Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Maira

+322

 
  • 9

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4389 skatījumi

Ventilācijas ierīkošana vecā, esošā mājā..

Māja un dārzs » Remonts

Sveiki!
Kā labāk, pareizāk, ierīkot jaunu ventilācijas sistēmu jau esošā mājā? Vecā ventilācija vai nu nepareizi izveidota, vai iebrukusi, vai arī kas tur.. - tik pūš iekšā aukstu gaisu, un vairāk nekā.. Mājā gaiss ar katru gadu kļūst arvien mitrāks.. Šķiet, ka, ja vēl tālāk, tad jau būs jāsāk staigāt pa peļķēm uz grīdas.. logi pastāvīgi aizsvīduši, norasojuši. Ja radiatori uzkurināti galīgi karsti, tad var redzēt, kas notiek ārā.. Sienas pelē, un skapī drēbes tā pat.. Mājā dzīvo mazi bērni. nu ne pavisam negribas iedzīvoties astmās, vai citos "labumos".. Ir doma ierīkot ventilāciju no jauna, bet nezinām kā.. Māja ir taisnstūr veida, kam pa vidu ir virtuve, un abos galos pa istabai.. tik vien.. Tika piebūvēta piebūve, un māja sanāk kā krievu G burts ( Г ), Piebūvē priekštelpa (koridoris) un vannas istaba (kopā ar tualeti).. Kā būtu, ja katrā telpā, griestos izurbtu caurumus, un no bēniņiem ieilktu trubas? Trubas bēniņos saietu vienā trubā, kura izietu uz āru.. Tas ko līdzētu?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ventilācija ir gaisa kustība. Gaisam vajag ieplūst telpās, plūstot tām cauri, piesātināties ar mitrumu un tad izplūst ārā.
Dabīgās ventilācijas gadījumā, pieplūde visbiežāk notiek pa logiem (PVC logiem ziemas vēdināšana, speciālas vēdināšanas ieplūdes), tad plūst pa telpu uz koridoru (zem durvīm jābūt škīrbai) un tālāk virtuvi un vannasistabu, kur ir lielākais mitrums un ventilācijas kanāls pa kuru tas tiek izvadīts ārā.
Lai veicinātu gaisa kustību pie izplūdes kanāla var uzstādīt mehānisko nosūcēju (ventilatoru), lai nebūtu pašiem jāslēdz iekšā arā, var likt ar mitruma sensoru, lai darbojas tikai kad mitrums ir virs 60%.
Tāpat jāņem vērā ka izplūdes kanālam, lai darbotos dabīgā vilkme ir jābūt vairākus metrus virs jumta.
Protams, var likt nosūces caurules no katras telpas, bet nemazina vajadzību pēc pieplūdes vietām.
Vismodernākais variants ir rekuperācijas sistēma, bet tā izmaksās tūkstošos.

pirms 10 gadiem  

Maira, pirms 10 gadiem :

Paldies!
Kā pareizi ierīkot pieplūdes vietas? Abās istabās ir koka pakešu logi, un tiem nav iespējama ziemas vēdināšana. Vienīgi virtuvē, PVC logam tas iespējams..

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Ja loga konfigurācija ļauj, tad var uzstādīt tajos ieplūdes vārstus
http://www.logu-remonts.lv/lv/aksesuri-logiem-un-durvm/ventilcijas-sistmas.html
Ja nav iespēju, tad uzstādām ieplūdi sienās, piemēram
http://www.aereco.com/product/eht/

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tā lai pašiem netraucē, tik baigos zirnekļu tīklus no tām nevajag veidot, bet gan lai gaiss ātrāk un vieglāk aizkļūst prom.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Protams, ja nosūces šahtas ir funkcionējošas un labi nosūc, tad var arī iztikt ar piespiedu nosūces izveidošanu, un tad tikai jāiebūvē iepriekš minētie svaiga gaisa pieplūdes vārsti. Tos variet uzmeklēt mājas lapā : www.ventilacija.1w.lv

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Visu ieteicamos variantus Jums sniegs kompānija www.ventilacija.1w.lv Jūsu gadījuma izskatās pēc sliktas gaisa apmaiņas telpās. Gaiss neventilējas, tas stāv uz vietas, maja neelpo.Un vislabāk te palīdzēs piespiedu pieplūde un nosūce! Prasītos pēc gaisa apstrādes iekārtas, tas nebūs lēti, bet tomēr visefefktīvākais līdzeklis. Izmaksas vidēja lieluma mājai izmaksātu paris tūkstošus ar iekārtu, visiem gaisa vadiem un ar uzstādīšanu.

