Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3434 skatījumi

Radiatoru siltuma skaitītāji?

Māja un dārzs » Remonts

Interesē jautājums par radiatoru skaitītājiem - varbūt kāds var padalīties pieredzē?
Ja tādus uzliek (cik saprotu uzlikt var tikai jaunā tipa radiatoriem?) un noregulē uz vēlamo temperatūru istabā - kā notiek siltuma patēriņa aprēķināšana un kā tas jāpaziņo namu pārvaldei?
- respektīvi, kā viņi zinās, ka rēķins jāpiestāda par patērēto?
Interesējos par to, jo man dzīvoklī (Rīgā) ir iebūvēta kamīnkrāsns un ir iespēja kurināt ar briketēm un tādejādi varētu samazināt nereāli lielo Namu pārvaldes piestādīto rēķinu par apkuri...

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Aizmirsti - tā ir kārtējā čakarēšana - samaksāsi par siltuma skaitītājiem, siltumu un vēl briketēm. Tev taču ir ūdens skaitītāji? Tad smel ūdeni pagalmā un lej podā. Šamos brāļus nepiekrāpsi un neapspēlēsi - viņiem četri dūži piedurknēs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja tev ir vecaa krievu tipa daudzdzivokļu maaja,tad namu paarvalde neatļaus taadu neatkariibu,jo maajas konstrukcija ir taada,ka mainot temperatuuru savaa dziivoklii,to izjutiis arii apkaarteejie kaimiņi aiz plaanajaam sienaam,respektiivi,ja veeleesies atstaat dziivoli uz paaris nedeeļaam un izsleegt apkuri,tad kaimiņi par to buus šokaa,jo viņu dziivokļos temperatuura manaami nokkritiisies.Namu paarvaldei arii nav izdeviigi,ka tu viņiem saaksi maksaat mazaak. Balstoties uz eekas neatbilstiibu neatkariigajaam apkureem vai dažaadajaam temperatuuraam dziivokļos,pašvaldiiba tomeer liks tev maksaat par viņu piegaataato siltuma daudzumu veelies tu to vai nee. Taads tas monopols ir Latvijaa.Kaut man to siltumu nevajag,man vienalga par to ir jaamaksaa.Kaa vecos labos padomju laikos. :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

es dzivoju jaunaja maja un man ir skaititaji siltumam. sakuma nebija, bet lielaka majas iedzivotaju dala gribejam un uzlikam, tagad man rekins par siltumu ir 2-4 Ls menesi (ieksa ir 22-23 gradi). Katra zina loti atmaksajas. bet visas majas nav iespejams uzlikt skaititaju. tas ir atkarigs no ta kada veida iet caurules. jaunajas majas iet caurules kapnu telpa un tad ka koka zari atzarojas uz katru dzivokli, pie katra no zariem pieliek skaititaju un viss kartiba. vecaja dzivokli ka jau padomju laikos celta maja bija pavisam citadak, tur nevareja uzlikt skaititajus, jo tas vads gaja cauri visiem dzivokliem un, ja es 3. stava nosledzu siltumu, tad 4. un 5. stavs to nesanemtu. nu kaut ka ta esot un tapec vecajas majas nevar uzlikt skaititajus, bet dazas tomer var, es nezinu gan kuras. papeti pati kaa jums iet tas siltums un, ja tu varetu iznemt savus radiatorus ka tadus un izmest miskaste, bet tas kaiminus neietekmetu, tad mierigi vari likt skaititaju.

pirms 14 gadiem  

veiksme ir mūsu pusē, pirms 14 gadiem :

a pa rto aprekinasanu ir ta, ka es mervienibas neatceros, bet nu pienemsim, ka siltumu meritu kg :D tad namu parvalde tev pasaka, ka piemeram tev 1kg siltuma maksa 2LS un attiecigi cik kg skaititaja bus redzami menesa beigas tik ari maksasi. mums skaititaji stav kapnu telpa specialos skapisos un parstavis no apsimniekotaja reizi menesi pieraksta, bet tikpat labi vini var prasit, lai tu apti reizi menesi iesniedz viniem tos savus raditajus un tad piem reizi gada vini parbaudis vai nemeloji. bet vispar man skiet, ka tu viena pati nevari isti laikam uzlikt skaititajus, vajag, lai vismaz puse iedzivotaju tos saliek, ja es nemaldos.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.