Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Inese

+343

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 8705 skatījumi

Kaķenes sterilizācija

Dzīvnieki » Kaķi

1 gadu jaunai kaķu jaunkundzei ir sācies t.s."runču laiks", vai sterilizācija ir labākais risinājums? Zinu, ka alternatīvu nav daudz: tabletes vai arī sagādāt kavalieri... :) Ar ķīmiju kaķi barot negribas, neviena "ņemama" runčuka arī dabonamā attālumā nav...
Tātad - sterilizācija - cik tas aptuveni maksā, kādi priekš- un pēc- nosacījumi, kā tas vispār notiek?

Pirms 14 gadiem

Ārā jaunkundze netiek laista, bet žēl arī skatīties, kā viņa, nabadziņš, mokās ar to gribēšanu, palikusi gandrīz tikai sava kažoka svarā... :(

Inese , pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lelde Erzama

+460

 
Mēs ar draudzeni vienu laiku dzīvojām vienā dzīvoklī un viņai bija kaķene...ik pēc divām nedēļām sākās bauru laiks, tas giodīgi sakot nebija izturams.
Iespējas jau ir dažādas, bet cik zinu no apkārtējiem ,tad tabletes ātrāk nobeigs kaķīti nekā būs labums, jo veidojas audzēji un arī mainās hormoni kaķim.
Runcis....mmmm kaķenei viss vispatīkamākais, bet nu...saimniekam, kaķēniem jāmeklē mājas vai jūras skolas apmācība.
Sterilizācija..jā pēc operācijas kaķenei būs grūti un būs saudzējama un lutināma, bet tad ir stabilitāte, ka nav jāvaktē kaķēni un miers, ka nav bauri. Par aptaukošanos..viss atkarīgs kā baro, ja dod barojošo barību un neievēro mīkstās barības devas un lutina ar dažādiem kārumiem - pastēti, krējumu, sviestu, gaļu, tad aptaukošanās garantēta.
Mēs izkastrējām savu runcīti un mums viņš tāds slaids puisis. :)
Nu tādas ir manas domas un mana pieredze :)
Lai izdodas tik skaidrība, par risinājumu :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mārīte ...

+20

 
Nu man arii ir kakjene, kurai saakaas runchu laiks un taakaa shis kakjis ir istabas, tad tas ir diezgan apgruutinoshi, ja kaakjis visu laiku iet pa maaju un njaud!!!
Ir triiis iespeejas kaa sho lietu neoveerst- divas jau tavas mineetaas lietas steralizaacija un tabletes un treshaa ir olshuunu apauksteeshana!!!
Peec konsultaacijas ar speciaalistu sapratu, ka tabletes nav veerts dot, jo kalkjis adapteejaas, liidz ar to kakjim ar laiku jaadod arvien vairaak tabletes un tas kaitee organismam.
Apsaldeeshana nav 100% drosha, jo ne uz visiem kakjiem tas iedarbojas, liidz ar to taa ir velti izshkjiesta nauda.
Taapeec es savu kakjeniiti steralizeeju, tas maksaa 20ls pluss veel eerti lietojamas shkjidras zaales, kas jaalieto peec operaacijas apm.5ls
Jaa ir taa, ka pirmaas dienas tev ir jaaseezh kakjiitim klaat, jo vinjsh nevar ne pastaigaat, ne pats izlekt no gultas(nedriikst) takaa tas ir mazliet nogurdinoshi, bet tev ir 100% garantija ka shis saucamais runchu laiks vinju vairs nepiemeklee

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agneta Kalēja

+2081

 
Iesaku sterilizēt, nevis barot ar hormoniem, ja nav vēlmes pēc tam operēt no audzējiem. Manuprāt, tabletes lielākoties atliek operāciju kā procesu uz vēlāku laiku, kam var būt daudz sliktāks iznākums.
Vēl sterilizēt neiesaka agrā vecumā, jo pastāv iespējamība, ka kaķis paliek tajā uzvedības/attīstības periodā, kad operēts, respektīvi, ir gadījumi ar infantīlismu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ar tabletem barot nav labi. labak ir sterelizet. mes ari kakenite sterelizejam un viss labi. laizam arā un nav nekadu problemu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

sterilizācija ir labākais risinājums.savu kaķeni pirms gada aizvedu uz operāciju,un kaķenīte jūtas ļoti labi un ir veselīga.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ieteicams jau tomēr ir sterilizēt - mazāk kritīs uz nerviem pašai un kaķenītei veselība uzlabosies. turklāt nevajadzēs tabletes, kas tiešām bojā veselību. cenas gan ir atkarīgas no klīnikas (vidēji 20-35 Ls). ja ir iespēja dabūt maznodrošinātā izziņu, savā pilsētas rajonā var sterilizēt arī par brīvu. par aptaukošanos nav ko baidīties, ja ievēro to, ka kaķim hormonu darbība samazinās un nav nepieciešams tāds daudzums kaloriju. daudzi kaķi arī pēc sterilizācijas kļūst mierīgāki un mīļāki.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Alise

-10

 
Man liekas kad tagad tas maksā no 10Ls-20Ls.Pirms tam naktī nedrīkst dot ēst.Pēc operācijas vienu stundu kaķis būs bezspēcīgs un iespējams nokārtos darīšanas kur nevajg.

pirms 14 gadiem  

Lita.... Simaža...., pirms 14 gadiem :

kaķenei ir dārgāk ,jo mēs manam mīļajam runcim taisijam un bij jau 18 ls..kaķenei tas var but lidz pat 30ls,,,bet iesaku tomer taisit pirmkart pasam dzivniekam vieglak,vins nemokas ar to visu ari ja neiet ara,,protams ir sapigi un gruti uz to sanjemties,bet labak to izdarit un tev ieglak un dzivniekam ...

Māris Mārcis Frickops, pirms 14 gadiem :

ir ir daargi, es tag ar bik centiishos iekraat, jo kakjenei pie 30Ls sterilizaacija, taa kaa runcu laiks jau nesen bija , tagat vareeshu padziivot mieriigi, tachu , kad saaksies , tad gan pie dakteriisha. :)

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

santa liede

-60

 
sterilizācija nav vajadziga ja mili kaķīti, jo manu kaķenei veica tadu operaciju, vina curaja pati nenojausdama, vema visu nakti un nedriksteja vinu likt uz kada paaukstinajuma jo vina meiģinot piecelties nokritis vina pa istabu strepulos! labak nelaist ara lidz runču laiks beidzas

pirms 14 gadiem  

Agneta Kalēja, pirms 14 gadiem :

Nu bet loģiski, ka pēc narkozes dzīvnieks uzreiz nebūs tāds pats (arī ar cilvēkiem tā nenotiek). Pirmā diena pēc operācijas ir pasmaga, bet nākamajā jau paliek labāk, pēc nedēļas jau viss vecajās sliedēs un NAV trakošana ik pēc 2 nedēļām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.