Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

vībotnis

+1128

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 7448 skatījumi

kā apgriež un apkopj upeņu krūmus pavasaros?

Māja un dārzs » Dārzs

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 10

    balsis

info no - www.llu.lv/getfile.php?id=2783
Pirmajā gadā apgriešana nepieciešama, lai veicinātu spēcīgu sānu dzinumu attīstību un krūma izveidošanos. Pēc stādīšanas saīsina visus dzinumus, atstājot tikai to daļu ar 2–4 labi attīstītiem pumpuriem.
Turpmākajos 2–3 gados katru gadu izgriež liekos kakleņa dzinumus līdz pamatnei. Krūma veidošanai atstāj tikai 3–4 labi attīstītus un pareizi izvietotus dzinumus. Vispirms izgriež vāji attīstītos, sabiezinātos un bojātos dzinumus. Krūma formēšanu beidz 4.–5. gadā. Labi izveidotam krūmam jābūt ar 10–15 dažāda vecuma skeletzariem.
Ražojošam krūmam ik gadus izgriež novecojušos 5–6 gadus vecos zarus, ņemot vērā to stāvokli un ražību. Izgriež arī visus liekos kakleņa dzinumus, pirmām kārtām vāji attīstītos un bojātos, atstājot tikai 5–6 spēcīgus vienmērīgi izvietotus viengadīgos dzinumus krūma atjaunošanai.

pirms 14 gadiem  

Linda Sevele - Vidrika, pirms 14 gadiem :

Lai noteiktu zaru vecumu, jāatceras, ka veciem zariem miza ir tumši brūna, pieaugumi ļoti vāji, augļzari, kaut arī daudz, lielākoties ir atmiruši un sausi.

Imants ..., pirms 14 gadiem :

nu te vienkārši nav,ko piebilst(aplausi Lindai)...

Imants ..., pirms 14 gadiem :

vienīgi par mēslošanu vajadzētu padomāt,lai krūmam ir spēka iznest ražu...(kūtsmēsli apdobē,vircas šķīdums vai kompleksie minerālmēsli)...

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
http://www.saimnieks.lv/Publikacijas/gramatas/262
Joks. Iedomājies, ka esi frizieris. Un negriez nost neko, kam neredzi pamatojumu. Veido cekulu tā, lai krūmam viegli ražot ogas, tev savākt, saules gaismas lai gana.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Oponēšu-pavasarī,labāk redz,kuri zari pārziemojuši!!! Vecos zarus-jā,rudenī vajag izgriezt! Pavasarī vērts aplasīt ..upeņu ērcītes..-stipri sabriedušos pumpurus(apaļus).Raža būs lielāka...,bet..ja ērcītes parādījušās..,jādomā par zaru griešanu jau rudenī,kurus obligāti jāsadedzina.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
eee... parasti jau lielo šņakāšanu taisa rudenī, kad ogas nolasītas. ;) Griež nost pirmkārt visu, kas ir pa zemi - no sāniem visus tos sīkos nost. Tad ķerās klāt visiem nokaltušajiem/bojātajiem zariem un beigās vnk ja liekas, ka kaut kur ir pārak biezi zari saauguši, tad tur bišk izgriez t.i. kā Pasaku Vecīc teica - "lai krūmam viegli ražot ogas, tev savākt, saules gaismas lai gana. "

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.