Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 959 skatījumi

Nopludināti griesti

Māja un dārzs » Remonts

Ir doti- nopludināti griesti. Pēc cik ilga laika var sākt kaut ko darīt ar griestiem? Pēc cik ilga laika viņi varētu būt izžuvuši? Un vai taisnība- ir dzirdēts, ka pat pēc tam, kad griesti ir nokrāsoti pa jaunam, tāpat paliek plankumi tajās vietās, kur bijis mitrums?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Kāda materiāla griesti? Betons?
Krāsota virsma var izskatīties plankumaina, ja pamats ir nelīdzens un neviendabīgs, ja krāsojums ir nekvalitatīvs, ja sāk augt sēne, ja sāk izdalīties sāļi (kas notiek, ja iekšā ir mitrums).
Cik ilgi žūst grūti pateikt, atkarīgs no tā cik daudz mitruma konstrukcijās, vai ir apkure vai varbūt ir gaisa sausinātājs, vai vismaz gaiss tiek dzenāts pa telpām (kas īstenībā ir diezgan efektīvs žāvēšanas veids). Mitrumu noteikt, var mēģināt, pielīmējot plēves gabalu un atstājot uz diennakti, ja zem plēves būs mitrums, tad vēl jāžūst.

pirms 9 gadiem  

Agnese Bērziņa, pirms 9 gadiem :

Koka māja, celta pagājušā gadsimta 40. gados (?), attiecīgi griestu- grīdas starpslānī ir tas, ko nu lika tajos gados. Šobrīd griesti ir krāsoti ar griestu krāsu, pirms tam špaktelējot, gruntējot utt. Vēl jau jautājums par to, kā jārīkojas- bojātajās griestu vietās krāsa jākasa nost, bet tur, kur ir normāli, arī? Vai nebūs redzamas pārejas?

JanKa, pirms 9 gadiem :

Tad krāsojamā daļa droši vien ir preskartons skaidu plāksne utml.
Vēljoprojām vajadzētu saprast, kas par krāsu, jo vārds "griestu" nedod konkrētu atbildi :) Rakstījāt, ka špaktelēts, gruntēts, tad esat to darījuši ne tik sen un visticamāk būs ūdens dispersijas krāsa. Vai kasīt nost vai nē? Ja krāsa labi turās un nenāk nost pēc nelielas pamērcēšanas ar lupatiņu vai "pakasīšanās", tad var pāriet visam ar lupatiņu un noslīpēt un krāsot pa jaunu.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Ja krāsa nāk nost viegli, tad labāk būtu droši vien notīrīti pilnībā.
Grūti jau nokunsultēt neredzot bojājumu, vai pietiek ar notīršanu, vai jāšpaktelē un jāslipē. Ja griestu materiāls ir izmircis un sakrokojies vai kā citādi atšķiras faktūra, tad droši vien būtu jāšpaktēlē tā vieta no jauna.

Agnese Bērziņa, pirms 9 gadiem :

Paldies par atbildēm :) Jā, griesti krāsoti ar ūdens emulsijas krāsu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.