Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 21

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6652 skatījumi

Vai kāds ir mēģinājis šķirnes sunim panākt spicas ausis, ja viena no tām noļukusi?

Dzīvnieki » Suņi

Zinu, ka ārzemēs procesu sauc par "taping/gluing dog ears", jo viņi ausis uz pāris nedēļām mēdz nobintēt (abas) un uzstutēt, izmantojot saldējuma kociņu, kas iet no vienas auss uz otru, lai neļūk lejā. Tāpat varot izgriezt formīti auss veidolā un pielīmēt ar speciālu ķirurģisko līmi un ar speciālu noņēmēju pēc noteiktā laika noņemt.
Bet kāds reāli ir mēģinājis? Ir doma pasūtīt to līmi un noņēmēju, kāds varbūt pat var ieteikt labāku firmu?
Ir arī dzirdēts, ka auss noļūk, ja skrimslis nav pareizi izveidojies, vajagot kalciju... tā varētu būt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (21)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

nu, dzirdēts arī paņēmiens kad izlīdzās arī ar masāžu- palielina asins daudzumu kas pieplūst auss pamatnei, tāpat arī šīs auss daļas tonusu, kas var palīdzēt- bet tas atkarībā no gadījuma
galu galā- to suni uz izstādēm vadāt paredzēts? ja ne, lai ir kā ir, nemoki lopiņu...

pirms 14 gadiem  

Laura Voitiņa, pirms 14 gadiem :

Mocīt netaisos nekādā gadījumā. Izlasīju par tādu procedūru, šķita, ka varbūt tikai trakie amīši tā dara, tāpēc apjautājos. Bet mēģināsim maksimāli nesāpīgi un dabiski austiņai palīdzēt spicēties :)

mārtiņš vilands, pirms 14 gadiem :

manam cīņas terjeram pec likumiem tās ausis būtu jagriež. nedaudz uz leju viņam ausis turās. ko ievēroju tikai tā, pa pastaigu laiku, līdzko viņam ir tā saucamais lock on, un viņš gatavojas likties virsū kaķim, citam sunim (nedod dievs) vai putnu bariņam , ausis stāv taisni. suņi auss pamatnes muskuli spēj kustināt paši, un pie reizes arī ilgstoši turēt to sasprindzinātu. kucēnam drosi vien auss āda ir ļoti bieza vēl. audzētājs varētu pateikt , ja forma ausij pareiza, ar laiku pati pacelsies.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Es savam ( vācu aitas ) sunim neko nebintēju, bet gan devu kalcijas tabletes ( kuras var nopirkt vet-aptiekās ) un sasmalcināju kafijas dzirnaviņās olu čaumalas ( tas arī tas pats kalcijs ) un liku klāt ēdienreizēm. Drīz vien austiņas pacēlās. :) (bet nu manam sunim ap gadu tikai tās austiņas pacēlās, nevajag uztraukties pirms laika, ja sunīts vēl ir mazs)

pirms 14 gadiem  

Laura Voitiņa, pirms 14 gadiem :

Jā, iesākumā laikam pamēģināšu ar kalciju, jo pagaidām jau vēl tikai 6 mēneši..
Vēl neuztraucos, tikai laicīgi apsveru visas iespējas :))

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ausīs jāieliek higiēn.tamponi(bez iepakojuma),ausis jāsarullē stāvus trubiņā ap tamponu un jāapsaitē ar marles saiti(tikai ne pārāk stingri,lai netraucē asinsriti),tad "radziņi" stāvēs taisni.Katru dienu jāpārsien no jauna,un pēc kādām 3-4 dienām ausīm vajadzētu pacelties(vismaz manam vācu aitu sunim tā bija,to ieteica vetārsts).

pirms 14 gadiem  

mārtiņš vilands, pirms 14 gadiem :

puslīdz pieņemami, bet suns to marli arī mierā lika? kaut kā neliekas ka patstāvīgs suns ko tādu pieļautu...

Dzintra Valdmane, pirms 14 gadiem :

Protams,tajās dienās sunītis jāpieskata,sevišķi dienā!

Dzintra Valdmane, pirms 14 gadiem :

Jā,un auss pamatni ,skrimslīšus arī masēju.

