Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristija

0

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1047 skatījumi

1mēnešu vec kaķītis nedzer pienu

Dzīvnieki » Kaķi

Mana kaķenīte Pepa pie manis ir otro dienu un nedzer audentiņu. Lasiju par pienu taču visur teikts ka piens nav ieteicams maziem kaķēniem un vispār kaķenēm. Kā varētu kaķēnam iemācīt dzert ūdetiņu?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pamegini ar pipeti! Kakis vel ir loti mazins, man ar bija tik jauns kakens, ir daudz grutibu un pats nemaz nedzer! Un pienu gan es devu caur pipeti! Vinam nav nekadu problemu!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ritvars Ozols

+525

 
Kaķim lieliski noderēs rotaļlieta "CatToyBox" un ērtais barošanas statīvs apskaties www.milulim.lv

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

man arī ir mēnešu vec kaķēns un ir tā ka kaķim nav ieteicam sgovs piens jo taja ir laktoze ko viņš nepanes ir speciāls kaķu piens kas ir gan mazajiem gan lielajiem kaķiem. to mana mince cer laprāt taču viņa acakās dzert ūdeni un tam izskaidrojumu es nevaru atrats.... viss labāk ja tu pēr kaķa pienu lai tas pastāv izstabas neperatūrā un tad viņš pats sapratīs kad gribēs dzert un kad ne:)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Linda Stīrija

+2445

 
1) Nekādā gadījumā nedod govs pienu! Kaķēnam ir speciālie pieni, kas iegādājami vet-veikalos. Var mēģināt iepilināt dažas piles uz mēles ar pipeti, lai viņš sajūt saldumiņu. Nedrīkst liet rīklē, vai bāzt purniņu bļodā!

2) Ja dod viņai slapjo barību - mazā uzņem sev nepieciešamo mitrumu no tā, sevišķi, ja tā ir kāda želeja.

3) Ūdens bļodiņai tāpat ir jābūt un ūdenim jābūt svaigam. Kaķēns, iespējams, pieiet, padzer pāris mēlītes un viņai pietiek.

4) 2. diena ir pavisam maz jaunā vidē - viņai ir stress un jaunas pasaules atklāšana. Būtībā paiet kāda nedēļa, lai kaķēns būtu 100% pieņēmis māju par savējo. Nesatraucies - Pepa pavisam drīz būs mazais bosiks - ēdīs, dzers, ālēsies un ies uz kastīti kā nākas. ^_^

Atceries, ka viņa ir trakoti maziņa un viņai nepieciešams proporcionāls daudzums šķidruma, nevis tas, ko mēs milzonīgie cilvēki uzskatam par nepieciešamo daudzumu. Turklāt kaķi paši labi zina, kas viņiem vajadzīgs.

pirms 10 gadiem  

Viktors, pirms 10 gadiem :

uzskati, ka paņemt mēnesi vecu kaķēnu un pēc tam to barot ar vet-veikalos pērkamo speciālo pienu ar pipetes palīdzību ir normāli? Pajautā jebkurā vetklīnikā un tav atbidēs, ka minimālais vecums, kad atšķir no kaķenes ir sešas nedēļas, bet optimālais 8-10 nedēļas un nevajag aar savu nezināšanu te plātīties un maldināt cilvēkus

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viktors

+1557

 
mēnesi vecs kaķēns ir par mazu, lai dzīvotu bez mammas kaķenes, optimālais vecums kad var ņemt kaķēnu ir 2,5-3 mēneši vecumā

pirms 10 gadiem  

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

1 mēnesis ir OK, lai ņemtu kaķēnu. Lielākā daļa tiek atdoti/pieņemti tieši šajā vecumā.
3 mēneši tas jau būtībā ir paliels kaķis jau ar saviem ieradumiem un niķiem, kur nu vēl vārdu un saimniekiem - mainot vidi kaķim ir lielāks stress mācot jaunas lietas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.