Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1846 skatījumi

Kad krievi beigs svinēt 9. maiju?

Politika un valdība » Imigrācija

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Jānis

+4881

 
tad, kad viņi zaudēs 3. pasaules karā

pirms 13 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Tieši tā!!!!!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Mucenieks

+1291

 
Lai taču svin. Var domāt par to, kā būtu, ja būtu, bet ir, kā ir. Man nav nekas pret, ja vien daži analfabēti nevicina KF karogus. Bet tie ir daži eksemplāri, lielākā daļa normāli ļaudis.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Ja par karoga vicināšanu varētu uzskatīt karogu, vai lenti mašīnā, tad vismaz ceturtdaļa mašīnu Rīgā ir ar tādiem simboliem. Nevarētu teikt, ka daži.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tad, kad latviešus šīs svinības beigs uztraukt!

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Problēma ir jebkuru svinību politizēšana. Krievi visā pasaulē svin un piemin šo datumu, kad beidzās II pasaules karš un viņu tēvzeme tika atbrīvota no nacistiem. Ja mēs atmetam jebkādus politiskus kontekstus un mierīgi uzlūkojam šos svētkus kā piemiņas pasākumu, tad tam nevajadzētu radīt nekādas sliktas asociācijas un šī atceres diena un uzvaras svinības krievu nācijai ir pamatoti svētki. Bet tas, ko pie Brīvības pieminekļa svin Latvijas leģionāri, kuri cīnījās nacistu armijā, gan nav saprotams.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ja nacistiskās armijas kara veterāni publiski izietu Vācijas ielās un svinētu kādus ar nacismu saistītus svētkus, kaut vai pašus nevainīgākos, tad visi šie cilvēki tiktu arestēti un stātos tiesas priekšā par nacisma propogandu, kas Vācijā ir aizliegta un par kuru pienākas reāls cietumsods vairāku gadu garumā.

adolfs, pirms 13 gadiem :

Tavs sarkasms par latviešu leģionāru piemiņu, Aivi, ievērojot Tavu vispārējo erudīciju, pārsteidz.
tā ir tikai latviešu tautas daļas piemiņas diena - un dziļi latviešu darīšana atzīmēt to vai nē;
un gluži attiecīgi tikai ebreju darīšana cik glorificēti bezgalīgi un kādos veidos tie vēlas pieminēt savas tautas kara upurus, un attiecīgi krievu darīšana kurā datumā un kā tie vēlas atcerēties WWII kara beigas savukārt tas kā Vācija reaģē uz savu līdzvainību karā ir vāciešu darīšana.

adolfs, pirms 13 gadiem :

stipru, par sevi pārliecinātu cilvēku visu laiku neuztrauc, ko par viņu padomās kaimiņš, bet drīzāk otrādi – kaimiņš var sākt aizdomāties, ka tā viedoklis vrb nemaz nav tas pasaulē vienīgais/pareizais

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Mani personīgi neuztrauc nedz latviešu leģionāru piemiņas diena, nedz II, pasaules kara atceres pasākumi un uzvaras svinības. Manī un jebkuras citas valsts pilsoņos neizpratni rada fakts, ka latviešu leģionāri, kuri cīnījās nacistiskās Vācijas armijas pusē, neatkarīgi no tā vai brīvprātīgi vai piespiedu kārtā, nacistu armijā, kuru visas pasaules sabiedrība ir atzinusi par noziedzīgu režīmu šajā vai kādā citā datumā dodas pie Latvijas Brīvības pieminekļa, kas ir valsts simbols un svēta vieta.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Katram cilvēkam vai cilvēku grupai ir tiesības pieminēt sev nozīmīgus datumus, vēl jo vairāk atcerēties kritušos draugus, radus un paziņas, taču noziedzīga režīma armijas, kura ir vainojama simtiem miljonu cilvēku masveida iznīcināšanā, visas pasaules iesaistīšanā karā, utt. publiska maršēšana uz Latvijai nozīmīgām vietām ir nesaprotama un pēc savas būtības nosodāma.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Es un starptautiskā sabiedrība neko neteiktu, ja latviešu leģionāri savus kritušos biedrus atcerētos satiekoties savās lauku mājās un klusībā. Ja kādam ir tiesības kaut ko svinēt, tad tās ir sabiedroto armiju uzvaras svinības pār nacismu.

