Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Zane Zvirbule

+81

 
  • 14

    Atbildes

  • 1 balss
  • 6173 skatījumi

Kā lai kaķim iemāca iešanu kastītē?

Dzīvnieki » Kaķi

Mana kaķene (6mēn) sākusi nokārtoties gan pa lielam,gan pa mazam visos istabas stūros. Esam mēģinājuši bārt,sodīt,skaidrot,nest uz kastīti pēc ēšanas un gulēšanas...Kastīte viņai ir labi pieejama,bet to viņa izmanto tikai tad,kad viņu tur aiznesu,vai tad kad neviena nav mājās! Ko iesakāt darīt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (14)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Evita Balčuna

+140

 
Nu man pirmais jautājum ir : Ja kaķis tur iet vismaz šādos tādos gadījumos, tad pirmām kārtām kaķa KASĪTEI VIENMĒR IR JĀBŪT TĪRAI. Es nekad neuzdrošinos savu kaķi par šādām lietām sodīt, ja zinu, ka pati laikā neesmu nomainījusi kastīti. Un lai kaķis ietu uz kastīti, tikko kā kaķi atved mājās pirmo reizi zemē ir jāliek tieši viņa kastī'mā ar smiltiņām.

pirms 14 gadiem  

Zane Zvirbule, pirms 14 gadiem :

Kastīti tīru KATRU dienu!

Andra ernstsone - goldberga..., pirms 14 gadiem :

kaķim kasti tīru visu laiku...ja neliec smiltis, tad liec WC papīru...un izksalo pēc katras reizes kad tur nokārtojas...

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Jakimovs Aigars

+227

 
grūti dot vienu ideālu atbildi uz šādu problēmu. dažādi kaķi, dažādi paradumi. man bija tā, ka tiko atnesu mājās savu no ielas paņemto kaķenīti, tā UZREIZ ieliku kastītē un aprunājos, sakot, ka te tagad Tava tuolete. pēc kādas stundas kaķis jau čurāja kastē un kāzusu nav jau 4 gadus. bet maniem radiem ir problēma. kaķis visu laiku kakā vecā kastes vietā uz grīdas (agrāk remonta laikā kaste stāvēja guļamistabā), bet čurā kastē. viņi netiek nekādi galā.
ir vecāsmammas metode viena, bet samērā nežēlīga, kuru es neesmu lietojis, bet teoriju zinu - uzreiz, kad kaķītis izdara lietu, vajag to pienest pie izdarītā ar purniņu tieši klāt un tad saspiest STIPRI astes galu, vai pat ielocīt. kaķim sāk sāpēt un viņš aiz dusmām un niknuma sakož "savu darbu". pēc tādas operācijas rezultāts esot. es saku, ka nežēlīgi, bet nu vecāmamma zin laikam ko runā..

pirms 14 gadiem  

Zane Zvirbule, pirms 14 gadiem :

Tiešām nežēlīgi :D

Harijs Šturms♫, pirms 14 gadiem :

Burtiski pirms divām nedēļām izdarīju šo te procedūru.Bija piegriezies,ka mana kaķene ķēzījās visos stūros.(kaste vienmēr tīra).Pienesu pie (piedošanu) kakas,un purnu ieksā,kamēr sāk smilkstēt.Nu jau 2 ned. mājās miers.Pat tāda sajūta,ka palikusi draudzīgāka.

kristena vēvere, pirms 9 gadiem :

es meģināju bet tā nav

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Līva Bremze

+120

 
Pirmkārt, kastē nevajadzētu būt bijušam nevienam citam kaķim. Nu, tai jābūt īpaši šī kaķa tualetei.
Otrkārt, paņemiet kaķi, ieceliet kastītē un ar kaķa priekšķepiņām pakašājieties pa kastīti. Ar mūsu kaķi tas strādāja. Sodīšana šajā gadījumā nelīdz, ja vien sods nenotiek akurāt uzreiz. Ja sodīšana notiek vēlāk, kaķis nesaprot, par ko tiek sodīts.

pirms 14 gadiem  

Zane Zvirbule, pirms 14 gadiem :

Tas ir mūsu pirmais kaķēns un kastīte ir jauna! :)
Esam arī tādu metodi izmantojuši! :)

Marta Žubule, pirms 14 gadiem :

bet ja mājās ir vairāki kaķēni un lielie kaķi??neliksi tak katram savu kastīti...

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Daira Purmale

+1073

 
Tik tikko bija raidījums(pa REN TV) par šo problēmu. Tajā gadījumā problēma bija tā, ka parādījies mājās otrs kaķis un šādā veidā tas iepriekšējais iezīmē un cīnās par savu teritoriju.
Teica, ka nekādā gadījumā nedrīkst sodīt PĒC tam,jo kaķis nesaprot. Tik tad ja uzreiz noķer "darbībā".
Un kā cīnīties - tās vietas kārtīgi jānomazgā un jāsasmaržina ar citām smaržām vai piem jāatstāj tai vietā citrona/apelsīna miziņas, kas pārņem ar savu smaržu un kaķim tur negribēsies nokārtoties.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

vairakas reizes ieliku kaki kastite un vins saprata .protams jaseko lidzi lai kaste butu laika iztirita.manai draudzenei pat divi kaki iet viena kastite un nav problemu,bet esmu dzirdejusi gadijumus ka ir grutibas kakim iestastit.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pirms kaķi iene mājās iegādājies kastīti...un parastās smiltis, ...un vispirms kaķi ielaid smiltīs...tad apskata kur jaiet...un tad lai iet kur vēlas..ja kaķis nez kur ir smiltis..tad jau vins ies kur gribēs...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Inese

+343

 
Mums kaķene savā agrā jaunībā bija pasākusi laiku pa laikam "iesvētīt" mūsu dūnu segu - itkā ne no šā ne no tā... Arī mēģinājām sodīt, purneli "nedarbā" bakstīt, u.t.t.
Beigu beigās "izpīpējām", ka, būdami labi saimnieki, kastīti gan tīrām regulāri, bet reizēm svaigās smiltis ieberās drusku plānākā kārtā (kaķim mazāk iespēju kašņāties garumā un platumā), līdz ar to viens otrs smalkais deguntelis sajuta iepriekšējās "vizītes" aromu un... pa savam paziņoja ka nav mierā ar pastāvošo iekārtu! :D (dūnu segu gan nācās aizpakot labi tālu)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

varbut problema ir citur kadelj vins ta dara...varbut vinja atriebjas

pirms 14 gadiem  

Edgars Simenovskis, pirms 14 gadiem :

:D LOL!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Lelde Erzama

+460

 
Mēs kaķēnus mācam tā, ka kastē iet mamma un reizē liekam arī mazos kaķēnu. Kamēr mazi tikmēr liekam paši viņus kastītē un ar laiku jau paši pa pielikto celiņu iet uz kastīti. Mēs uz kastīti uzliekam tādu kā ejiņu no dēļa :)
Jau vairākas paaudzes ir aizgājušas tautiņās un sūdzības nav ienākušas nevienas.

pirms 14 gadiem  

Zane Zvirbule, pirms 14 gadiem :

Mēs viņu neaudzinam no dzimšanas! :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ir jāpieradina pie kastes!!!!!!!!!!!!!!!1!

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.