Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Budweiser

+361

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2171 skatījumi

Sods citas valsts reģistrētai mašīnai.

Politika un valdība » Likums

Vai policija var uzlikt sodu,ārzemēs reģistrētai mašīnai,piemēram,par stāvēšanu pie zīmes kas to aizliedz vai arī maksas stāvvietā bez samaksātas kvīts loga?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja automašīnai ir citu valstu numuri, tad sodus uzlikt jau var bet ar to arī viss apstājas, jo dokumentiem nonākot centrālajā birojā kurā tik sagatavots paziņojums, nevar uzzināt kurš ir īpašnieks. Nav pieejas un procedūras kā uzzināt mašīnas īpašnieku un viņa adresi. Tāpēc šie sodi tiek anulēti un īpašnieks tiek cauri sveikā. Igaunijā ir savādāk jo tur atņem dokumentus (likums to atļauj) pie mums likums to aizliedz, līdz ar to sodu kvīti var izmest miskastē. Ar ātruma pārkāpumu ir savādāk lai neuzkarinātu uz tiesībām tad tās ir jānomaina uz jebkuras ES valstu tiesībām. Anglija tas pakalpojum maksa 50 Poundi un 2 foto - un tiek izsniegtas anglijas apliecība. Tad par ātrumu izrakstot protokolu arī to nevar nekādis piedzīt, jo pēc dokumentiem to jasūta uz to valsti kur mašīna reģistreta, tachu atkal nav ne procedūras ne pieredzes LV CP.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Es jūsu vietā nebūtu tik pārliecināts par nesodāmību. Latvijai ir starpvalstu līgumi ar visām ES valstīm par soda naudu piedziņu bezstrīdus kārtībā. Latvijas valstij atliek tikai nosūtīt dokumentus uz valsti, kurā automašīna ir reģistrēta un šo summu Latvijas valsts labā piedzīs valsts, kurā jūs dzīvojat un strādājat. Tas pats attiecas uz visiem nenomaksātiem nodokļiem un nodevām, pats savā praksē esmu sastapies ar VID rīkojumiem par citu valstu parādu piedziņu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uzliks gan sodu. Pie tam vēl lielāku nekā latvietim. :D

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kāpēc gan ārzemēs reģistrētai mašīnai(vadītājam) nebūtu jāievēro zīmes Latvijā? Vai tad mēs aizbraucot uz citu valsti neievērojam tās valsts noteikumus? Tas būtu nedaudz dīvaini ,ka "ārzemnieki" te varētu likt mašīnas neievērojot noteikumus

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Nu sāksim ar to, ka policijai ir pofig par maksas stāvvietām un tās viņi nekontrolē. Maksas stāvvietas apsaimniekotājs jau nu noteikti nepaslinkos uzlikt sodu ārzemniekam. Tāpat man liekas arī ar policiju. Ja stāvēt kautkur nedrīkst, tad ir pofig kāds mašīnai numurs - noteikumi visiem vienādi.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.