Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Angel

+1412

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1926 skatījumi

Radio uz AM viļņiem

Politika un valdība » Likums

Sveiki :) Sekojošs jautājums: vai ir legāli un bezmaksas iespējams taisīt tādu, kā amatieru radio uz am viļņiem... Vienkārši mēs ar draugu vēlamies izveidot tādu, kā nelielu radiostaciju ( 4 fun ), bet uz fm viļņiem cik mums zināms likt nedrīkst... Tāpēc meklējam alternatīvu variantu un domājam, ka varētu likt uz am viļņiem, vienīgi gribam uzzināt cik tas ir legāli... Jau iepriekš paldies!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Ar frekvenču sadalījumu Latvijā var iepazīties: http://www.likumi.lv/doc.php?id=198903
Ar frekvenču piešķiršanu un uzraudzību nodarbojas: http://esd.lv/ - tur var atrast citu noderīgu informāciju.
Diemžēl legāli raidīt ne FM ne AM vilņos nevar - vienīgais oficiālais un legālais veids, kā darboties ēterā ir radioamatierisms, bet arī tur jānokārto eksāmens un jāsaņem licence. Savu radio gan pat tad nevarēs veidot... Tomēr zinot kur un kā, var veiksmīgi būt par radio pirātu jebkurā frekvencē :)
Ja darīsiet to apdzīvotā vietā, pārbļausiet oficālu radio, vai jūsu radiokārta radīs traucējums citās frekvencēs, piemēram, radīs traucējums lidostas iekārtām utml, vai atradīsieties monitoringa iekārtu radiusā (kur šīs iekārtas atrodas var atrast esd lapā) jūs atradīs dažu dienu laikā. Bet, ja raidīsiet prātīgi, nevienam netraucējot, tad neoficāli un nelikumīgi to varēsiet darīt ilgi un dikti.

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

P.S. varu ieteikt www.elfa.lv forumu, tur var atrast vairākus medniekstāstus par nelegālajiem radio un ne tikai.

Angel, pirms 14 gadiem :

Liels paldies par info!

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Ilgi un dikti nesanāks gan. Viņiem ir auto ar pelengatoriem. Bija viens gadījums radiniekam, kad nāca traucējumi televizoram. Vēl gadus piecus-desmit atpakaļ. Divās dienās pazuda traucējumi. Bija kādam kaimiņam kaut kāds aparāts sabojājies un izstaroja traucējumus noteiktās frekvencēs. Nopeilēja ātri. Un par radio pirātismu var pat pasludināt ārpus likuma, citiem vārdiem dikti bargi sodīt. Tāpat kā par cilvēku tirdzniecību utt.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Ļoti labi zinu, kas viņiem ir un ko ko viņi ir spējīgi jo ir gan personīga pazīšanās ar viņiem, gan ir bijis apciemojums no viņu puses dēļ radiokārtas, kura raidīja kaitīgus traucējums. Dienas laikā atrada, ka mēs vainīgi. Pārlikām to iekārtu 2m tālāk un darbojas līdz šai baltai dienai. Tavi piemēri tieši to apstiprina - ja traucēsi kādam, tad atradīs, bet, ja zini ko dari un kā dari, nevienam netraucēsi tad neatradīs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.