem tās.Man bail ,ka neiegāž to 4.5m sienu uz iekšu ar mašinas svaru.

Majors yo, pirms 9 gadiem :

virs bedres vel grīda nav ielieta, vispirms jāsaved bedre kartība, tad grīdu lies :D

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Nu tad jau būs labi ,ja savienosi grīdas un bedres siena armatūtu.Tādā gadījumā pietiks arī ar 10cm.
Man vienā telpā virs siltā pagraba ir tikai 8cm grīda, bet ar tērauda sijām un pamatīgi sametinātu armatūtu pa vidam.Sijām izmantoju biezsienu kantainas caurules ,kas paredzētas artēziskajiem urbumiem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.