Laura Voitiņa, pirms 14 gadiem :

Interesants paņēmiens.. šo atstāsim gadījumam, ja līdz septembrim (kad ir dzimis) neizdosies ar olu čaumaliņām, kalciju noļukumu [ :D ] labot.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivo Ozols

+655

 
Vispār varēji nosaukt arī šķirni. Principā šķirnes suņu īpašniekam maksimāli jākontaktējas ar suņu audzētāju, no kā iegādāts, kurš tad labāk zinās īpatnības kā ar suni apieties. Ja tas nav iespējams, tad meklē attiecīgo suņu klubus, padoma gan jau kāds neliegs.
Mums bija dobermanis- visizplatītāk lieto parasto leikoplastu- apsien ''tūtiņā'' abas ausis plus sasien abas kopā pāris cm attālumā. Neņem nost vismaz nedēļu, tad noņem ,iztīra ausis un skatās vai atkārtot procedūru.
Bet katrai šķirnei savas īpatnības, tā ka griezies ar jautājumiem labāk pie tiem kas šķirni pārzin par 100%

pirms 14 gadiem  

Laura Voitiņa, pirms 14 gadiem :

Mums ir VAS, bet bez jebkādiem radurakstiem (tāpēc klubi un suņu audzētāji neder - nopirkām no pensionāru pāra, kas pēc trim mēnešiem "attapās", ka VAS taču būs liels (priekš viņu 2istabu dzīvokļa), neviens viņu ārā neved un visu mūžu viņš kaķu kastītē nokārtoties nevarēs..) Izskatās nejaucēts, bet nenodarbojamies ar suņu audzēšanu, tāpēc tas nav tik svarīgi. Spicas austiņas gan ir tāds estētisks jautājums, uz ko īpaši neiespringstam. Apjautājos ziņkāres pēc, maybe kko ar pamēģināsim no veidiem

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nemokiet lopiņu.Ar laiku ausis pašas nostiprināsies.Jābūt ir pacietīgiem un nedrīkst raut un bužināt aiz ausīm.Viss būs OK.

pirms 14 gadiem  

Laura Voitiņa, pirms 14 gadiem :

Kad sunīti apskatījām pie iepriekšējiem saimniekiem (3 mēnešu vecumā) viņi bij šokā, kad pateicām - ausis nedrīkst ņurcīt. Tā nu laikam bija jau paspējuši samocīt. Ausis vispār neaiztiekot, vismaz viena pati no sevis uzstutējās. Gaidīšu, lai arī otra pamēģina, bet ja nu kas, vienkārši gribēju laicīgi uzzināt, kādi paņēmieni eksistē Lv.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nemokiet lopiņu.Ar laiku ausis pašas nostiprināsies,tikai nedrīkst raut un bužināt.Viss būs normāli.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Guna Dauvarte

+160

 
ir ir mēģināts,un daudziem suņiem tas nemaz nav tik nepatīkami. pilnīgi mierīgi var līmēt arī ar parasto leikoplastu vai izolācijas lenti. es savam sunim ausis salīmēju,bet tas patiesi ir jādara līdz gada vecumam,jo tas viss ir saistīts ar auss skrimšļiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es pilnīgi piekrītu Lauras teiktajam . Ausis ir jānosien . Es tā darīju savam vācietim , palīdzēja.
Arī protams ir jāseko KALCIJA daudzumam, ja suns būs liels un masīvs varbūt ir jēga kalcija daudzumu palielināt.

pirms 14 gadiem  

Laura Voitiņa, pirms 14 gadiem :

Jā, suns ir VAS, tāpēc tas kalcijs, iespējams, noderētu ne tikai auss skrimslim, bet arī vienkārši viņa uzbūvei, jo pagaidām šķiet tāds netipiski maziņš priekš saviem 6 mēnešiem.
Katrā gadījumā - rītdien jāaizdodas pie vetārsta, tad jau šo un citus jaut. varēs noskaidrot :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Vai tās ausis bēg prom, ka ir vajadzība viņas panākt...? :oD

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
Tas reāli palīdz, izmeigināts. sarrulē ausi tūbiņā un aplīmē nevis ar skoču bet izolācijas līmlentu kas paredzēta vadiem, tos viss vieglāk noņemt, un tas jādara līdz gada vecumam. Un stāvošas ausis ir vajadzīgas sunim ne tikai skaistuma dēļ. Sunim ausis un oža ir divi galvenākie faktori ar ko suns orjentējās, redze suņiem kā likums ir sūdīga. Cik sunim ts nepatiks tas ir jādara. viņam būs tikai labāk.

pirms 14 gadiem  

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

Kalcijs, Tā ir jauka lieta lai skrimšļi, zobi un kauli paliek spēcīgaki. Bet Pārsātināt augošu organismu arī nevar, kauli sacietē pārāk ātri un tad augšanas proces palēlinās līdz apstājās, tiksi pie pundursunīsa.

mārtiņš vilands, pirms 14 gadiem :

drastiski paņēmieni... un arī ļoti nepatīkami sunim... mēģinot tikt no izolenes vaļā, var traumēt tik dārgās ausis, un tad jau vienalga stāv vai nestāv...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.