Protams, ir arī citi veidi, kā var par salīdzinoši sakarīgām cenām iestrādāt un nodrošināt gaisa apmaiņu telpās, tas būtu, ka katrā telpā iemontē par vienam svaiga gaisa pieplūdes vārstam un savukārt nosūci nodrošināt piespiedu kārtā ar kādu no jumta ventilatoriem, kuru uzmontē uz skursteni. Jumta ventilators radīs piespiedu nosūci un savukārt no iebūvētiem vārstiem ieplūdīs svaigs gaiss. Līdz ar to veidosies gaisa apmaiņa telpās un patīkama vide. Vel papildus būtu ieteicams likt uz nosūces jumta ventilatoru apgrieziena regulatoru, lai varētu regulēt gais

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Visas atbildes sameklesi majas lapa: www.ventilacija.1w.lv

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Visas atbildes sanemsi majas lapa : www.ventilacija.1w.lv
Tur ir ari raksti par ventilacijas butibu un to veidiem.
Tie tev ieteiks ka labak. Un visu to varesi uz vietas gan apskatit un iegadaties!

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja virtuve ir vidū, turpat arī skurstenis.Vienkāršākais būtu izvilkt no skursteņa 5/10cm cauruli uz katru telpu. Veidosies babīgā ventilācija. Var arī uz bēniņiem, tur pietiek atstāt gau virs griestiem, virs jumta nav jāvelk. Ar to varētu būt par maz, jo svarīgi kaut daļēji neitralizēt sienu caursalšanu. Visātrāk un lētāk ārējās sienas no iekšpuses aplīmēt ar 5mm putoplastu un tapeti pa virsu. Tas gan nav ilgtermiņa risinājums. Būtu jātiek skaidrībā ar āderēm, pamatu izolāciju un vēl visu neuzskaitīt šeit.

pirms 10 gadiem  

ēst mazo lācīti, pirms 10 gadiem :

Putuplastu vecai ēkai, kurā krājas mitrums būtu tas pats, kas nojaukt ēku, tikai ilgākā periodā, jo sienas neelpos, un mitrums tikai krāsies.
Vislabāk tiešām ir kāds būvinženieris (vai kāds kas saprot ventilācijas izbūvi) uz vietas visu novērtē un rod risinājumu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ugāns

+4325

 
Grūti jau attālināti ko palīdzēt.Plastikāta logiem ir saucamā ziemas vēdināšana,ja pa esošo ventilācijas kanālu pūš gaisu iekšā,jāliek ventilātors lai pūš ārā.Drīzāk palīdzēs spečuki,novērtējot situāciju uz vietas piemēram šie http://www.universelectric.lv/ventilacijas-sistemas.html http://ventilacija.1w.lv/153-ventilacijas-nozime/

pirms 10 gadiem  

Maira, pirms 10 gadiem :

Paldies!

Iespējams, jāierīko jauna ventilācijas sistēma.. Nez, vai vecā vēl ir spējīga funkcionēt..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Par tām caurulēm doma laba, tik vajag arī ventilatoru (vēlams tādu, kas klusu darbojas, piemēram, S&P Silent), lai gaisu pūš uz āru.
Un vēl - no kurienes rodas mitrums mājā? Vajag noskaidrot kā ir ar pamatiem (vai mitrums pa pamatiem neiet uz sienām).

pirms 10 gadiem  

Maira, pirms 10 gadiem :

Iespējams, ka iet pa pamatiem, jo ir augsts gruntsūdens.. Pamati gan tika no ārpuses aplīmēti ar putuplasta plāksnēm, bet, nez, vai ar to tika kas līdzēts..
Vēl, iespējams, ka mitrums ir dēļ nepietiekamas ventilācijas. Cik salasījos netā, tad galvenais ir laba ventilācija, jo pat bez ūdens vārīšanas, ēdienu gatavošanas, trauku mazgāšanas, kas rada tvaikus, arī veļas žāvēšana un pat mūsu izelpošana, rada mitrumu gaisā, kurš te pat arī paliekot..
Vai ir kāds īpašs princips, kā caurules jāizvieto?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.