Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis S.

+153

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 6485 skatījumi

Kas var būt par vainu sunim, ja pāris dienu laikā pilnīgi pārstāj uzņemt barību, tikai pa retam simboliski padzer ūdeni?

Dzīvnieki » Suņi

Suns ir sanbernāra kucīte apmēram 8 gadu vecumā, pie vetārsta aizvest īsti nav iespējas. Viņa ļoti strauji novājēja tā, ka burtiski ir tikai kauli un āda, bet nevar nekādi pierunāt apēst pat gaļas gabaliņu. Smagi gan sekli, gan dziļi elpo, paiet vēl pagaidām spēj, bet šķiet, ka ir ļoti maz izredžu uz atlabšanu, jo nomirs no bada vien.
Lūdzu, varbūt kāds spēj dot kādu padomu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Ja suns sāka strauji novājēt jau kādu laiku pirms tam, kad pārstāja ēst, problēma var būt ļaundabīgs audzējs. Tā parasti notiek arī ar cilvēku, ka pēkšņi nokrītas svars, lai gan viņš ēd, galā izrādās vēzis vai kas cits tikpat bēdīgs.
Lenteņi (parazīti), var būt sakunkuļojušies zarnās un tās nosprostojuši. Tas ir sevišķi iespējams tad, ja suns nekad nav bijis vai ārkārtīgi reti tiek attārpots - no tā mirst liela daļa tikko iegādātu kucēnu, kas nav attārpoti laicīgi.
Vēl ir specifiska suņu slimība, kam nosaukumu esmu piemirsusi, bet to pārdzīvo tikai retais suns un pret to parasti potē visus kucēnus, tāpēc potēšanai ir liela nozīme, slimības simptomu vidū ir arī elpas trūkums, paaugstināta temperatūra, nervu sistēmas sabrukums, kamēr suns galā nomirst.
Varbūt sunim iekodis kāds meža dzīvnieks, sevišķi bīstami ir āpši, jo no to siekalām suns var dabūt specifisku meningītu un galā arī ir pagalam.
Ja esat ticis pie interneta, palūkojieties google.lv vetārstu, kas atrodas Jums vistuvāk

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Sarunāt taču var daudz ko un to naudiņu par vizīti un ārstēšanu var atdot pa daļām. Visi taču esam cilvēki.
Kamēr te tā spriežat par to, kas sunim vainas, viņš jau būs nomiris.

Jānis S., pirms 13 gadiem :

Viņa līdz šim bija neteiksim, ka resna, bet normāli apaļīga. Novājēja tikai tad, kad pārstāja ēst. Attārpota arī tika vismaz reizi gadā, turklāt pēdējo reizi tūlīt pēc tam, kad pamanīju, ka viņa sāk sliktāk ēst. Kaut kādu koduma pēdu nav nekur manāms, turklāt viņa izskatās esam pie pilna saprāta, tikai noskumusi un neaktīva. Vēmusi arī nav. Pagasta vetārsts ir stipri lēns, turklāt ņemas tikai ap lauksaimniecības dzīvniekiem.

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

Un varbūt kaimiņu pagasta vetārsts būs ātrāks?

Jānis S., pirms 13 gadiem :

Zvanīju uz Daugavpils Veterināro klīniku, tur neko daudz nesolīja, teica, ka tāda vecuma lielajiem suņiem bieži rodoties dažādi audzēji vai pēkšņi atsakoties aknas, tā ka cerību esot ļoti maz, un ka visticamāk mūžs ir nodzīvots.
Paldies par viedokļiem.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Katram savs laiks šajā pasaulē paredzēts un dzīvnieks pats, kad jūt tuvojamies nāvi, ļoti izmainās - daži vispār no mājām aiziet. Sevišķi slimīgi ir tieši šķirnes suņi (lielākā daļa no tiem) un visos laikos zināms bijis, ka lielie suņi salīdzinoši mazāk dzīvo kā augumā mazie. Mūsu mājās tikai viens lielais suns pārdzīvoja 10 gadu robežu.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Jebkurā gadījumā jāsauc ārsts uz mājām, un steidzami!!!

Manam kaķim ar bij problēmas ar veselību, ka neēda un nečurāja - nieres atteicās darboties. Vēl mazdruciņ un kaķis būtu beigts. Nav ko domāt, kas par kaiti, tāpat neizārstēsi, ārstu un steidzami!

pirms 13 gadiem  

Juris Ingaunis, pirms 13 gadiem :

Nu lenteņi!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Manam sunim bija līdzīgi simptomi. Gulēja dažas dienas galīgi vārgs. Aizvedu pie ārsta, izrādās kāds "labvēlis" bija iebarojis žurku indi, radās iekšēja asiņošana, izvēma pus spaini asiņainu gļotu, vakarā nomira man uz rokām. Varbūt arī Tavējais kautkur dabūjis kādu drazu saēsties?

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ja suns būtu saēdies žurku indi, viņš nomirtu divu dienu laikā, izciešot agoniju (kaucot un smilkstot) un vemjot ik pa laikam, kamēr iekšēji noasiņotu. Es domāju, ka šī situācija nav šāda, te ir kas cits apakšā.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Reinis Sproģis

+615

 
Labāk aizved pie ārsta

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Antons

+4839

 
Ko nozīmē "pie vetārsta aizvest nav īsti iespējas"? Suņa saimnieki IR atbildīgi par savu suni! Ja kādam ģimenes loceklim (cilvēkam) būtu līdzīgi simptomi, tad arī tā teiktu?
http://www.mbh.lv/ - Rīgā ir ļoti laba klīnika, kas palīdzēja manam sunim atlabt. Ja TIEŠĀM nav iespējams suni aizvest, var arī piezvanīt pakonsultēties vai izsaukt vetārstu uz mājām.
VILCINĀTIES NEDRĪKST

pirms 13 gadiem  

Jānis S., pirms 13 gadiem :

Līdz Rīgai ir TIKAI ap 230km attālums, līdz Daugavpilij ap 85. Suns nav ticis vadāts ar auto, bet ārsta mājas vizīte ir vismaz Ls0,30 par kilometru plus vēl vismaz tikpat par "procedūrām", ko pašlaik nevaram atļauties.
Ja kādam šķiet, ka ir viegli noskatīties, kā mirst labākais draugs, tad tas pats nav piedzīvojis ko tādu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vai kuce iet čurāt?

pirms 13 gadiem  

Jānis S., pirms 13 gadiem :

It kā gāja, bet ar tik mazu uzņemtā šķidruma daudzumu ļoti reti ir vajadzība.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja Rēzeknes rajonā katrā pagastā ir vetārsts, tad arī tavā miestā jābūt!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Ingaunis

+753

 
Lenteņi!

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.