Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

KristapsM

+504

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1277 skatījumi

Kāda ir atļautā kubatūra, ko var izrakt privātajam dīķim bez atsevišķas atļaujas?

Politika un valdība » Likums

Nepiecišams daudzums, kuru var izrakt, lai izveidotu dīķi privatmāja. Zinu, ka nepieciešama noteikta atļauja, ja pārsniedz šo daudzumu, jo tas jau skaitās derīgo izrakteņu ieguves karjers.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jebkādu dīķu likumīgai rakšanai vajadzīga vietējās pašvaldības atļauja.
Dabūt atļauju līdz 1000 kv. m liela dīķa rakšanai nemeliorētā zemē nav pārlieku sarežģīti. Īpašniekam jāuzraksta iesniegums pašvaldībai, pievienojot tam zemesgrāmatas un zemes robežu plāna kopiju ar iezīmētu izvēlēto vietu. Nekas vairāk nav vajadzīgs.
Ja dīķis iecerēts lielāks par 1000 kv. m un meliorētā zemē, tad saskaņošanas procedūra var būt stipri sarežģītāka. Pirmais ceļš ved uz Lauku atbalsta dienestu. Tad būs vajadzīgs dīķa izveidošanas projekts un zemes gabala topogrāfiskais plāns. Atkarībā no izvēlētās vietas Lauku atbalsta dienestā norādīs, ar kādām vēl iestādēm jāsaskaņo dīķa izveidošanas projekts. Savukārt pats projekts jāpasūta arhitektam, kas arī ir ļoti dārgs prieks!

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.