adolfs, pirms 13 gadiem :

dialogs, samērā neauglīgs, tāpat kā" noziedzīgs režīms" definīcija katram sava, tā arī redzējums par lielvaru vienošanos pasaules pārdalīšanā arī katrai lielvarai savs.
p.s. rakstīju augšējos komentus, jo nevienoju sevi ar mītiski izplūdušo "starptautisko sabiedrību"

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jums nav taisnība, noziedzīgā režīma definīcija ir tikai viena un to atzīst visas demokrātiskas valstis. Nacisma kā režīma noziegumus izvērtēja Nirnbergas tiesa, kas arī sniedza definīciju tā laika notikumiem, kopš tā laika ir notikušas tūkstošiem tiesas prāvu, tiesājot gan nacistu noziedzniekus, gan denacificējot dāzādu nacistu organizāciju biedrus. Padomju Savienība nekad nav tikusi atzīta par noziedzīgu režīmu un tās ieguldījums II. pasaules karā nav apstrīdams, tāpat kā puse, kurā tā karoja.

kaspars saukums, pirms 13 gadiem :

Aivi,padomju savienība netika tiesāta tikai tāpēc ka Katrīnas lielās vārdiem sakot 'uzvarētaju netiesā' savā būtībā tas absolūti nearko neatšķiras no nacisma

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Pie kājas, ko atzīst citas valstis, vai Tev ir savs viedoklis? Vai neliekas, ka arī komunistiskais režīms bija noziedzīgs pret Latvijas tautu, lūk par ko ir jārunā skaļi, nevis jāaizstāv okupanti. Runājot par nacistu izdzīšanu, ja krievs 45'tajā aizietu uz mājām, es personīgi 9. maijā liktu ziedus pie Brīvības pieminekļa!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Es savu viedokli esmu izteicis augstāk un mans viedoklis sakrīt arī ar pasaules sabiedrības viedokli, pie tam tas neizslēdz iespēju beigt čīkstēt un gaudot, bet rīkoties konsekventi valstiskā līmenī un panākt ES organizācijās Padomju Savienības komunistiskā režīma noziedzīguma atzīšanu, bet šī iespēja nedod latviešiem nekādas tiesības slavināt citu noziedzīgu režīmu, kura uzvaras gadījumā ļoti iespējams, ka latviešus piemeklētu tāds pats liktenis kā visas Eiropas žīdus.

adolfs, pirms 13 gadiem :

Tu Aivi pastarpināti nonāc pretrunā ar sevi:
latvieši piespiedu kārtā (brīvpratīgi) bij (un ir) spiesti kalpot visiem noziedzīgajiem režīmiem un Tavuprāt es publiski drīkstētu godināt, skaļi/braši uguņot salūtus vien par vienu no saviem, svešās armijās dienējušiem, radiniekiem – otru pieminēt drīkst (politkorekti izdabājot mistiskajai pasaules sabiedrībai) tik pusslepus, kaunīgi nodurtām acīm, braucot uz Lesteni;
bet vispār šis temats jau pārmuļļāts un novazāts līdz apnikumam – šķēpus lauzt apnicis/bezjēdzīgi

adolfs, pirms 13 gadiem :

politkorektuma/pasaules starptautiskās sabiedrības vārdā savas tautas noliedzēji starp latviešiem pa pilnam bijuši jau no kārklu vāciešu laikiem

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ādolf, izlasiet šīs bezjēdzigi garās diskusijas sākuma daļu, kas sākas ar vārdiem "Problēma ir ...". Un beigsim vienreiz sevi žēlot un galudīt sev galvu un pliķēt pa plecu un meklēt vainīgos citur! Liela daļa vainas ir jāuzņemas pašiem latviešiem un jābeidz visur vainot kādu citu - Padomju Savienību, Staļinu, fašistus, Eiropas Savienību, finanšu institūcijas, kas Latvijas valstij ir piešķīrušas aizņēmumu, utt. Latvija no 1991. gada ir neatkarīga valsts, šīs saimniekošanas rezultāti ir redzami.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Rossijas nacistu karogu vicināšanai neredzu sakara ar saimniekošanu. Bet ja Aivis ir latvietis, tad es esmu Anglijas karaliene.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

How do you do, your majesty! Pie tam 100% latvietis! :-D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.