Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Fizalijs

0

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 827 skatījumi

Kaķis neiet toletē.....

Dzīvnieki » Kaķi

Droši vien visiem noriebusies tēma...
Taču lūgšu Jūsu padomu!! p.s netā jau lasīju dažādus rakstus.
Sitācija tāda:
Iegādājāmies 2 mēn.jaunu kaķenīti(Skotijas nokareno ausu), audzētāja stāsta,ka mazā patstāvīgi apmeklē toleti vairākas reizes dienā.
Pie mums viņa ir jau 4-to dienu.
Pirmajā dienā-naktī nēeda un arī uz toleti negāja...droši vien stress, uztraukums, nesaprašana kas notiek utt.
Otrajā dienā bija ļoti dzīvespriecīga, spēlējās, lēkāja..kr4 ārdījās pa visu istabu. Ļoti labi ēda un joprojām labi ēd...vienīgi ūdeni īsti nedzer. Nopirku kefīru, ta vismaz to padzerās.
Un tagad lielā sāpe.. Protams jau pirmajā dienā tika nolikta kastīte dabiskajām vajadzībām, audzētāja iedeva līdzi gan tīras skaidas, gan arī jau "lietotas" lai kaķenīte sajustu smaržiņu..bet NEKĀ.
Otrajā naktī 2 reizes piečurāja mūsu gultā 2 segas.
Trešā nakts-atkal tiek piečurāts mūsu palags+sega..
Tad zvanīju audzētājai, izstāstīju situāciju, viņa pat atveda toletīti, ko mazā pirmīt lietoja kopā ar saviem vecākiem

Pirms 11 gadiem

Tur nu gan bija pilna smaržu buķete! Acis asaroja.. uzreiz viņu tur ieliku, mazā kārtīgi apostīja. Domāju, ka viss būs kārtībā.. Drošības pēc stāvēja viena tīra tolete vienā vietā un otra tolete(kuru atveda audzētāja-ar visām smaržām( pavisam citā vietā), toletes noliktas t;a, lai no visām pusēm var tikt klāt. + blakus tīrajai kastītei stvāv viņas pagaidu gulta(no kartona, iekšā palags), tur viņa nekad neguļ..un šonakt tur nokārtojās abos veidos. Tas vēl nekas...

Fizalijs, pirms 11 gadiem

No rīta kaķene parasti nāk blakām čucēt... bet ap 8 rīta acīmredzot savajadzējās uz tolete, un viņa kārtējo reizi "pi pī" uz segas.... kaut gan stāv 2 toletes(viena ar dabiskajām smaržām) un trešā lieta-viņas gultiņa, kuru viņa pieķēzīja. es uzreiz nenovācu-drošības pēc nakti atsāju...domāju, ja neies nevienā no toletēm, tad vismaz lai ķēzī uz savas gultas...tur arī smaržas bij palikušas.............. Netā lasīju, ka dienas laikā daudzas reizes jānes uz toletīti un ar viņas ķepiņām jāparušinās

Fizalijs, pirms 11 gadiem

-to visu es daru!!! kā arī lai kastītei no visām pusēm var pieiet klāt-arī ar to ir OK. Toletes pildījums ir parastās skaidas... audzētāja tā iemācijusi(jo esot dabiskāk nekā granulas ar smaržām utt). Nu tad es arī piedāvāju kaķenei tieši tādus pašus noteikumus kā pie audzētājas. Kaķenei laika veltu daudz... visu dienu vaktēju, vēroju. taču '"nozieguma brīdī nevar noķert, jo tas notiek, kad visi guļ. Civēki!!!! Kādi ieteikumi????????????

Fizalijs, pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Osmanis

+3608

 
Kaut kur biju dzirdējis, ka skaidas kaķim var būt nepatīkamas, jo saiet pirkstu starpās un radīt tiem diskomfortu. Pamēģini skaidas nomainīt pret teiksim smiltīm.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.