Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4197 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Latvijā ir daudz un dažādi reģistri, kas savā starpā nav saistīti, tāpēc LV čipošana palīdz ļoti maz. Pat vetārstu reģistrs nav savā starpā saistīts, tāpēc pat pazudušu suņu saimnieku atrašana ir apzvanot vetārstus un klubus, lai noskaidrotu vai tāds čips kādam ir reģistrēts un kur tas ir reģistrēts.
Jā ideja ir tāda, ka vajadzētu vienu lielu un kopēju reģistru vismaz LV, jo visās normālās valstīs tā tas notiek, bet te atkal sastopamies ar to pašu kā ar dokumentiem, kas pēdējā laikā atklājies un ir vērojams kā seriāls pa tv3 nekā personīga raidījumā ;)

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

paldies pr atbildi

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

мαґ١s żְ

+1750

 
Tas reāli nozīmē tikai to, ka ja, piemēram, suņa zaglis/viltus īpašnieks, kas paņēmis pieklīdušu utml gribēs kaut kur aizvest suni pārbaudīties, vakcinēties, atsevišķos gaījumos pārvest pāri robežai utt, tad suni noskenēs un ja piefiksējot čipa nr atklāsies, ka dotais čipa nr ir piesaistits sunim, kuram kā saimnieks norādīta pavisam cita persona, tad attiecīgi šis cilvēks tiks paņemts 'priekšā' un tiks informēts suņa likumīgais saimnieks. Izņēmums, ja tas viltus īpašnieks bus tik kruts un bagāts, lai dabūtu skeneri, atrastu čipa iešūšanas vietu un izoperētu to sunim ārā.
Lai pārvestu suni pār robežu ar lidmašīnu (iespējams arī citos variantos) tāpat tiek prasīts, ai sunim būtu čips un tas būtu identificējams - tā ka ja tas nebūs -var neizdoties arī likumīgajam saimnniekam nekur tikt kopā ar suni.
Un, protams, ja kāds redz, ka skirnes suns klaiņo apkārt tad tas jau visticamāk ja tiek noķerts, tad arī attiecīgajā veterinārajā/patversmes iestādē tiek noskenēts lai pārbaudītu kas saimnie

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

paldies par atbildi, tātad, ja jaunais saimnieks suni nekad neved pie veterinārsta, tad īstais saimnieks savu suni nekad neatradīs?

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

jā, tāda iespēja pastāv - vismaz ja arī atradīs, tad tas nebūs pateicoties čipam, jo nav tādas sistēmas, kas no attāluma bez tiešas skenēšanas (līdzīgi kā veikalā skenē preces) varētu piemēram kartē uzrādīt, ka tāds un tāds čips atrodas tur un tur. Tāda sistēma cik es zinu ir vienīgi nozagtām auto, ja kāds tādu var atļauties uzstādīt. tad gan tas notiek apmēram kā filmās, ka policisti sastāj ap savu digitalizēto karti un redz pa kuru ielu vaininieks pārvietojas utt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.